Skocz do zawartości
IGNORED

Senicz -kreowanie spekulatywnego świata?

żółwik

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z czestymi wpisami senicza, które często zawierają nie tylko rzeczy nieprawdziwe nie poparte zadnym doswiatczeniem, ale rowniez wzajemnie sie wykluczajace.

Mam tu na mysli np cos jest wstretne bo ktos to zlozyl, senicz zlozyl i przetestowal i nie nadaje sie do niczego, po kilku tygodniach to samo gowno staje sie dzielem absolutnym tylko w oczach senicza. Przyzam sie ze czasem tez mnie zaintryguja.

Paradoks klamcy ?

Typowe robienie zametu, czy moze to jest na tle chorobowym? Prosze o nie zwracanie w tym watku uwagi na nie racjonalne usprawiedliwienia senicza, bo niebawem takowe sie pojawia. Liczy sie jak wy do tego podchodzicie.

Z uśmiechem na twarzy, sceptycznie, czy zupelna ignorancja.

Podaj jakieś konkretne przykłady może, co było bzdurą lub zaprzeczeniem samemu sobie? Jakieś linki czy coś? Jak dla mnie post otwierający wątek jest tak samo jałowy i ubogi w treści jak "O mnie" autora. Jakieś tam tezy podbudowane rozgoryczeniem ogólnym i próbą dowartościowania się narzekaniem.

Nie czytam tak namiętnie senicza, podobnież jak całego tego forum, żeby dojść do aż tak jednoznacznych i daleko idących wniosków. Piszących bzdury jest tu trochę, ale czy to akurat senicz? No nie wiem. Konkrety proszę.

Np tu gdzie ktos przytoczyl osiagniecia senicza i jego wyjatkowty sposob nabijania sie z ludzi i odnoszenia sie do wielu rzeczy z ironia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast sobie nie moze nic nigdy zarzucic.

Czyli mamy tu chyba do czynienia z paradoksem klamcy ?

Ukryta Zawartość

Czemu klonie. Co wy kojarzycie mnie z fredem ?

Czy ten temat jest tak niezwiazany ze stereo, skoro dotyczy najwiekszego człowieka na swiecie w histori audio, ze musi isc na bocznice ?

Tam tyle ludzi co tu siedzacych nie zaglada...

Jesli w listopadzie nadal beziesz aktywny i nie zapadniesz, tak jak wiekszosc zolwi europejskich, w sen zimowy to zapraszam na swoj wystep na AS2007. Oczywiscie kup se sam bilet. Mialem pokaz nalesnika? mialem, wiec o co chodzi? maranciunio rozjechal reszte cd na zawodach w KAIM? rozjechal. I o co chodzi?

No ale w tamtym wątku ja nie widzę niczego kompromitującego. Ani nie wiemy co jest od strony płytki, ani schematu nie znamy. Senicz go nie chce podać to niech pilnuje swoich tajemnic. Może ten układ tak świetnie gra, że będzie mógł kiedyś zbić fortunę? Nie słyszałem, więc się nie wypowiem. Płytka i wykonanie jak na rękodzieło bardzo przyzwoite.

Ja bym raczej dążył do stworzenia listy osób, których opinie pomogły innym, potwierdziły się, informacje od tych osób okazały się cenne, itp. Tworząc pozytywny feedback nie obrazimy nikogo i będzie też wiadomo, do kogo się zwracać. Służyłoby to zwłaszcza początkującym na tym forum, gdyż trzeba trochę czasu poświęcić i poczytać, żeby się zorientować z grubsza, ile czyje wpisy są warte.

Pozdrawiam,

michelangelo

Jest temat sciepa w ktorym moi wrogowie skladaja sie na pokoj obnazki i jak ktos nie cierpi mojej osoby to niech sie zrzuci na ten pokoj i obnazy moje niedostatki do konca. Przypominam ze bede przdstawial wzm w ktorym w obu kanal nie ma jednakowych tranow w tych samych miejscach a calosc zrobiona jakis weglowcach i wyschnietych starych kondach. Kable bede pazdziory 30 letnie. A kolumny to 20 paroletnie staruchy Marantz. jako zdrodlo Maranciunio czyli stary cd z lampowym wyjsciem. W ktorym kondy ze starych VGA i rezystory z PRK a nawet tantale w jednym kanale a w drugim stare eleektrolity. Koszt takiej satysfakcji to 100zl moze bedzie mniej jak sie zbiorze wiksza grupa nie nawidzacych postempu w audio.

