Skocz do zawartości
IGNORED

kiepska jakosc z dvd -

Sw.Anody

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kino domowe traktuje troszke po macoszemu :) Dlatego mam Bellwooda (czyta wszystko procz plyt chodnikowych).

Do niedawna byl podpiety po starenki tv otake. Ale teraz jestem szczesliwym posiadaczen Panasonica PW 32 9551. No i tu mam schody :( Jakosc nie jest obledna :(Myslalem ze obraz bedzei o nieby ostrzejszy niz z kablowki (mam aster) Co prawda montoer z astera kiedy montowal u mnie tv sam byl zdziwiony doskonala jakoscia sygnalu.

Dotychczas na starym tv to mi nie przeszkadzalo. Ale tarz jest widoczny taka mala pikseloza. No pikseloza to moze za duzo powiedziane. Szczegolnie widac to na kroeskowkach ( a glownie te leca u nas w domu). Linia prosza nie jest prosta tylko sklada sie z maciupenkich kwadracikow. DVD mam podlaczone SCART-em. Kiedy zmienie w opcjach dvd obraz na 4:3 jest lepiej. Czy to zalezy od formatu filmu?

Sorki za lameria :)

A moze gdzies jest stronka z podstawowymi informacjami co i jak dla poczatkujacych uzytkownikow kina domowego?

Sw.Anody

https://www.audiostereo.pl/topic/35124-kiepska-jakosc-z-dvd/

A jak nie Divxy to może płyty z gazet, na których na siłę upchnięto długi film na jedno warstwowym DVD. Takie zakłócenia (bloki) to objaw zbyt silnej kompresji (złego przygotowania płyty, a nie odtwarzacza).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.