Skocz do zawartości
IGNORED

Tymczasowy wzmacniacz za grosze

Dildoo

Rekomendowane odpowiedzi

>no to jest bardo wazne:) bo moge ja kupic a w specyfikacji jest podana tylko moc przy 8 om niech

>ktos jeszcze sie wypowie prosze:)

Moc wzmacniacza jest zależna od obciążenia. Przy mniejszym obciążeniu będzie miał nieco większą moc.

yamacha oczywiście pociągnie 4 ohmowe głośniki - yamachy raczej słyną z dobrego zasialnia i dużych mocy.

Ja jeszcze jednak namawiam do tego brauna - gwarantuję, że będzie lepiej grał - a do tego ma radio. Odpada też problem z potencjometrem. Jedyny problem to trudniejsza sprzedaż. Jest to marka niezakorzeniona w swiadomości Polaków jako marka hifi. W Europie za to bardzo ceniona. Jej kontynuacja to firma t+A kosztująca naprawdę krocie - a technika ta sama:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak sobie przypomniałem, że ja kiedyś podlączałem 4 omowe kolumny do wzmacniacza wymagającego minimum 6 omowych i nic się nie działo. Tylko trochę ciepły sie robił. Moje obecne KEFy mają minimalnie 3,2 oma - a wzmacniacz działa nadal - tylko się przy głośniejszym słuchaniu nieco grzeje. Wiec nie masz się co martwić.

Seba wierze Ci i wiem, ze napewno masz racje ale jest maly problem:) jak dam na niego tyle to nie predko go zmienie a napewno bede chcial miec cos nowszego. Poza tym co wazniejsze i nie do przejscia mojej Kobiecie sie on nie podoba......:P a ten warunek musi przejsc wszystko co ma stac u nas w domu nawet jak liczy sie tylko granie tego czegos:)

one lepiej wyglądają w rzeczywistości - w całości są ze stopów aluminium i cholernie solidnie są zrobione - po prostu estetycznie nieco dobiegają od standardu pewexowskiego:P - no a pozatym szybko byś go nie sprzedał - to doskonały sprzęt. ja szukałem tego modelu - jakieś pół roku temu był - ale chciałem przyoszczędzić i dogadałem się poza allegro i się sfrajerowałem, bo się facet wycofał:)a teraz już zakupiłęm końcówkę - więc u mnie po jabłkach.

NO ale jeśli kobieta nie da się przekonać... w końcu wysoki współczynnik WAF to nie raz najważniejszy wyznacznik. Ale już wiele osób na tym forum nażekał, ze kupiło coś bo się żonie pdobało a potem żałowało:)

ale broń Boże nie namawiam do buntu;)))

Niestety AX 570 poszla za zbyt duzo i zrezygnowalem, kusi ten braun ale zdecydowalem ze wybiore jakis badziew, w koncu to na kilka miesiecy w grudniu zmienie na cos porzadnego. Zeby juz tu panow nie meczyc zapytam tak:) Gdyby ktos wam podrzucil pod drzwi Yamahe 490 i pioneera 337 co byscie podniesli?:) ta na Yamaha na forum kiepskie recenzje zbiera bo czytalem, natomiast nic i nigdzie nie moge znalezc o tym 337, moglby ktos cokolwiek napisac? No Panowie to tylko kilka miechow:) Zalezy mi na cieplym dzwieku, czytalem ze ta yamaha to same basy, slucham czasem prymitywnego techno, drum and base itd ale bez przesady:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Seba78

o mnie | ignoruj | PW

stat: 708 / 957 / 2

21 Sie 2007, 08:01

za 150 - 200 to pewnie można przełknąć. Ale nie więcej. ja osobiście już nigdy nic pioneera nie kupię. Jak dla mnie to porażka na róni z pewexowskimi wyborami.

Gdybys dodal: z tanich produktow Pioneera byloby jak najbardziej ok:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Seba78 poczytaj i posluchaj zanim zaczniesz gadac glupoty. Osmieszasz sie chlopie:D Tak sie sklada ze swietnie gralo wiele modeli wzmacniaczy i koncowek mocy Pioneera. Ide o zaklad ze Twoja wiedza ogranicza sie do serii Reference ktora jest dosc specyficzna i odbiega od tego co jest wizytowka firmy. Do Pewexu i do sklepow w naszym cudownym kraju sprowadzano wylacznie rzeczy do pewnego pulapu cenowego. Dla przykladu modele cdkow od PD 71 (PD 9300) w gore byly wylacznie sprowadzane na zamowienie. Dostepna byla tania budzetowka. Wzmacniacz A 09 o ktorym pisalem (calosc w klasie A) dostepny byl na zamowienie koncem lat 90-tych i jego cena znacznie przekraczala 10kzl. Jak gra? Na poziomie topowych Luxmanow i wysokich modeli Accuphase. Przeznaczony byl do pracy z zestawem w ktorym byl cdek PD 95.

gra jak luxman i acu bo jest złoty?:)))

To jest wątek o budżecie i naprawdę trudno mi powiedzieć coś dobrego i dolnych rejonach cenowych pioneera. Moje doświadczenie podpowiada mia by to omijać. Kolega nie pyta się tu o Top tej firmy - więc nie ma sensu toczyć boju o wzmacniacz A09:) Jedne za co cenię pionka to działanie mechanizmu - nawet w tańszych modelach - bezbłędne, szybkie, ciche i nieświecące gdy tego nie chcemy:P to im się udało, szkoda, że nie wpływa na jakośc dźwięku:P (to akurat apropo cd)

Hm widze ze rozpetalem burze:) najpierw myslalem ze sony, ale ktos napisal ze tandetna budzetowka, potem myslalem yamaha ax 470 ale nie znalazlem o niej ani jednego zdania pozytywnego:) teraz pioneer tez lipa kurcze zaczynam watpic w sens tego tymczasowego wzmacniacza, ale nie moge bo nie mam zamiaru sie patrzec na moje wharfedale do grudnia:)) kupilem juz kable i wszystko tylko wzmaka mi brakuje:) Yamaha ax 390 tez jest taka lipna?

