Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking Dac i LASER CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Och ten samozachwyt. Już nie mogę :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

senicz, 16 Sie 2007, 16:17

"Odpier... sie odemnie debile. Jak wam sie nie podoba cos to po cholere sie wpierd......?"

No co ty Senicz poczucia humoru nie masz ??? Jakiś smutny z ciebie chłopak?

ps. a mógłbyś mi przesłać schemat Marantza CD40?

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest taki sam jak cd50 i cd 60 a te sa w necie. Ja kupilem swoj w foxel i nie bardzo chce uzyczac cos co mi powierzono gdyz foxel zyje ze sprzedazy service i rozpowszechniamie tego pliku nie jest im na reke.

senicz, 17 Sie 2007, 07:14

>Jest taki sam jak cd50 i cd 60 a te sa w necie. Ja kupilem swoj w foxel i nie bardzo chce uzyczac

>cos co mi powierzono gdyz foxel zyje ze sprzedazy service i rozpowszechniamie tego pliku nie jest im

>na reke.

A ciekawy jestem skąd taki foxel ma serwisówkę, mój ojciec pracował kiedyś w serwisie pewnej znanej japońskiej firmy robiącej sprzęt hifi i serwis za dokumentację musiał słono płacić... wydaje mi się, że ci co rozpowrzechniają serwisówki odpłatnie nie do końca są ok. wobec właścicieli praw do serwisówek, ale może się mylę !? Ale cieszy mnie taka uczciwa postawa kolegi Senicza, szkoda tylko, że nie dowiem się od niego jak w ogóle wygląda ten 'legendarny' Maranciunio... nawet przed jego znaczy się Senicza modyfikacją :(

Modyfikacji zadnej duzej nie bylo. Ot przecialem dwie sciezki z wyjsc, podalem sygalna na swoj cudowny uklad i wszystko. Zadnych zegarow czy czego kolwiek nie wymienialem. Bo i po co? a teraz jak juz koledzy wszystko na ten temat wiedza zapraszm do modyfikacji. To takie latwe.

Robiłem tak. Na lampach zrobiła się świetna przestrzeń, ale bas nie był znowu idealny.

A poza tym to polecam posłuchać np. Audionet V2. Oraz posłuchać jak grają same instrumenty. I się wypowiedzieć.

Niektórzy po prostu nie wiedzą jak brzmi muzyka, tylko wydaje im się z jak gra ładnie i przyjemnie to już szczyt.

I tak właśnie jest z poczciwego Maranza, sony gra już bezsprzecnie lepjej, również grał przed modyfikacją.

No co ja poradze na to ze Panowie sobie nie radza? no co? mam wszystko wyjasniac jak dzieciom? schemaciki dawac? jak ktos sobie nie radzi w elektronice niech pasa strusie. Ja juz niedlugo ferme zakladam. Strusi i emu. Dla jaj oczywiscie.

Forumowicze piszący o cudownym (jak twierdzi magik konstruktor) sprzęcie Senicza, popełniają jeden błąd (kardynalny), zakładają bowiem, że Senicz jest mitomanem i wszystkie jego konstrukcje albo nie są wcale doskonałe, albo w ogóle nie istnieją, tym czasem problem Senicza polega na tym, że facet ma problemy ze słuchem i nie słyszy, że inne urządzenia grają lepiej od jego... zastanawiam się czy nie założyć wątku pt. "NOWA ŚCIEPA na aparat słuchowy dla Senicza", może jak facet usłyszy to zrozumie... ???

