Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz+Kolumny, pokoj 10m2 do ~1k zł

hype

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W planach mam zakup sprzetu. Nie licze na zadne fajerwerki, w koncu to tylko 1000zl.

Czytalem troche forum (moze nie wystarczajaco?) i wydaje mi sie, ze najlepszym dla mnie wyborem bedzie (oczywiscie secondhand):

Yamaha AX-5X0 - tutaj pierwsze pytanie. Czy jest duza roznica miedzy 500/550/570?

Quadral all-craft 3100/3150. Tutaj podobnie jak w poprzednim pytaniu, czy roznia sie czyms szczegolnym? ew. inne modele z tej serii w niewygorowanych cenach.

Pokoj jak juz pisalem, 10m2 (2,9x3,4). Do czego mam zamiar uzywac? Sprzet ma byc podpiety do komputera (Tam mam SB 5.1 Live) do odsluchu muzyki w formacie mp3 (192-320kbps) i czasem jakies lossless.

Slucham glownie (w 90%) drum and bass, czasem cos z rapu. Takze najwazniejszy z pewnoscia bedzie bass - czysty i dobry. Gdybym chcial samo dudnienie to kupilbym tube w jakims hipermarkecie, a tego nie chce.

Nie mam wielkiej wiedzy w danym temacie (tyle co przeczytalem na tym forum). Koszt tego co wybralem to ok. 800zl, czy dostane cos lepszego w tej cenie? Ew. do 1000.

Dzieki.

Pozdrawiam.

nie myslałeś nad zmianą karty dźwiękowej i pożądnymi głośnikami z subwooferem do komputera ?? bo do 1000zł kupić poprawnie brzmiący zestaw to nielada wyczyn ! no a poza tym co z tego jak z niego nie wyciśniesz prawdziwego brzmienia - mp3 i karta :/. Do takiego pokoju to monitory ( około 400zł ), do tej muzy bez suba się nie obejdze minimum (800zł ) a gdzie wzmak, już kabli nie licze... :/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...i na alkohol, narkotyki i prostytutkę zostanie!

Ukryta Zawartość

można złożyć przyzwoity zestaw np

Ukryta Zawartość

ewentualnie możesz poszukać trochę mocniejszych kolumn jeśli lubisz bardzo głośne słuchanie

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.