Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki TV za około 3,5-4 tyś zł.

orkan

Rekomendowane odpowiedzi

I stało się. Mój 21 calowy telewizor wyzionął ducha. I teraz dylemat co kupić. Wcześniej nie interesowałem się telewizorami (raczej projektorami) ale teraz muszę coś kupić. Ten telewizor ma mieć 32 cale góra 37 i służyć przede wszystkim do oglądania telewizji cyfrowej i ma kosztować góra 4 tyś. I teraz pytanie co to ma być lcd czy plazma i jakiej firmy najlepiej (może jakiś model od razu). Pozdrawiam.

Witam

Ja proponuje

Philips 32PFL7332

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony 32V2500

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ktoryms tam watku napisalem:

Na dzien dzisiejszy na pewno cos ze 100Hz. Polecam:

1. Sony KDL-32D3000

Ukryta Zawartość

2. Panasonic TX-32LX70

Ukryta Zawartość

3. Panasonic TX-32LX700P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (to samo co LX70, inny wyglad i lepszy dzwiek)

4. Sharp LC32RD2E

Ukryta Zawartość

5. Toshiba 32WL68P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Baaardzo dobry wybor. Widzialem wszystkie z tej piatki i ten sharp wg mnie 'swieci' najlepiej (CHYBA ma najszybsza matryce 2lub 4 ms). Jedna rzecz mi sie w nim nie podoba ... swiecaca obudowa (preferuje mat) ale to kwestia gustu i taka moda...

arekgrabowski

Napisz cos o nim... Jak sie sprawuje, jestes zadowolony?

thomas206,

heh jestem bardzo zadowolony...czas matrycy to 4ms...akurat mi (a najwazniejsze , mojej zonie) piano black bardzo sie podoba...ale z odrobina papieru sciernego da sie zrobic mat;)

Swietne kolory..rewelacja...obraz z przecieztnej kablowki jest calkiem calkiem..chodz cisne dostawce zeby bylo lepiej... jedyne co mnie zaintrygowalo (nie do konca in pozytyw) to ogladanie filmow a konkretnie obraz...taki jakis..niby sterylny o swietnej barwie ale klimat..hmm troche jak w teatrze...(nie do konca mi to odpowiadalo..ogladac film np.akcji i miec warzenie ze to teatr;)..na szczescie za to odpowiedzialna byla jedna z funkcji ktora da sie wylaczyc... ogolnie swietne TV za dobre pieniadze...szczerze polecam..

Doskonale wiem o czym piszesz (ten teatralny obraz) tez tak mam w moich TV (loewe CRT, sony d3000). Po prostu trzeba wylaczyc 'polepszanie ruchu' i jest normalnie ...

Telewizory LCD pokazuja swoje pazurki w HD, a wiec zbieraj na tuner HD; odtwarzacz blu-ray hd-dvd; playstation 3 :) Ja jestem zachwycony meczami w HD, gierkami i filmami w blu-ray.

Jesli jeszcze nie czytales to polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na pewno czegos sie dowiesz o swoim TV.

Ukryta Zawartość

Oczywiscie ze czytalem watek..na jego podstawie wybralem TV!:) Z zakupem odtwarzacza jeszcze chwile poczekam bo poki co widze tylko LG ktore odtwarza 2 konkurencyjne formaty.. gierki mnie nie ciagna wiec PS odpada....

Ukryta Zawartość

W Auchanie do kupienia za 2990.

Warto ?

Ukryta Zawartość

Frank

Nie znam modelu i nie wiem co chcesz na nim ogladac... ale nie polecam kupowania lcd wiekszego niz 32'' do ogladania PL telewizji (PL programy maja tragiczna jakosc wyjatek TVN). I tutaj podoba mi sie polityka panasonic-a, najwieksze lcd jakie robia to 32'' ... Wiec polecam Ci plazme 42'' ... LCD jest super ale do sygnalu ... HD i jesli tylko HD to nawet 40-50'', tylko ze tyle tych programow w PL ... A filmow w blu-ray, hd-dvd malo i drogo.

Ja mam 2 TV CRT (tv-sat, dvd); LCD (gierki PS3, blu-ray)

Jezeli chcesz 'pogodzic' to wszystko i wiecej niz 32'' to wg mnie plazma

Drogi Thomasie , oglądałem u znajomego Szarpa 37 calowego elsidi i było ekstra.

Ku rozbawieniu forumowiczów zdradzam tajemnicę -- sygnał leciał z najzwyklejszej kablówki.

O co więc kruszyć kopie !

Rok temu na tymże forum czytałem peany na temat TV LCD w cenach 4-6 tys pln ,obecnie te modele nie przekraczają 3 tys pln.

To som dobre, czy tyż ,ni som dobre

Oyt ,to dobre pytanie!!!.

Wiec nie wiem w czym problem skoro Ci sie nawet na kablowce podoba obraz z LCD 37... Podoba sie to kupuj. Mi sie nawet na cyfrze+ nie podoba... Jesli ogladasz sport to przed zakupem sprawdz jak TV zachowuje sie w ruchu. (smuzy jak...) Kupisz, obejrzysz mecz na TVP 2 (pikseloza...) to pogadamy.

I jeszcze jedno najwazniejsze. Po co kupowac TV HD do kablowki??? Znajduje jedna odpowiedz 'zeby miec obraz w domu...'

W watku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) KOpyt25 podal link a w nim m/in:

...Komu więc polecilibyśmy telewizor LCD, w jakich zastosowaniach sprawdzi się najlepiej?

Telewizja SD, filmy divx 1/5 (hmm a Tobie sie podobalo...!)

Filmy DVD 3/5 (nawet dvd z lcd mi sie nie podoba...slaba czern, nienaturalne kolory, brak glebi)

Telewizja HD 4/5

Gry komputerowe i konsolowe 4/5

Internet, multimedia 5/5

TV LCD jest stworzony do sygnalu HD i tyle...

PLAZMA

Telewizja SD, filmy divx 3/5

Filmy DVD 5/5

Telewizja HD 5/5

Gry komputerowe i konsolowe 4/5

Internet, multimedia 3/5

Dlatego polecilem Ci plazme bo jest czyms pomiedzy CRT a LCD, obejrzysz i tv i dvd i hd ...

Ukryta Zawartość

thomas

Żle sie wyraziłem ,zawsze wolałem plazmę ,ale różnice cenowe sprawiły moje zainteresowanie Elcedekami.

Nawet na tym forum wielokrotnie pisałem o technicznym obrazie LCDi ,ale dość duże różnice w cenie powodują poszukiwania alternatywy.

I co można stwierdzić : plazma stanęła w miejscu ( cena również ), LCDi rozwija się dużo szybciej ( aczkolwiek techniczność obrazu jest wyraznie zauważalna), ale ceny są rewelacyjne.

Co wybrać ?

To nie jest proste pytanie !

wystarczy skorzystać z prezentacji w domu i nie trzeba się domyslać albo późnie narzekać.

Wracając do tematu - w klasie cenowej przybywa dobrych modeli:

42 Plazma LG 42 PC1RR

42 Samsung C91

37 LCD JVC G80

37 Sharp AD5

===================

Ale ważne jest , aby pytając o dobór telewizora - podawać własne warunki domowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.