Skocz do zawartości
IGNORED

Keystone i problem przy podwieszeniu

_wolverine_

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie panocki ponownie

Podwiesiłem mojego Mitsubishi pod sufitem i mam mały problem zeby obraz miał prawidłowe wymiary musiałem ustawić keystone na +7 to duzo moim zdaniem

nie mam wyobraźni przestrzennej i nie wiem co powinno sie zrobić by zmniejszyć trapez i nie używac keystone

1. oddalić projektor od sufitu

2. podnieść w strone sufitu ekran

3. czy też wszystko odwrotnie ;-)

generalnie nie podoboa mi sie to ze keystone poprawia proporcje wyświetlanego filmu a nie całego obrazu z projektora i jak wyświetlam menu to obraz wychodzi poza ekran - mam nadzieje ze zrozumieliście o co mi chodzi

porady bracia porady

https://www.audiostereo.pl/topic/35482-keystone-i-problem-przy-podwieszeniu/

Niestety keystona należy się wystrzegać jak ognia.

Jednym z minusów DLP jest przeważnie brak funkcji lens shift.

Czy Twój Misu ma przynajmniej LS działający w pionie?

Jeżeli tak, to możesz sprobować tutaj coś podziałać lub spróbować projektor odwrócić.

Możesz też poszukać jakiegoś mocowania, które można opuszczać (podnosić) projektor na czas projekcji.

Ma LS działający w pionie i poziomie a moje podwieszenie mozna regulowac o okło 15 cm w dół góre, hmm dziisaj popróbuje z ls coś podziałać..faktycznie moze przynieść jakieś dobre efekty....

bo powiedzcie mi kiedy własnie powstaje trapez przy podwieszonym projektorze?

1. kiedy jest za wysoko w porównaniu do wyświetlanego obrazu

2. kiedy ma "zadarty nos"

cholipa nie potrafie sobie tego wyobrazić za bardzo

chyba pozostanie mi metoda prób i błędów

jezeli ktoś ma jakies rady i propozycje to z chęcią wysłucham

Trapez powstaje kiedy projektor nie jest ustawiony w poziomie, tzn. kiedy obiektyw ustawiony jest pod kątem do powierzchni ekranu.

Jeszcze nie spotkałem projektora DLP, który ma poziomy LS. Sprawdź lepiej dobrze specyfikację swojego Mitsu.

ma funkcje przesuwania oobrazu w prawo i lewo

u mnie to jest problem zbyt duzej odległości od sufitu jutro biore bosha i robie krótsze podwieszenie ;-D

bedzie dobrze...wiem to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.