Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do kina do 3000 zł?

cezar40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.Mam pytanko.Jaki byście polecili zestaw do kina ( ampli,dvd,kolumny) do 3000zł.To prośba znajomych którzy się kompletnie na tym nie znają.Zgodziłem się im pomóc ale mnie raczej interesuje stereo a nie kino. Chociaż w domu gra mi ampli Yamaha 520, dvd Panasonic Ra-71 plus zestawik kolumn Yamachy NS-110.Poradźcie!

https://www.audiostereo.pl/topic/35138-zestaw-do-kina-do-3000-z%C5%82/

Witam

Popatrz na stronie Polpaku - dystrybutora marek Koda i Taga. Za 3000zł powinieneś kupić zestaw głośników 5.1 Koda lub Taga, dvd Koda lub Pioneer i amplituner Koda lub Pioneer VSX416. Hi-end to nie będzie, ale relacja ceny do jakości będzie wyśmienita. Ja sam zaczynałem od zestawu Kody i przez długi czas byłem bardzo zadowolony. Jakość wykonania ich głośników jest wg mnie bardzo przyzwoita jak na ich cenę (na pewno są dużo lepsze od plastikowych zestawówo komputerowych).

Podaj też w jakim pomieszczeniu to ma być ustawione. Czy mogą być kolumny podłogowe, czy też monitory?

Pozdrawiam

najlepiej jakby znajomi odwiedzili jakiś MM czy Saturn i co nico posłuchali, obejrzeli... ale jako że się nie znają więc

może coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub coś takiego... trochę budżet przekroczy, ale ten zestaw kolumn ma dołączonego suba, a w kinie fajna sprawa jak kolumny marny bas dają

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

witam

Jeżeli chodzi o pokój to docelowo ok 18-20 mkw,tak że w grę wchodzą podłogowe kolumny .Jeżeli chodzi o Kodę to obecnie elektronika im szwankuje ( dvd, amplitunery), pozostają dobre kolumny.Jest kilka zestawów za ten budżet złożonych z Denona ,Pioneera,Onkyo w róznych konfiguracjach.Chodzi mi o zestawy które graja u forumowiczów- sprawdzone w praktyce...

ja mam Kody F51. Naprawde porzadny sprzet!!!

Do plastikowych pierdziawek komputerowych im bardzo daleko..................... bardzo.

Subwoofer SW850 powinien wystarczyc.

Amplituner moze byc cos do 1000zł

Onkyo, Denon, Yamaha. Amplituner Kody raczej nie polecam. Oni robia dobre glosniki i suby.

A z tym zestawem ktoś ma do czynienia ,trochę przekracza założony budzet ale może by sie skusili tyko czy warto?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do pionerów i denonów nie jestem nastawiony na "nie" ,ale w tym budżecie bym sugerował zakup amplitunera yamahy. Jako że jestem użytkownikiem już prawie 10 lat mogę powiedzieć że w KD te amplitunery potrafią zagrać konkretnie.... czy najniższy model czy wyższy, bas mają nisko schodzący nie dudniący... charakterystyka brzmienia bardzo podobna, a im wyższy model tym więcej lekkości w graniu oferują z tym że, dobór kolumn ma też kluczowe znaczenie.

pzdr

123... test

---> cezar40

Jeśli Ci Twoi znajomi są początkujący "w temacie" to cokolwiek kupią i tak będą zadowoleni;)

A tak bardziej serio to osobiście polecam Yamahę (zwłaszcza, że ma to być sprzęt zdaje się głównie do kina)

Pierwszy zestaw spośród dwóch zapodanych przez "slayer-a" byłby moim zdaniem naprawdę dobrym wyborem. I nie trza dalej miodu szukać;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.