Szok ogólnie to ;-)

Ja tam senicz nie będę cię ośmieszać, ale jeśli ten system twój pobiłby jak mówisz wszystkie nbie tylko dobre ale i najlepszcze sprzęty jakie wynaleziono, to faktycznie trzeba by było cie nazawać geniuszem, i faktycznie gdzieś to zgłośić ;-).

Czekam z niecierpliwością co powiedzą Ci co się umówili na odsłuch.

Ja wyrobiłem sobie zdanie o Seniczu.

Senicz byłby MEGAJAJCARZEM gdyby nie był... chory... schizofrenia?... mania wielkości?... facet potrzebuje pomocy... być może jest samotny a to forum to jedyne miejsce gdzie ktoś go bierze na poważnie... żal mi gościa. Facet dużo czyta w necie nie zawsze rozumie co czyta, a później tą parawiedzę przedstawia na Forum jako wielkie odkrycie. Biedaczysko. W dodatku facet chciałby być wielkim audiofilem ale go na to po prostu nie stać... (tj. Mark'a Levinson'a czy innej Wadi sobie nie kupi) więc tworzy mity o Maranciuniu itd. Jakby tego było mało facet nie znosi krytyki własnej osoby... i bardzo nieładnie odnosi się do osób które mają wątpliwości co do jego "geniuszu" :-)

Wy sie śmiejecie z senicza, a on wbrew pozorom ma proste zadanie...sprzet robia teraz badziewny

w stylu bum-cyk, co to wogóle nie gra muzyki, tylko serwuje parametry.

Mam wrażenie, ze kiedyś inżynierowie mniej wiedzieli a wiecej rozumieli :)

Może zrobimy liste jakie to systemy system senicza rozjedzie na tegorocznym AS ?... sądząc z zawartosci nie powinien żadnego ...

myśle, ze ten pokaz to ostateczne pogrązenie loży szyderców :)

A tak serio, to pewnie nie będzie najlepsza prezentacja na AS(choć ko wie:)), ale na pewno da wielu osobom do myslenia ...

Seniczu, napisz jak grają te kolumny Marancta ? Przy takich np. JMLabach jak na ostatniej prezentacji naleśnika.

dziwne to zachowanie ojca załozyciela wątku...

Mi tam tez niektóre urzadzenia sie nie podobaja, ale zawsze z ciekawoscią poslucham sobie na AS....a noż kiedyś zagra ?

Bez sensu zakładać wątki, ze np Avalon to kreowanie bredni i wogóle nie gra. Taki przyklad pierwszy z brzegu...a Avalon twerdzi że tam nie ma co poprawiać i ze każda konstrukcja jest dzielem sztuki.

Komuś sie podobają i OK, ale do głowy by mi nie przyszlo, zeby pisac o tym ze są chorzy, megalomani itp...a takich firm w świecie audio jest od grzyba .... "A" podaję jako przyklad moim zdaniem calkowitej klapy podczas prezentacji...poczytajcie sobie zamlaskujące sie nad dźwiekiem tych zestawów recki...mniejsze ich zestawy graly już całkiem dobrze uważam.

Na tym tle senicz to naprawdę normalny gość ze zdrowym poczuciem humoru...w odróżnieniu od "profesjonalistów", ktorzy bajki o najlepszości swoich produktów piszą pewnie na poważnie...

Zamiast ciągnąć niepotrzebną kolejną jałową dyskusje nie lepiej się dolożyć do fajnej imprezy ?

Ukryta Zawartość

Przypominam, ze lodówka będzie do dyspozycji 24h itp....a jak sie Panowie spiszecie i kasy wystarczy to może i hostessa jakaś sie Seniczowi trafi... żeby sie nie nudzil ogladajac cały dzień zachwycone dźwiękiem twarze audiofili odwiedzających jego pokój na AS.

