Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepiej wybrać radmor 5102 czy 5412 ??

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Acha na tej zasadzie , no ja słuchać nie sluchalem ale z opowieści ojca i dziadka oraz wujka to seria 51 to napraawde dobre maszyny a pod względem ucha mam podobne upodobania jak mój ojciec,

Na allegro jest teraz cały zestaw radmora z amplitunerem 5412

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ---> ten jest duzo ładniejszy widzialem zdjęcia w dużej rozdzielczości jest igła ale ponąć nie gra to jak sera 51 a pozaty nie wygląda też tak jak tamte

Ukryta Zawartość

dj_maty, 9 Sie 2007

>Właśnie zamierzam kupić amplituner radmora i myśle, że lepszy jest 5412.

>Uważam tak, bo go słyszałem i grał super innych wersji nie słyszałem.

>Bas dynamiczny i ładny nie chuczący i burczący, soprany ,,nie kłujące w ucho", nie za słabe nie za

>mocne. Mój technics przy tym radmorze gra okropnie.

Nie mozna mówić,ze coś jest lepsze, jesli się nie słyszało 51.

Jedyne co mają wspólnego to fabrykę,inna konstrukcja ,także brzmienie jest całkowicie inne,mam jeden egzemplarz 5412 był prawie nieużywany po wyjściu z fabryki, w pełni oryginalny, ale i tak nie gra tak dobrze jak 5100/5102, takie pisanie co gra lepiej do niczego nie prowadzi.

Bas własnie w 5412 brzmi nijak, pusty, sopran dominuje, a po wciśnieciu "kontur" odechciewa się wszystkiego,takie moje zdanie.

A dj_maty zapraszam na odsłuch.

PS. to wszystko już było maglowane i tu i tam, poszzukaj, poczytaj, kup i słuchaj

Nie bede pisal co gra lepiej bo to kwestia gustu.

Radze poczytac kilkanscie stron na temat radmorow na forum www.elektroda.pl Totalna kopalnia wiedzy, zdjec, opini i informacji serwisowych.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) --- > a jak naprzykład to by sie miało do radmorka jest to napewno nowsza konstrukcja i tez można kupić za niezle pieniądze .

Ukryta Zawartość

Coz........ja dodam tylko do siebie ze jesli uzytkowac 5412 to tylko przerobic go wedlug projektu PeterMana z elektrody .Brzmienie jest porownywalne wtedy do radmorow z serii 5100.Sam w swojej kolekcji posiadam kilka sztuk roznych radmorow.Serie 5412 mam cala , lacznie z cd i brzmienie wczesniejsze 5412 przyprawialo mnie o ataki epilepsji :)) Suchy sopran i bas przypominajacy walenie w pusty blaszany bebenek .

pozdrawiam

czyli z tego wynika że nie warto kupowac 5412 tylko odrazu 5100 i najwyżej tam sobie popoprawiać lub pokonserwować na cacy , a co byście powiedzieli o tym pionierze ktory jest pod linkiem , czy ktoś go słuchał wie "jak to sie je"

manioslawa

I jeszcze jedno. Z forum nie dowiesz się co brzmi lepiej, możesz tylko wyciągnąć średnią z opini negatywnych i pozytywnych i na podstawie większości "wybrać" a raczej strzelić i liczyc na to że bedzie spełniał twoje wymagania.

sentyment i legenda , wiec poradź mi coś innego zainteresował mnie bardzo ten pioneer ale nie do konca jestem przekonany a nie wiem jak to gra nigdy nie slyszałem, czytając opinie jest świetnie ale gdyby ktos powiedzial coś więcej to by byla bajka

napewno , zgadzam sie ztoba , tylko ja nie kupie wzmacniacza paczką tylko pojade po niego także jeżlei mam jechac 100 km to mniej wiecej chce wiedziec po co i czy warto nieprawdaż

dlatego tez może i uciążliwie i natarczywie pytam , ale to dlatego że mój kenwood już mnie dobija i nie moge sluchać tego co robi z moimi infinity.

manioslawa, 9 Sie 2007, 20:57

>sentyment i legenda...

Po to Ci sprzęt ?? żeby patrzeć na niego i mówić raaaany jakiś ty "fajny retro", srebrny, piękny,to były czasy....jeśli tak to bierz tego pionka a kup sobie obudowe z Radmora i postaw obok i oświetl go jakąś lampką.

Ja ! ale pamietaj JA ! bez wachania dźwigał bym tego pionka...bo jest ładniejszy od Radmorka :)

Ale pomyśl czy osoba którą widziszna forum "LOGIN", "LITERKI" może wstrzelić się w twoje upodobania ?? bardzo ciężko jest się wstrzelić w sprzęt który będzie komuś pasował natomiast o wiele łatwiej jest powiedzieć komuś tego i tego nie bierz bo to SYF! ja bardzie tak podchodzę do forum.

manioslawa, 9 Sie 2007, 20:59

>napewno , zgadzam sie ztoba , tylko ja nie kupie wzmacniacza paczką tylko pojade po niego także

>jeżlei mam jechac 100 km

wiesz ilu ludzi chciało by raz pojechać 100km i trafić w 10! ?? Ja jechał bym nawet 1000 km na rowerze po wzmak jesli miałbym pewność że to ten jeden jedyny !

Osobiście życzę Ci abyś po tych 100km trafił, owszem może Ci się podobać, ale NIGDY nie będziesz wiedział czy to jest to!...To jest ta CAŁA zabawa !

Musze ci przyznac na całej lini racje , teraz tylko jeżeli ktoś by mi przybliżył brzmienie tego pionka albo polecil co może powtarzam moze ale nie musi albo może ktoś słyszał infinity beta 40 z jakim wzmakiem i gralo to nieźle moze ktoś podpowie i podkreślam podpowie bo tak jak powiedział WILU on musi mi sie podobac jego brzmienie i wygląd a wy możecie mi to przybliżyć za co bym dziękowal

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.