Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do 400 zł?

Bladydos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowym uzytkownikiem, nie wiem czy wybrałam dobre forum ale chciałam zapytać o jakiś prost zestaw do ogłądania filmów, dający podłączyć się do laptopa. Widzę, że rozmawiacie tutaj o dość specjalistycznym i drogim sprzęcie, czy w wyznaczonej kwocie tez mogłabym coś znakleźć?

np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>głosniki : "wszystkie z tej kategorii"

lub

Ukryta Zawartość

osobiscie polecam :Creative" lub "Logitech "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poleciłbym Ci te głośniki Logitech X-540:

Ukryta Zawartość

Sa nawet poniżej 400zł. Mam je przy komputerze i sprawdzają się w filmach. Załączam jak wyglądają (czy będę OK do twego wnętrza :)). Pozdrawiam

post-16433-100006685 1187249542_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam pokoj o powierzchni 12 m2. doczytalam, ze glosniki logitecha maja wygodne uchwyty do powieszenia na scianie. a lepsze creativy czy logitechy? nie znam za dobrze ani jednej ani drugiej marki. prosze o rade

Faktycznie 13cm to nie jest wiele. Ale do małego pokoju rzędu 10m2 powinno starczyć. Wracamy do tematu ceny. Jednak w tej okolicy to moim zdaniem optimum. Do 400 stów niestety jest luka i mocniejsze modele zaczynają sie zazwyczaj wyżej. Mozesz jeszcze zobaczyć model Z-3.

Ukryta Zawartość

taniej tego modelu sie nie dostanie. to sensowna propozycja.

ale to tylko 2.1

jeśli miałby kupować oczami 5.1 to wygrałbym ten

Ukryta Zawartość

z firm typy logitech czy Creative jest dość dziwna sytuacja- zestawy 5.1 sa do ok 270 zł, a potem zaczynają sie od ponad 600.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to prawda, ogladalem wlasnie takie drozsze i rzeczywiscie jest luka. bo logitecha seria Z juz jest sporo drozsza. ale ogladalem w sklepie tez geniusy i na pewno ich nie chce wiec pewnie pozxostane przy x 230 i je w koncu kupie. to nie sa wielkie pieniadze w koncu...

no mam je i bardzo sie ciesze, ze to nie geniusy :)

niezle wymiataja, bardzo zadowolony jestem. to niesamowite, ze takie malenstwa tak ostro daja!! poza tym przywiesilem sobie je do sciany i swietna akustyka jest (jesli w ogole mozna mowic o akustyce w takim malym pokoju :)

dziwne czemu nikt autora nie zapytał jaką ma karte dzwiękową w laptopie

generalnie z doświadczenia wiem ze w laptopach ponizej 4500 zł nie ma 5.1 - a mam an sklepie 20 sztuk ;D

do tego by było 5.1 trzebaby kupić audigy zewnetrzną na PCMCIA

pozdrawiam

a jak kupowac głosniki w tym przedziale cenowym to bron boże Logitecha (słuchałem wszystkich modeli) tylko Creative 7900 masz 7.1 z 5.1 i do tego piekny naturalny dzwiek i wieksz moc

a logitech gra bardzo plastikowo jak dla mnie

Ja jescze nie slyszalem naturalnego dzwieku z pierdziawek komputerowych. Jak nie brakowalo basu, to bylo go za duzo i dudnil, brak srednicy, brak wyzszej gory, piasek i znieksztalcenia...

pozdr

do 400 zł to najlepiej kupić flaszkę z zagrychą :)

a tak na serio to lepiej dozbierać i kupić coś lepszego gdyż to wyrzucone pieniądze

to nie bedzie grało tylko pierdziało :(

skoro tak mówicie to naprawde nie słyszeliście gigaworks 500 THX

panowie mam audio za grube tysiące i powiem tak... mój sprzet nie daje takiego efektu jak te głosnicxzki za 700 -800 zł

ale jednak jest subtelna kilkuprocentowa różnica dla której nie zmieniłbym mojego zestawu na "pierdziawki" - nie zawsze efektowności dzwieku to priorytet

ale posłuchajcie a sie naprawde zdumiecie

wiem co mówie b śłuszałem tego sporo ;-D

• 4 tygodnie później...

nie no zlitujcie sie, nie mowcie mi, ze jakies gigaworksy graja jak sprzet przeznaczony do muzyki za kilka tysiecy. to albo do d... masz ten swoj sprzet za kilka tysiecy albo go w ogole nie masz. przetestowalem naprawde duzo glosnikow komputerowych zanim zdecydowalem sie na logi i nie spotkalem takich, zeby NIE bylo slychac, ze to jedynie glosniki komputerowe. kazdy sprzet przeznaczony do sluchania muzyki wygra z glosnikami do kopma

Moim zdaniem z Creative'a i Logitecha wybrałbym to drugie. Miałem jedne a mam teraz z5500 i są o niebo lepsze od Creative'a. Przynajmniej jeśli chodzi o bas. Jest dużo potężniejszy. A plastikowość grania nie sądzę żeby była mniejsza w creative'ach skoro też są one plastikowe:) Nie mówiąc już o fatalnym designie Creative'a i nawet w tych najnowszych jest taki panel sterowania na diodki który woła o pomstę do nieba. Tandeta jakich mało, a głośniki brzydkie jak noc bezgwiezdna. Wykonanie pewnie podobnej klasy. Nijak się to ma do normalnego sprzętu wolnostojącego. Ale mi do kina domowego wystarcza:)

• 1 rok później...

Witam, podłączę się pod temat - próbuje skompletować mój pierwszy sprzęt grający - amplituner stereo i głośniki - mam w związku z tym pytanie. Które z wymienionych poniżej będzą najlepiej pasowały do Denona DRA-295 (pokój ok. 10m2):

JBL TLX-200

DENON SC-M37

KODA EX-566 S

Magnat Supreme 100

A może jakieś inne w cenie do 400zł/para?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.