Pozdrawism

Ukryta Zawartość

marantz to miekkosc i delikatnowsc w dzwieku. Ale to tylko pozory bo i niesamowita dokladnosc i pracyzja. Bardzo niski bas poprostu wzorzec basu z malej kolumny bo wkoncu to mala kolumna choc z glosnikiem 25cm. Najlepsze sa wokale. Niezwykle czyste wprost wprowadzja wokaliste do pokoju w taki sposob ze slyszy sie jego obecnosc w sposob namacalny tuz obok. Niesamowita kreacja przestrzeni zaczyna grac muzyka i odrazu jestesmy w innym swiecie w innym wymiarze pomieszcenia sali koncertowej ....... dynamika. Ale nie ta oparta na snopie (he he znowu sloma) harmonicznych generowanych prze nieliniowosc pola magnetyczne i podzialow membrany. A dokladne odanie wzorca sygnalowego. Coz trafilem na te kolumny przypadkiem na allegro. Kosztowaly grosza facet mi je przyslal zawiniete w pojedynczy papier jakas kolorowa gazete. Wymienilem glosnik gdyz orginalny wstegowiec w jednej byl spalony. Dalem 19mm kopulke bo nie mialem nic pod reka polipropylen zreszta ale przy podziale na wysokosci 5-7khz to wlasciwie bez znaczenia. Ostatnio obnizylem jego skutecznosc bo troche dawal zbyt mocny sygnal na wysokich. Zreszta prawi nieslyszalny bo wysoki podzial ale zawsze cos tam jednak bruzdzilo. Teraz jest duzo lepeij. Przez przypadek kupilem takie sredniaki jakw tych marantz na allegro. super sprawa. Chcialem je sprzedac za 1kzl ale sie nie poznali wiec chwala Bogu zostaly. To sa jedyne kolumny bez koloryzacji wokali kobiecych. gdy wlaczy sie bake z piskliwym glosem to wiekszosc kolumn wymieka. Zauwascie ze na zadnych pokazach hindu nie puszcaja kobiecych wokali za wyjatkiem tych o niskim tonie z gardla jak kralka czy inna won. te kolumny przedstaiwja muze w taki sposob ze sluchalo by sie i sluchalo bez konca bo wszystko na nich inaczej gra. Mnostwo detali smaczkow jest wydalonych w powietrze i do naszego ucha. Wada jest ze slychac kiepskie realizacje i to na poziomie technicznych bledow realizatorow. majac takie kolumny gdy wchodze gdzies na jakas prezentacje to mis ie smiac chce z tych skrzeczacych gratow. Ale maja tez kolejna wade ze nieznosza kepskich wzm. Niestety nie kryja wad wzm i to spowodowalo ze przestano je produkowac. Wady wzm w postaci slrzeczenia znieksztalcen wszelkiej masci obrzydliwie obnazaja. To wlasciwie dziki tym kolumna moglem zrobic nalesnika i damfaka bo staruchy pozkazywaly stale ze jest zle. A taka cole piszczala niemilosiernie .Teraz jest juz dobrze. Cole+wka brzmi czysto bez podbarwien. Kolejnym etapem parac nad dzwiekiem bedzie poprawienie nalesnika i przejscie do ukonczenia prac nad mfb. No chyba ze Slawek nie da kasy na takie zabawy.

Panie Senicz ja to normalnie Pana podziwiam, że przy mnogości pańskich pomysłów i projektów ma pan czas jeszcze na wpisy na naszym forum ..gratuluję konskiego zdrowia do takich ładnych wpisów jak powyższy, to sie czyta jak literature piękną!!

No, no...

A niech sobie grają według niego jak w największej sali na swiecie.

A piosenkarka o neutralnym głosie niech chodzi po pokoju jak żywa. ;-)

To już chyba koniec technologi audio wynaleziono wzorcowe głosniki i nic się na swiecie nie zmieni ;-)

Zerkos, jest troche fajnego sprzętu i pewnie jeszcze troche zrobią ... ale jets też kupa szmelcu za całkiem niezlą kasę.

Ta prezentacja da ludziom do myslenia ... nie wiem tylko jak z dynamiką w kolumnach na "M"...jezeli OK to jestem spokojny.

Pozdrawiam

lancaster

Zgogda co do sprzętu poniżej krytyki, to możemy go spodkac niemal w np. każdym supermarkecie.

Dosyć, że słabe i nic nie trwałe to jeszce nie gra tylko trzeszczy i skrzeczy.

Miałem tu na myśli systemy jakie mialem nieraz okazje słuchać. I nadzwyczajny odbiór muzyki.

Lecz prawda jest taka, że rzesze ludzi obcyjacch tylko z takim plastikowym badziewiem definitywnej klasy low-end, nawet nie wiedzą o czym my rozmawiamy.

Prawdziwego syfu jest pełno i wciąż będzie. Bo najwięcej ludzi go kupuje i najniższe są też koszty jego wytwarzania.

Czyli jakby nie patrzeć z ekonomicznego punktu widzenia same zalety ;-)

Zerkos, spoko znajdzie sie kilka grajacych muzykę urządzeń jak sie dobrze poszuka....

Markety jak markety...ja mówie niestety również o niektórych "legendach" Hi-End.

Biedni Ci redaktorzy naprawdę...albo slyszą portfelami co gorsza...

Dołożysz się do prezentacji ?:)

...pomyśl, pomyśl...poznasz senicza, będziesz mu mogł nawet nawtykać, ze nie gra ... juz jego glowa w tym, zeby grało :)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.