Skocz do zawartości
IGNORED

CD Audioanalogue - problem, remont?

Raku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie:

mój CD to AA Paganini Mk I, 96 kHz, second hand. W sumie to już staruszek, ale może ma jeszcze kilka lat przed sobą?

W czym rzecz: zdarza się, że nie czyta wszystkich oryginalnych CD, czasami długo "kombinuje", zastanawia się, etc.

Szumi, szmera, syczy ;-)

Czasami.

Jakby był kobietą i to bardzo humorzastą kobietą...

W zależności od dnia potrafi to czytać, to znowu nie czytać tej samej płyty!

Np. ostentacyjnie obraził się na Smolika (wcześniej go czytał). Nie wiem czy słusznie, ale łączę ten fakt z kopiowaniem tej akurat płyty na kompa przez mojego szwagra. Po tej czynności, przestał u mnie działać - czary, a może jakieś zabezpieczenie? Dodam tylko, że na innych odtwarzaczach ta sama płyta działa bez problemu.

Poza tym, po włączeniu na "stand by" słychać jakiś leki szmer - być może poszedł któryś z tansformatorów. Nie przeszkadza mi to, lecz...

Zastanawiam się nad oddaniem go do serwisu:

i teraz pytania:

- co może być przyczyną?

- czy tylko serwis czy także ewentualny tunning - jeżeli tak, o czym można ewentualnie myśleć, co wymienić, czy tylko czyszczenie, czy np. wymiana napędu, innych elementów układu?

Nie należę do osób, ktore potrafią majsterkować przy sprzęcie i prawdę mówiąc, nie bardzo skory jestem do takich przeróbek, wolę więc oddać go do serwisu, ale chciałbym poznać Wasze zdanie.

Czy możecie powiedzieć, co ewentualnie można wymienić, polepszyć, czy jest sens...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Andrzej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/35473-cd-audioanalogue-problem-remont/

Raku, 18 Sie 2007, 19:37

zdarza się, że nie czyta wszystkich oryginalnych CD, czasami długo "kombinuje",

>zastanawia się, etc.

>Szumi, szmera, syczy ;-)

>

>Nie należę do osób, ktore potrafią majsterkować przy sprzęcie i prawdę mówiąc, nie bardzo skory

>jestem do takich przeróbek, wolę więc oddać go do serwisu, ale chciałbym poznać Wasze zdanie.

>Czy możecie powiedzieć, co ewentualnie można wymienić, polepszyć, czy jest sens...?

>

zdjąć obudowę i wyczyścić laser będziesz umiał :)

jeżeli nie pomoże, to będzie problem. Za takie sprawki odpowiada przetwornik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.