Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana telewizora i prośba o poradę

AlexCross

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam wymienić swój wysłużony telewizor lg 21' na większy i płaski :)

Mam dobre doświadczenie z firmą lg, więc w oko wpadł mi model RE-29FB50RQ.

Kilka parametrów:

Przekątna ekranu ( cal) 29" 4:3

Technologia 50 Hz

Korektory Obrazu

Turbo Picture

Dzwięk Stereo A2/NICAM

Turbo Sound

Flatron

Czy użytkownicy tego modelu (ewentualnie znawcy) mogą się wypowiedzieć na temat tego telewizora? W grę nie wchodzi nic lcd, a budżet to około 700zł...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z jakiej odległości oglądasz telewizję?

Ja na Twoim miejscu nie kupowałbym telewizora który ma odświeżanie 50Hz.

Rozjerzyj się za jakimś 100Hz. Dobre telewizory kineskopowe ma też PHILIPS, ja miałem jednego przez kilka lat i chodził jak żyleta non stop. Zamiast 29 cali kupiłbym 32 panoramiczny. Troszkę lepszy komfort będzie przy oglądaniu filmów...

W tej cenie kupisz niezłego Philipsa, Panasonica, Thomsona albo Grundiga. LG ma słaby kontrast. Omijaj Daewoo, Samsungi. I nie napalaj się na super promocje TV 100Hz w tej cenie, bo to zupełna porażka. Zamiast szybszego odświeżania dostaniesz zmiękczony i rozmyty obraz w stosunku do 50Hz.

Przy przekątnej 29" i odświeżaniu 50 Hz widać migotamie. mnie to przeszkadza. Są już tv 100 Hz o dobrym odbiorze i w dobrej cenie. Poczytaj na zaprzyjaźnionym forum:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okazja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam ten TV (wyzsza model acondy) i nie sprzedal bym go za 5tys... Nie zamienilbym (do ogladania tv-sat, dvd!) na zadna full hd plazme, lcd ... Tylko ze za 700zl tego loewe nie kupisz... Ale WARTO dolozyc jesli masz z czego...

Ukryta Zawartość

Telewizję oglądałbym z odległości ok. 3,5m...

32 cale raczej nie wchodzi w grę, ponieważ pokoj ma 12m2....29 cali to zupełne maksimum moim zdaniem...

O philipsach slyszalem opinie, że można je kupić taniej, ale potem dołoży się w naprawach, gdyż są awaryjne... (sam nie mam doświadczeniania z ich telewizorami)..

Ten Lg udało mi się znależć za 470zł....Zastanawia mnie tylko to odświeżanie...Nie chciałbym, żeby migotanie odebrało mi przyjemność oglądania..

Dodam, że oglądałbym praktycznie tylko filmy dvd i sporadycznie TV...

Jeżeli oglądałbyś głównie filmy DVD to tuaj aż się prosi żeby kupić telewizor panoramiczny.

Podczas oglądania filmów DVD na standardowym telewizorze o formacie 4:3, 1/2 obrazu zajmują czarne pasy na górze i dole, w wyniku czego wyświetlany obraz właściwy jest bardzo mały. No chyba że włączymy sobie jakieś zoom'y ale wtedy też "trochę" obrazu stracimy...

sebol dobrze Ci radzi, do dvd (tv coraz czesciej nadaje w 16/9) kup panorame. 3,5m to spoko 32'' jak sie boisz to chociaz panorame 28"... Nowe filmy raczej sa w formacie 2,35:1 wiec nawet na panoramie sa czarne paski (1,85;1 nie ma paskow) wiec co bedzie na TV 4:3 29'?' Czarne paski zabiora Ci 1/2 ekranu albo i wiecej ... Ale to Twoja kasa i Ty bedziesz ogladal. Ja polecam panorame

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.