Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy korespondencji w j.niemieckim

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, dzieki. Najchętniej dałbym aaalfredowi do tłumaczenia:)

Już sie polapałem i na finał potrzebowałbym mieć przetłumaczone na niemiecki:

"Interesuje mnie tylko ten model. Proszę o podanie numeru konta i danych do wpłaty"

Dwa maile tłumaczył mi znajomy, ale wyjechał mi wczoraj na jakieś 6dniowe szkolenie, a niemiec tymczasem zapytał :)

Pozdrawiam

"der Versand nach Polen kostet 79,80, ich hoffe das es gut ankommt wegen der Größe und dem Gewicht.

Sind Sie Radio Sammler ? Vielleicht haben Sie etwas aus ihrer Sammlung was Sie abgeben vielleicht auch tauschen möchten...ich habe noch einen Freiburg Automatik 15 mit Fernbedienung im sehr guten Zustand der funktioniert und noch anderes auch aus den 30iger Jahren....

Gruß"

A takie coś dostałem...napiszcie przy okazji czy dobrze chce odpowiedzieć :)

Pozdrawiam

"przesylka do Polski kosztuje 79,80, mam nadzieje, ze ona dobrze dojdzie ze wzgledu na jej gabaryty(wielkosc) i ciezar.

Czy jest pan zbieraczem radioodbiornikow??? Moze ma pan mi mi ze swoich zbiorow do zaoferowania chetnie tez w drodze wymiany....posiadam jeszcze Model Freiburg 15 z pilotem w bdb stanie, ktory dobrze funkcjonuje jak rowniez inny(e) z lat 30-tych..

podrawiam

twoja odopiedz:

Hallo,

ich bin nur an dem von mir ersteigerten Modell interessiert. Bitte teilen Sie mir Ihre Bankverbindung mit, damit ich das Geld überweisen kann.

Grüße

lancaster

Acha, to może jeszcze dla jasnosci...mam nadzieję, ze sie facetowi nie pozajacowało z tą ceną przesyłki....

potrzebowałbym zapytać: Rozumiem ze to 79,80 jest ceną przesyłki wraz z radiem i jest to całkowita kwota do przelania na konto ?

To sie faceta spytaj:

Hallo,

welchen Endbetrag muß ich an Sie überweisen??

Gruß

"Czesc/Witam,

jaka kwote calkowita musze panu przeslac?"

i poczekaj co gosciu napisze

No i kolejne odbicie piłeczki...

"Hallo !

Habe folgendes Problem, habe bei der Post angerufen und mir wurde mitgeteilt das nur Packete bis 20kg nach Polen verschickt werden. Unser Packet hat 23,8 kg. Es ist deshalb nicht möglich ein Paket nach Polen mit einem Paketdienst zu versenden das mehr als 20kg hat."

Wiem, ze ma kłopot z nadaniem ciężkiej paczki, chciałbym go zapytać:

Czy dałby Pan radę wykręcić i wysłać mi tylko głośniki z radia. Na nich najbardziej mi zależy. Nalezy w tym celu odkręcić 4 śruby znajdujące sie w podstawie radia i wyjąć cały mechanizm, tak, by przy wyjmowaniu głośników nie uszkodzic ich.

Nastepnie ostrożnie odkręcić głośniki i spakować wg załaczone fotki do dobrze zabezpieczonej paczki"

Pozdawiam

Hallo,

danke für Ihre Information bzgl. der Überschreitung des Gewichtes für das Paketdienstes. Mein Augenmerk richtet sich eigentlich auf die Lautsprecher selbst. Wäre es für Sie möglich die Lutsprecher sehr sachte auszubauen und nur diese mir zukommen lassen??

Hierzu müsste man 4 Bodenschrauben lösen, den Mechanismus herausnehmen und die Lautsprecher “zerstörungsfrei” ausbauen und nach dem beigefügten Foto transportsicher einpacken.

Bitte teilen Sie mir mit, ob Sie meinen Wunsch erfüllen können.

Viele Grüsse

Twoje Nazwisko

"wollen Sie den Ersteigerungsbetrag nur für die Lautsprecher ausgeben?

Wenn ja, dann baue ich diese auch gerne aus.Das Paket würde dann 39,80 Euro kosten."

39,80 to maja być koszty paczki, czy całości przesyłki(głośniki+transport) ?

Pozdrawiam

Dosłownie napisane jest tak:

Czy chce Pan wylicytowaną cenę zapłacić jedynie za głośniki? Jeżeli tak, to chętnie je wymontuję. Cena paczki wyniesie wtedy 39.80 Euro"

Sądzę więc, że ta cena to tylko koszt przesyłki.

K.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

OK, moze bez nikania :) :

Moja odpowiedź

"Proszę jeszcze potwierdzić, że 39,80 euro to są całkowite koszty przesyłki wraz z głośnikami ? I taką kwotę wplacam Panu na konto za głośniki + przesyłkę?"

hallo lancaster

cos chyba kreci tem Helmut

wedlug DHL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

powinny te glosniki w poczce max wys/szer/dlu 120 /60/60cm do 5 kg kosztowac 17 euro 5-10 kg 22 euro kostowac

wiec te jego przeszlo 39 euro to tylko jak pisze tylko przesytka dodaj do ta swoja cena za to radio i gra.

przemysl lancaster co chcesz teraz napisac--ja w miedzyczasien lece na pizze i za 30 min sie zameldoj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chce napisać:

" 39,80Euro to cena za głośniki WRAZ z przesyłką ? Czyli całościowe moje koszty ? Doczytałem, ze paczka do 5kg DHL z Niemiec do Polski to koszt 17Euro. Jeżeli dobrze rozumiem postanowił Pan opuścic mi cenę zakupu ze względu na to, ze radio zostaje u Pana ?"

Tak bedzie chyba dobrze i nie popsuje dobrosąsiedzkich stosunków ?:)

Pozdrawiam

to przetlumaczyc nie ma sprawy ale tak bedziemy do bozego narodzenia sie bawic. Ja bym facetowi delikatnie powiedzial po prostu porosil zeby ta paczke nadal wg taryf DHL za 17 euro + ta wasza tajemnicza cena za radio

(nie sadze zeby ci spuscil bo bierzesz tylko glosniki)

amen

co ty na to??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.