Juz kilka razy rzucalem rekawice w imieniu Maranciunia. Ale cisza. Nikt sie nie odwazyl. Tchorze jakies. Przegrac z Maranciuniem to nie ujma na honorze. A mial taki piekny watek o dacach i laserkach! no niestety bada szczekaczy wszedzie mnie dopadnie.

senicz, 17 Sie 2007, 11:21

>jak ktos sobie nie radzi w elektronice niech pasa strusie. Ja juz niedlugo ferme

>zakladam. Strusi i emu.

nareszcie

No nareszcie Senicz olśniło Cię, zrozumiałeś, że jesteś tylko mitomanem amatorem elektronikiem i guzik wiesz (a ja myślałem że już tego nigdy nie zrozumiesz i że ci po prostu 'piątej klepki' brakuje), zajmij się strusiami i nie męcz więcej ludzi swoimi durnymi tematami... załóż i pisz na forum dla hodowców strusi !!!

ps. a więc zmodyfikowałeś Marantza CD40 nie mając nawet schematu... biedaku :(

A piora emu sa mi potrzebne doprodukcji membran do sredniaka. I dlatego zakladam hodowle. Z jaj bede zyl na codzien i zaspokajal swoje potrzeby a z pior budowal szczekacze sredniotonowe.

senicz, 17 Sie 2007, 11:36

>widze kolega nie ma jakiegos wybitnego sprzetu a zabiera glos jak stary audiofilut? dlaczego?

Z ust mi to wyjąłeś Senicz, no właśnie Senicz dlaczego zabierasz głos na tym forum?

Wydmuchy beda obudowami. nie moze sie nic zmarnowac.

Dlaczego jestem tu z Wami? a bo mam misje. Slysze glosy i one graja raz lepeij raz gorzej. I wole zeby byly wyrazne bo wiecej zrozumiem z przekazu.

senicz, 17 Sie 2007, 11:46

>Dlaczego jestem tu z Wami? a bo mam misje. Slysze glosy i one graja raz lepeij raz gorzej. I wole

>zeby byly wyrazne bo wiecej zrozumiem z przekazu.

Senicz Ty jesteś albo fantastyczny jajcarz albo

po prostu jesteś chory na schizofrenię ("słyszę głosy") ?

Tak czy owak masz problem chłopie, Senicz chcesz o tym pogadać?

Chyba chcecie abym klejny raz zwyciezyl na aktywniejszego o chodzi w koszulce w grochy? moze wrocimy do tematu watku bo i tak ze mnie nic nie wyciagniecie na zaden temat bo ja nic nie wiem.

Wiec byc moze nie oplaca sie ladowac kasy w stare strucle gdyz taniej wyjsdzie zrobic nowoczesny dac na nowoczesnej kosci i popedzac to z nowoczesnego zrodla jakim jest dvd z mozliwoscia czytania mp3.

Mialem zamiar kupic jakiegos grata i go przerobic ale widze ze sie nie oplaca. Bo w cenie 300zl mozna juz se kupic czesci do super dac. A moze koledzy maja inne zdanie?

UWAGA !!!

Teraz rozwjeje wszystkie wątpliwości i wierutne bzdury !

Jak czytaliśmy senicz nie modyfikował wcale swojego Marantza CD40, ale powłączył bezpośrednio pod DAC TDA swój układ lampowy. Wszystko to opisywał smiejąc się z nas !

I teraz zacytuje słowa Senicz:

No niestety trzeba bylo sporo zmian aby to zaczelo dobrze grac. Podnioslem napiecie anodowe i ogolne wzmocnienie lamp.

Zrobilem foto jak to upchalem wewnątrz CD-40 Marantz. Jednak dvd Panasonic wyjsciem na bufonie gra lepeij ! Na kilku nagraniach jednak to slychac. pamietajmy ze dac TDA1541 zostal zrobiony 30 lat temu!

Narazie pozostawie to bez komentarza.

Następnie czytamy:

Wlasciwie to skrecilem go juz i byc moze bede go prezentowal czasami na jakis wystawach budzac powszechna sensacje!!!

Czyli niezadowolenie pełne i potem złość ! Oczywiście brak jakichkolwiek modyfikacji. I faktycznie po dołączeniu jego cudnego układu lampowego którego nikt z forum nie byłby w stanie zrobić Senicz stwierdza, że te stare ostwarzacze to porażka !

