Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor Sony VPL-AW15 recenzje??

wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie

Wreszcie nadszedł czas kupić sobie projektor i rozszerzyć mój system

kolumny 5.1 Wharfedale diamond 9.5

amplituner DENON 2106

DVD YAMAHA DVD S1700 - nie kupiłem go jeszcxze bo nie wiem jak bedzie grał z tym audio jak uważacie??

moje typy jezeli chodzi o projektory to:

Sony VPL-AW15

MITSUBISHI HC1100 bo HD 1000 nie ma w polsce

Panasonic PT AX100E

czy wiecie gdzie mozna znaleźć recencje Sony?? bo przeleciałem net i na nic porównawczego nie natrafiłem

pozdrawiam i licze ze pomożecie conieco doradzic

p.s. to forum ptzeleciałem w szerz i wzdłuz szukając odpowiedzi ale mam jeszczxe wiekszy mętlik w głowie niż na początku

https://www.audiostereo.pl/topic/35060-projektor-sony-vpl-aw15-recenzje/

tak szczeże to nikt ci nie pomoze. Bo nikt nie widzial na oczy porownojac te dwa czy trzy projektory jednoczesnie.

Na oko to moge ci podpowiedziec ,ze Mitsubischi chyba bedzie najlepszym wyborem. Ale na oko bo kazdy bedzie tylko brał na wyczucie.

Ale zamotałem ci teraz w głowie co! ?

Pochodz po sklepach z projektorami lub umów sie z kim z tego forum lub innego ktos kto ma projektor. To chyba najlepsza rada.

Dla rozluznienia poczytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1sms mozna sciagnac 3-recenzje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AV juz przeleciałem w szerz i wzdłuż.12 recenzji mam na puulpicie . też uwazam ze Mitsubishi bedzie nieco lepszymm rozwiazaniem ale panasa moge kupić w polsce za dobra cenen i odlicxzyć VAT poza tym łatwiej go przybić do sufitu i większy ekran uzyskać z newielkeij odległosci, jednak nie wiem cxzy spodoba mi sie to smooth screen, bo bardzo lubie obraz jak żyleta i super kolory echh.. zazwyczaj jak juz coś kupie to nie jestem do końca zadowolony i bo je sie ze teraz też tak bedzie

Jak jesteś wybredny, to i w Sim2D80 dopatrzysz się wad :-)

Jeżeli zależy Ci na obrazie żyleta to zdecywoanie DLP.

Co do kolorów - to LCD oferuje Ci lepszą plastykę obrazu, DLP - lepszą głębię koloru.

Panasonic pozwoli Ci uzyskać z mniejszej odległości większy obraz, no i ma LS (patrz moje PW wysłane do Ciebie).

Sony VW15 raczej bym nie brał. To ciemny projektor. Podobnie jak Sanyo, który wg mnie kosztem "głębokiej" czerni gubi zbyt dużo ciemnych detali.

Ile chcesz ywdać na projektor?

Może warto zaznajomić się z ofertą Optomy? Po kalibracji te projektorki naprawdę wiele potrafią.

HD73 to najtańszy projektor w którym dopatrzyłem się rozdzielenie planów (umowny efekt trójwymiarowości).

Olsztyn w sumie niedaleko,ale po drodze do nikąd ;-) Ty masz Optome, wierze ze to świetny projektor ale nie uwzględniłem go, jednak widzac go w akcji pewnie mógłbym sie przekonać do niego

za zaproszenie dziekuje i jak bede w okolicy to napewno sie odezwe ;-D

no i sprawa pomiedzy panasem a mitsu nierozstrzygnięta - dopuki nie obacze to chyba nie kupie

moze mieszka ktoś w 3mieście kto by mógłby dokonać małej prezentacji??

ewnetualnie toruń Bydgoszczx, Grudziądz i okolice

pozdrawiam

ja bym jeszcze pocwaniakował.

Przegladaj allegro z twoich okolic moze ktos bedzie sprzedawal urzywany projektor czy nawet nowy.

Wowczas zadajesz pytanie "chcialem obejrzec przed kupnem" no ale nie kupisz bo nie spodobał ci sie. Ale bedzie mial juz wyrobione zdanie co ci sie nie podoba ,a co ci sie podoba w projektorach.

witam kolego

tak sie składa ze zakupiłem z tydzien temu projektorek mitsubishi hc 910 no i mieszkam w Gdyni takze zapraszam ewentualnie na pokaz, nie obraziłbym sie jesli wpadłbys z dvd yamaszki s 1700 o którym pisałeś bo zastanawiam sie powaznie na jego kupnem i mialbym tez okazje potestowac. generalnie jestem dostepny do piątku a potem od srody do 13 sierpnia takze zapraszam

pozdr

kolego Kopyt

lepsza rozdzielczość piszesz zależy do czego: jesli HD to byc może ale zaręczam ci że miałem wczesniej projektor o rozdzielczosci 720 i według mnie i tak mitsubishi jest duzo lepszy.

jesli wolverin szuka projektora do dvd to 910 jest idealna gdyz ma rozdzielczosć natywna dokładnie pod pal 576 linni, kontrast i czern naprawde jest masakrujaca i lepsza od innych DLP w porównaniu nawet do np twojej optomy, wiem ba robiłem porównanie obok siebie łeb w łeb, jest to naprawde konowy projektor obecnie do wyrwania za 3000 PLN więc mysle że jest nad czym się zastanaiec, ja wziołem jako projektor przejsciowy do czasu aż full hd stanieja do poziomu 5-6 tysiecy.

pozdr

ta sprawa czerni to jest częściowo do "regulowania" poprzez szarość ekranu, można dać ciemniejszy ekran jeśli projektor ogólnie nie jest zbyt ciemny w najlepszych trybach. Tak np. HD1000 w najlepszym trybie cinema w eko modzie ma 647 lumenów (!!). Przy takiej jasności to na ciemnoszarym ekranie będzie jasna biel, mówię o zwykłym szarym kolorze, nie screen goo, którego szary jeszcze "wzmacnia". Oczywiście z tą szarością to nie można przesadzić, bo kolory tracą. Do każdego pomieszczenia i projektora najlepiej samemu sobie dobrać ten poziom eksperymentalnie, choć do tak jasnego projektora jak HD1000 można zaaplikować najciemniejszy screen goo ultra grey bez ryzyka.

