Skocz do zawartości
IGNORED

Alphard, Hanssen, Dibeisi, Voice Kraft?

Sumar

Rekomendowane odpowiedzi

Tu na szczęscie nie ma takich osób (jeszcze) co na alpiardach budują.

A z tonsila - zalkezy którego średnie tony mogą być dobre, tylko ta zwrotnica.

No to jak - nawet jego mega bass filtr nie pomógł? :>

ale DIY to tez eksperymentowanie :P, osobisie był bym bardziej zadowolony gdyby paczki mojego wlasnego projektu grały lepiej niz klony. Ale to nauka na błędach, wiec trzeba miec troche czasu i zazwyczaj pieniedzy jesli sie chce zrobic cos dobrego. pzdr

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie, szukam jakis głosników na nowe kolumny, w oko wpadł mi Visaton w170s, słyszałem wiele pozytywnych opinii na jego temat, niektórzy odradzaja jego kupno proponujac w zamian Stx AX, juz sam nie wiem co wybrac, czy to mozliwe ze STX zaczoł produkowac dobre głośniki ?

• 4 miesiące później...

baksik00 a możesz wytłumaczyc tą manie na allegro na sprzęt tonsila, a w szczególności altusy nawet ze wszystkimi porozrywanymi głośnikami. Ja też jak słuchałem sprzętu tonsila a wszczególnści tweeterów to na kolana mnie nie powalały, wręczy przeciwnie. Może Ty wiesz na czym polega ta magia, na niewiedzy czy niektózy po prostu "więcej" słyszą;-)

Sumar 31 Lip 2007, 19:55

>Alphard, Hanssen, Dibeisi, Voice Kraft? Która z tych gównianych firm jest obiektywnie najlepsza?<

Wszystkie wymienione są markami chyba jednej polskiej firmy, sprzedającej chińskie rozmaitości.

Z anjtańszych moga być Tesle. Niektóre modele - zwłaszcza ARN-188-07-4 albo ARN-5614 nadają się dobrze do BR. Tesli brakuje tylko dobrego głośnika wysokotonowego, który można nisko odciąć. Takiego trzeba szukać raczej wśród Monacorów.

Sumar, ja też słuchałem kilku modeli tonsili, ale one maja swój specyficzny dźwięk, który nie każdemu przypadł do gustu. Popularność altusów wzięła się stąd ( nie chce tu nikogo obrażać ) że kupują je przede wszystkim ludzie do 18 roku życia dla których oprócz głośności i basu nie liczy się nic. I używają ich przede wszystkim do robienia imprez.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.