Ja kupiłem wzmacniacz Sony TA-FE320R. Miał to być tymczasowy, bo wpadły mi KEFy w ręce i nie bardzo miałem ich pod co podpiąć. Dałem za niego coś około 200zł. Kupiłem go bo w miarę przyzwoicie wyglądał i miał pilota. Kupiłem w ciemno - bo nie było nic tańszego z pilotem. Liczyłem że po najbliższej wypłacie go wywalę i kupię coś ciekawszego. Ale jak posłuchałem to się okazało że jak na te pieniądze to gra całkiem przyjemnie. Mimo ceny mi się spodobał. Więc nie zmienię go dopuki nie odłożę na jakąś fajną hybrydę.

Taki z tego morał że największy wpływ na brzmienie mają kolumny. Wzmacniacz natomiast jeśli nie posiada zbytnio skrajnego charakteru brzmienia to pełni rolę drugorzędną. Moje KEFy grają świetnie mimo że wzmacniacz to tanizna - to po prostu dobre kolumny. Ciekawe jak zagrają z hybrydą.

kurde - wzmacniacz od pewnego poziomu to rzeczywiście wzmacnia. Ale wśród budżetówek to jest naprawdę różnica.

Acha, burzy nie ma - to bardzo kulturalne droczenie się;)

Yamacha 390 to raczej jakieś niziny jeśli chodzi o ofertę yamachy. Jutro w pracy w przerwie spróbuję wrzucić kilka linków z allegro które powinny być ok.

i tak pregralem wsztstkie moje aukcje, a moja Kobieta zobaczyla Yamahe AX 397 i powiedziala- o ta jest ladna, jak juz cos musisz kupowac to juz zaplac wiecej i kup to:)))))) No i zaczalem czytac o tym czyms i calkiem fajnie pisza:) Zastanawiam sie jakby to zagralo z moimi warfedalami bo tymczasowe to juz by nie bylo. No i czy nie oplaca sie wyrzucic juz wiecej na 497, o 397 pisali pochlebnie w Audio Video i wysoka ocene zdobyla. Chociaz pewnie mi napiszecie ze nie dobra jak znam zycie:)

Wystawione za 300zł.

Ukryta Zawartość

ewentualnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (niemalże jak mój tymczasowy - który jak się okazuje jest całkiem ok i trochę chyba zostanie)

Ukryta Zawartość

Odnośnie Yamahy i Sonego to powinieneś spokojnie coś stargować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Nie myślałeś o tej marce np tymczasowo

Ukryta Zawartość

są też inne tanie oferty

PM-80 Mk2 spisuje mi się znakomicie z wafglami - o mnie

Apropo diamondów - trzeba by cierpliwym odnośnie wygrzewania , mam wrazenie że u mnie to trwało kilka miesiecy , ale warto było czekać na dotarcie

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Wiem:) na poczatku bylem zalamany jak je uslyszalem, tyle kasy a taki marny efekt, zero gory i srednie tony.. za co bas trzasl wszystkimi szybami itd. Zmienilem zdanie jak podlaczylem je w Bi-wire.. tylko ze od tygodnia tylko na nie patrze:). Niech sie ktos wypowie o tej Y. Ax 397, bo dostalem zgode na nia:) no i czy bardzo sie nie oplaca w zestawieniu 497. Moim marzeniem jest denon ale za wyzsze modele trzeba duzo zaplacic a wyzej wymienione Yamahy maja ta zalete ze sa do 1000 zl i beda nowe. Bo z uzywany sprzetem jest roznie. Nie chce za niego dac wiecej niz 300, 400 zl bo po pierwsze na allegro ludzie czesto kreca z ta 100% sprawnoscia lub oryginalnymi, niewymienianymi czesciami od nowosci, a kasa tylko na konto. Dlatego alternatywa nowego sprzetu brzmi dobrze szczegolnie do 1000 zl. No i te pochlebne opinie w audio video-"brak bledow poprzednikow" i ocena 5 w swojej klasie. Niech ktos sie wypowie na ten temat czy to duzy blad. Bo niestety jestem ograniczony wygladem wizualnym swojego sprzetu i nie wszystko moge kupic jak wczesniej pisalem:) A 1000 zl moge wylozyc tylko na wybranych:). Aha i please nie piszcie doloz 400 zl lub zwieksz budzet, a bedziesz mial cos tam:) bo nie bede mial, dlatego ze nie moge zwiekszyc budzetu:)

trzeba było brać ode mnie tego Denona. Niestety poszedł na pniu - a stan sklepowy był pomimo wielu lat:)

Ta yamacha mi się średnio podoba...

może wiesz co, poszukaj sony - ale nie jakiejś kartonowej edycji tylko z serii ES. I wytłumacz kobiecie, że wygląd jest ważny, ale nie do tego stopnia aby brać sprzęt z kilku pułek niżej tylko dlatego, że jest tochę ładniejszy. acha, ten braun którego Ci polecałem - kosztował 2200 marek. teraz myśle, że ta kwota była by wyższa i w euro - to kilkunastokrotnie więcej niż ta yamacha;) (nowa kosztuje chyba ze 120 euro:)

Pozdrawiam:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.