Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki - z czym to sie je ?

sesq

Rekomendowane odpowiedzi

no, a jeśli do wydania jest 1000 zl, to zgadzam się z kolegami - dobra karta + słuchawki.

jest taki model pioneer`a za ok 300 zl - ponoć te słuchawki są naprawde bardzo dobre. czy ktoś wie, co to za model ?? generalnie bardzo wiele osób go ceni. może warto od takich zacząć...ale sprawdzić, czy dana karta je wysteruje, tzn zobaczyć, czy gra to w sposób pełny, kontrolowany i jak można podgłośnić bez utraty jakości...

depawelo

>jest taki model pioneer`a za ok 300 zl - ponoć te słuchawki są naprawde bardzo dobre. czy ktoś wie,

>co to za model ??

Jak Ci sie bedzie chcialo kiedys przejsc do pierwszej strony tego watku to moze nawet zobaczysz zdjecie tych pioneerow :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

> foxbat

rzeczywiście. aaale wtopa. uuuuuuu...

ale muszę się bronić, bo czytałem wpisy, tylko mi to umknęło, a zdjęcie olałem... :-(

ale fajnie, że już wiem, które to te pioneer`y :-)

no te pionieery daja rade, troche brzytkie ale nie az tak jak sennheisery ( no ale jezeli maja byc lepsze to juz wyglad sie nie liczy ).

No a jak bedzie pcm2702 + śłuchawki, to wzmacniacz niepotrzebny ?

> _WILU_

od czego się ma arcybłyskotliwych kolegów z forum...?

a tak na serio, to w czym problem ? nie ma ich w sklepach w necie ? wszystkie zostały wykupione ? one też wyjechały za granice ? były za dobre na ten śmierdzący i popieprzony rynek i już ich nie robią ? nie kumam, ale jak skumam i nie pęknę ze śmiechu, to może uda się coś doradzić...

ide spać, bo zamiast słuchać, klepie w klawe, a jutro w pracy od rana to samo....klepanie w klawe....

no właśnie nie mogłem znaleźć...ale już mam. :) no i powiem szczeże że się nimi zainteresowałem skoro tak piszecie o nich ! POWAGA.

A co do arcybłyskotliwości nie odbierz mnie jako chcącego Ci wkopać ale to nie ja nie zauważyłem wielkiego zdjęcia na stronie "obok" :p

pozdro.

sesq, 9 Sie 2007, 21:58

>no te pionieery daja rade, troche brzytkie ale nie az tak jak sennheisery ( no ale jezeli maja byc

>lepsze to juz wyglad sie nie liczy ).

>No a jak bedzie pcm2702 + śłuchawki, to wzmacniacz niepotrzebny ?

Wrecz przeciwnie - w przypadku pcm2702 wmzacniacz jest obowiazkowy, gdyz sama karta wogole nie ma wyjscia sluchawkowego.

No i jak juz wspomnialem wczesniej mozesz miec prbolem z kupieniem (dobrze!) zlozonej karty ;)

Z tą obowiązkowością to bym nie przesadzał... To, że na wyjściu jest 2*RCA, to nie znaczy, że z przejściówki na jacka nie będzie grać...

A czy potrzebuje wzmaka się dowiem jak dojdzie trafo i posłucham z i bez...

w budżecie 1000 zł można wybrać tak:

1) karta muzyczna w stylu EMU 0404 (na PCI), któraś z kart Audiotrak Maya albo Prodigy, M-Audio Audiophile 24/96, jakość wszystkich jest podobna, cena również - używane można kupić od 250 zł, nówki to koszt do 400 zł.

w najgroszym przypadku pozostaje nam więc około 600 zł

2) wzmacniacz słuchawkowy: tani, konkretny wzmacniacz typu Holdegron lub Moonlight od kolegów z forum, koszt rzędu 300 zł

3) za resztę można kupić nowe pioneery se-a1000 lub używane np. beyery dt-770pro lub 990pro

oczywiście alternatywą do karty jest używany, starszy cedek + tuning.

>senicz, 10 Sie 2007, 15:28

>Dobrym rozwiazaniem jest CD za 200zl a reszta na Slawka. bedzie gotowy na sluchawkowy sezon

>lowiecki czyli jesien zima wiosna lato

z tym Sławkiem to może poczekajmy na ocenę innych forumowiczów? poza tym zamierzasz go sprzedawać po 800 zł?

senicz, 10 Sie 2007, 18:50

>A Slawek to inne moje dziecko.

>Chyba najlepszy wzmacniacz sluchawkowy na swiecie.

Nie chyba tylko na 100% najlepszy na swiecie, nalezy jednak dodac, ze jest to prawda tylko wowczas kiedy slucha na nim pan Senicz.

tak, tylko ja nigdy w zyciu nie lutowałem oprocz kabelków do silniczka elektrycznego 10 lat temu.

zastanawiam sie nad daniu komus znajomemu pcm2702, powiedzcie mi jaka karta dzwiekowa gra lepiej, albo tak samo niz pcm2702, zebym mogl sobie porownac ich ceny i zdecydowac sie na jedno albo drugie.

Prodigy Hi-FI sobie daruj... ale warto zainteresowac sie Audiotrakiem HD2 gold [cena 350 zl]. Masz tam bajeczne przetowrniki i niezly zintegrowany wzmacniacz sluchawkowy - na poczatek moze sie obejdzie bez zewnetrznego ampa.

Tak wyglada tak karta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nieźle wygląda:

Ukryta Zawartość

Jedyny problem to zakłócenia, które przeszkadzają każdej wewnętrznej karcie...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.