HC1500 jest jeszcze odrobinę jaśniejszy od HD1000. Cena powinna być ta sama czyli 1000 EUR.

prawda zalezy dla kogo.

Do DVD zawsze mowilem ,ze najlepszy bedzie 910. A do HD Optoma.

Ostatnio ogladam same filmy 720p i nie chcialbym wymienic projektora na 910.

Dla autora tego postu bedzie chyba najlepszym wyborem. Bo widze ,ze chce jeszcze kupic DVD Yamaszke, a nie odwarzacz Bluray.

Hmm projektor bedzie podłączony do kompa i równiez 720P wchodzi w rachube a xbox360 odtwarza hd a napewno play3 ktory napewno w ciągu pół roku zawita pod strzechą ;-)

aczkolwiek około 100 filmów na dvd stoi rzędem na półce

Ceny super, ale oczywiście bez gwarancji...gdyby to było UK to co innego tam blisko i sami znajomi ale z USA jakby nie patrząc troche ryzykowne ;-( człowiek zaoszczędzi 500 zł a póżniej 3 miesiące w razie co bez projektora

Fajnei mają ci z USA jezeli chodzi o sprzęt, innych rzecxzy nie zazdroszcze, słyszałem wktórychś wiadomosciach, nie wiem cxzy na 1 cxzy polsat ze wg sondazy jakiejs firmy z USA 55% Anerykanów uwaza ze Słońce sie kręci wokół Ziemi, dziennikarze skomentowali to tym ze to chyba normalne bo przeciez ci ludzie widzą to zjawisko codziennie.

No offence Americano ;-)

się nie obrażam, ale Ty masz za to kłopoty z liczeniem ;)

PS. Kopernik wpadł na pomysł systemu heliocentrycznego po tym jak na studiach we Włoszech dowiedział się o pracach starożytnych Pitagorejczyków, którzy już wtedy snuli takie hipotezy (Dekartes, Filolaos, Heraklides z Pontu, Filolaos). Zrób ankietę wśród sąsiadów, kto o tym wie ;) Za to każdy powie, że to Kopernik pierwszy na to wpadł :))) Dzisiejszy polski astronom po UW sprzedałby nerkę, aby móc pracować w NASA wśród tych niedouczonych amerykanów.

Znam również Historie Galileusza o którym warto wspomnieć, tak sie skłąda, że studiowałem Archeologie Podwodną na Uniwersytecie Mikołaja KOpernika w Toruniu i orientuje sie conieco w różnych klimatach a mieszkałem 5 lat z matematykiem filozofem i astronomem, to były piękne wspólne dyskusje przy piwku do rana

a z polskich astronomów polecam prace bądz wykłady monograficzne o życiu we wszechświecie, powstawaniu planet itp absolwenta UMK Alexandra Wolszczana - chyba jednego z najsławniejszych astronomów na świecie. Wspaniały człowiek, wspaniała wiedza i osiągniecia i nie jestem pewien czy nie pracuje dla NASA. Jeżeli nie to napewno dla jakiejś bardziej prestyżowej instytucji. Ten człowiek po swoich wykładach otworzył mi oczy i umysł na wszechświat.

troche mnie poniosło ;-)

NASA i ogólnie wiele wspaniałych naukowych instytucji i uczelni w USA mają ogromny wkład w światową naukę, jednak ststystyki są nieco przeciwko Amerykanom, jednak to była sonda robiona nie wiadnomo na jakiej grupie społecxznej.

to tyle

---> wolverine, skalmen

YAMAHA DVD S1700 to bardzo przyzwoity multiformatowy playerek - moim zdaniem stanowi jeszcze w miarę rozsądny kompromis między jakością a ceną. Polecam zwłaszcza tym, którzy chcą oglądać filmy, ale i posłuchać muzyki, bowiem dźwiękowo jak na dvd wypada on wyjątkowo dobrze a jeśli chodzi o obraz to też nie można mu specjalnie nic zarzucić. Słowem uniwersalność. Można kupować w ciemno:)

Pozdrawiam

byłem dzisiaj u Skalmena i powiem szcxzerze nic oprócz Mitsubishi HC910 mi nie potrzba, tęczy nie widze, chyba ze szybko przerzucam wzrokiem po ekranie.

piękne kolory

piekna czern

dobra jasność i kontrast

i mozna dostac za 2000 zł ;D

rok pochula a jak nabiore ogłady a 1080p stanieje to wtedy sie zmieni ;D

naprawde projektorek sie super prezentuje i wszystko rzucane na podkładzie malarskim czy jakoś tak

Teraz moi drodzy Panowie podpowiedzcie jaki do tego projektora warto podłaczyć Component

bo chce puścic sygnał bezpośrednio z Yamahy s1700 która kupie na dniach

nie chce podłaczac do amlitunera DENO 2106 bo wydaje mi sie ze strace na jakości a poza tym drugi kabel trzeba dać

co o tym sądzicie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.