Potem ironiczny wpis mówiący, ze będzie tym wzbudzał między nami powszechną sensacje. LOL

Klękajcie narody.

Na koniec fotka swojego dzieła, którą po namówieni, że nigdy nic nie pokazał umieśił:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, nie widzimy konstrukcji od spodu, bo juz nie pokazał. (nie wiadomo czy wsystko jest połączone znając jego opowieści)

Ale jeśli zrobił, oto czemu to gra lepjej niż sprzęty na które wydaje się setki tysięcy.

Otóż na płytce widzimy stare węglowe rezystory stosowane w sprzętach byłego PRLu. (znam dobrze te elementy, kiedyś kliekcjonowałem dużo tych sprzętów) Niedobre sonicznie, wysokoszumnie i ta tolerancja 10-20%, ale to co.

Następnie widzimy chińskie elektroliny typu no name. (porócz dwoch starych nipponów) Sądze jednak że taką jakość odpowiada umieszczony po środku z prawej strony niebieski kondensator ELWY.

Jak każdy wie kondensatory te są tak słabej jakośći i dodatkowo stare a więc siłą rzeczy powysychany syf. poza tym produkawone były dawno temu (dla polskich sprzętów z PRLu).

I nie da się inaczej.

Proponuje abyśmy złożyli na starych cześciach z wylutu też jaoś lampowy przedwzmacniacz.

I radzę wówczas powyrzucać wkszystkie klocki a już szczególnie takie powyżej 10 000zl.

Teraz podałem wszystko jak na tacy .

Tylko nie bij mnie Senicz za prawdę !

No i widzicie jakie to proste. I boja sie takiego grata? ha ha ha ale ten zlom wykosil elektora i to jak!!! koledzy wierza w te bzdury o kondensatorach i rezystorach? tak? no to niech ktos wystawi swoje dziela do oceny i poornania z Maranciuniem. Nikt nie bedzie narzal na smiesznosc bo jest wiecej niz pewne ze jego super klocek dostanie baty i bylby wstyd. Podobnie z producentami dac. Jak widac na foto maranciunio to kup zlomu satarych kondow z vga itp. Ale gra i daje w dupe kazdemu super sprzetowi. Bo trzeba myslec panowie a nie gruchy kijem obijac albo czym innym.

Zerkos, 17 Sie 2007, 12:12

Zerkos odpuść sobie, przecież Senicz byłby MEGAJAJCARZEM gdyby nie był... chory... schizofrenia?... mania wielkości?... facet potrzebuje pomocy... być może jest samotny a to forum to jedyne miejsce gdzie ktoś go bierze na poważnie... żal mi gościa. Facet dużo czyta w necie nie zawsze rozumie co czyta, a później tą parawiedzę przedstawia na Forum jako wielkie odkrycie. Biedaczysko. W dodatku facet chciałby być wielkim audiofilem ale go na to po prostu nie stać... (tj. Mark'a Levinson'a czy innej Wadi sobie nie kupi) więc tworzy mity o Maranciuniu itd.

ps. Ja już w tym temacie nie napiszę nic... bo nie będę kopał leżącego.

Tak inni dajesz dyla? strach cie oblecial? no przeciez masz super sprzecik ale jak on wypadnie przy maranciuniu? no? a moze to i lepeij nareszcie teamat bedzie na temat

Od dluzszego czasu zastanawiam sie nad tda1547 i jest nawet grundig z takim dac licytowny na allegro, koniec za kilka godzin i zastanawiam sie czy go kupic? wyciagnalem tez plytke z pcm1798 i tak se siedze i patrze na parametry. No niby ten lepszy ale ten nowszy? pcm1798 ma 0.0005%thd a TDA1547 0.009% thd no i co wybrac?

Jeżeli ktoś szuka dobrego taniego CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.