Skocz do zawartości
IGNORED

Hardman Kardon HD 710 Wymiana lasera

AmadeosFather

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Wymieniłam laser w H/K HD710 na KSS150A . Płyty łapie od razu bez czekania (nawet nagrywane (tu trzeba poczekać 2 s)) . Niestety jak bym go nie wyregulował to część CD trzeszczy jak winyle. Czasami na początku utworu czasami gdzieś na końcu.

Proszę o pomoc , bo nie da się tego słuchać.

POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/35263-hardman-kardon-hd-710-wymiana-lasera/

Od razu go nasmarowałem . Niestety to chyba nie to może trzeba go czymś jeszcze regulować . ( Ja go regulowałem tylko bardzo delikatnie przekręcając potencjometrem na samym laserze )

Dziękuję i pozdrawiam!!!

CD po wymianie lasera trzeba wyregulować (tracking, focus, PLL) może serwisówka Ci pomoże - wrzucam na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - plik hd710.pdf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To może w złą stronę podregulowałeś?! Nowego lasera nie reguluje się nigdy!

Parametry odczytu podane przez p. A. Stelmacha powinny być OK (ja nie musiałem zmieniać przy podmianie lasera), ale jak chesz je regulować to ostrożnie! Na początek Tracking gain można nieco zwiększyć. Ustawienie tego ponownie nie jest proste.

Witam !!!

Bez regulacji laser niczego nie czytał. Podczas regulacji starałem się nie przekraczać 10% obrotu a sama regulacja wyglądała tak jak głowicy w kaseciaku. Juro spróbuję Trackingiem . Dam znać o rezultatach .

Dzięki i pozdrawiam

WITAM WITAM WITAM !!!

Więc _________________ POMOGŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Testowałem malutkimi ruchami od Traking gain czyli od VR 304 potem 303 / 302 wszystkie ustawiłem z powrotem jak były, ale ruszając FOCUS OFFSET rzecz uległa znaczącej poprawie Czyli VR 301 o 0,5 mm zgodnie z ruchem wskazówek zegara .

Choć nie miałem czasu tego dokładnie przetestować to jest jakiś postęp . ( Najgorzej czyta CD-R koloru niebieskiego )

Dziękuję i pozdrawiam !!!

Andrzej Stelmach, 8 Sie 2007, 18:33

>CD po wymianie lasera trzeba wyregulować (tracking, focus, PLL) może serwisówka Ci pomoże - wrzucam

>na:

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - plik hd710.pdf

Czy może mnie ktoś uświadomić jak można pobrać ww. plik. Wpisuję w przglądarkę powyższy adres, pliki się wyświetlają ale nie moge go otworzyć ani skopiować. Jak to się robi?

Ukryta Zawartość

Znalazłem nosiciela:

Ukryta Zawartość

plik ten sam - hd710.pdf

można ściągnąć

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.