Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking Dac i LASER CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

senicz, chyba to że dany dac ma takie a nie inne thd mało świadczy albo inaczej.. można spierdlić aplikacje danego dac'a i choćby miał THD poniżej średniej krajowej to nie ma prawa to "zagrać", ale czy my się rozumiemy co do znaczenia "gra"? co rozumiesz poprzez to że coś "gra"? .. wchodziś do kogoś, lub czegoś (np pokój odsłuchowy gdzieś), zasiadasz, włączasz płytę i słuchasz...czy aby stwierdzić że dany zestaw "gra" potrzebujesz np 10 sek? czy może sporo więcej? ;) no dobrze ale jak stwierdzisz że "gra" to co Ci nie pozwala tego pokoju opuścić?

chciałbym ustalić Twoje preferencje brzmieniowe, bo o ile mi wiadomo (choć mogę się mylić) to gdziekolwiek bym nie był to jeśli "gra" to każdej osobie słuchającej, która miał odmienne upodobania ;) się podobało.. czyli jak "gra" to "gra".

Z tego co wiem Twój pokój na AS to niewypał, nie wiem, nie słyszałem ale wypowiadali się mocni w tym temacie ;D

Napewno (tak sądzę) jesteś KIMŚ ale kurcze w audio czy do końca?

Pozdr

Matt

senicz

Nie pisz takich trzeczy, że 1-bitowce to ściema i koniec, bo tobie się akurat tak wydaje.

Proponuje żebyś zakupił jakiś CDek jednobitowy, zrobił go pod swoją aplikację i następnie stwierdził dlaczego tak jest.

Ok ?

Bo spierasz się, że dany Cd gra najlepjej, że inny po prostu nie może grać lepjej i nikt ani nic nie zaprzeczy tego. Bo doświatczyłes tego już nie raz. Zastanów się choć teraz.

A przeczytasz pierwsze lepsze słowa kogoś z poza forum i już na całego uparcie zmieniasz swój pogląd.

Gdybyś powiedział kilka dni temu to właśnie wysłałbym ci jednobitowego Technicsa. Miał on co prawda całkowicie nie sprawny wyswietlacz, ale wszystkie funkcje diałały i w pełni czytał każdą płytkę.

Sprawdziłbyś, może coś cudownego dorobił i trochę byśmy mogli podyskutować.

Jednobitowce na drodze kolejnych wew. ukladowych sztuczek redukuja ilosc pozomow kwantyzacji gdyz prosta zamiana slowa 16 na 1 nie jest mozliwa bo wychodza jakies okropnie duze f. Ale 1-bit sa duzo tansze w produkcji ale ich wew. struktura oparta na kolejnych modulach z wew. ukladami generujacycmi bledy do korekcji jest jak mi sie wydaja do d.

Niestety w najblizszym czasie nie bede mial czasu na badanie tych dac 1-bit. Choc doswiadczenie moze byc ciekawe. Z uwagi na oszcednosci wiekszosc wspol. dac w dvd ma wyjscie napieciowe wiec i syfiasty dzwiek. Przyszlosc hiend lezy w dac zewnetrznych i napedach takich jak dvd. Choc trzeba pomyslec o innym zlaczy niz spdif. Moze USB? albo cos innego. sa w swiecie juz tanie dvd z usb albo innym zlaczem latwym do wykorzystania do zew. dac?

Najlepiej wysyłać osobnymi przewodami potrzebne dla DACa sygnały z transportu bez tworzenia nowych rodzajów interfejsu. Tak jest najprościej i najlepiej, nie wprowadza się dodatkowych nadajników i odbiorników. Osobno dane dla lewego, prawego kanału i zegary: bitowy i słowa, czyli 4 linie.

Myslalem o tym i jesli dac jest uniwersalny to zsynhronizuje sie do kazdego modu pracy i nie trzeba go ustawiac prockiem z dvd. Lub na pewnych modach nie bedzie pracowal i tyle. Jednak pieklo zasilacza impulsowego wypeniajace obudowe zakluceniami ma tez negatywny wplyw wiec moze zew. dodatkowo mozna ladnie poregenerowac sygnal w odbiorniku. W koncu to glupia cyfra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.