Skocz do zawartości
IGNORED

Co się stało z My favourites??

saczek_XTRM

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały (a może wcale nie taki mały) problem. Korzystam z przeglądarki Mozzila i przedwczoraj niecoś niechcący zrobiłem (kliknąłem czy cuś) i zniknęły mi wszystkie strony z ulubionych. Historia też jest czysta. Nie bawiłem się w Control Panel'u, musiałem coś zrobić na poziomie przeglądarki. Problem jest o tyle poważny że miałem tam ok 400stron, głównie wszystkie o audio, z nietypowymi artykułami. Nawet jeśli udałoby się połowę tego odzyskać to byłbym bardzo zadowolony. Strony miałem pogrupowane w katalogach (te też zniknęły).

Co się stało?

Nie ma ich w koszu..nie zaznaczałem ich w okienku "Bookmarks" zanim zniknęły. Wyszukiwarka nie znajduje ani katalogów, które były w Bookmarks ani adresów http (część z nich pamiętam). Czy istnieje jakiś sposób aby je odzyskać? Może chociaż ktoś miał podobny problem?!

https://www.audiostereo.pl/topic/35630-co-si%C4%99-sta%C5%82o-z-my-favourites/

Documents and Settngs > >Dane aplikacji > > Mozilla > Firefox >

Jeśli znajduje się tam więcej niż jeden folder z nazwą default to znaczy że FF stworzył sobie nowy profil, obejrzyj w każdym z tych folderów plik bookmarks.html, jeśli folder z nazwą default jest jeden to sprawdź czy FF nie zachował poprzedniej wersji tego pliku w bookmarks.bak

>>Astaroth, 25 Sie 2007, 17:28

o dzięki Ci chłopie! znalazłem je w pliku html'owskim. Teraz jeszcze napisz mi jak je wrzucić z powrotem do ulubionych. Jeszcze raz wielkie dzięki!

Wygląda na to że masz coś nie tak z profilem...

Jeśli plik bookmarks.html i folder bookmarkbackups znajduje się już w bezpiecznym miejscu (np. na pulpicie :-) ) proponuję usunąć cały katalog Mozilla z

Documents and Settngs > >Dane aplikacji. UWAGA! wiąże się to z utratą wszelkich pluginów, rozszerzeń, motywów. Następnie należy uruchomić FF, a gdy się już otworzy i stwierdzi że uruchomił się po raz pierwszy należy go zamknąć. Następne kopiujesz plik bookmarks.html z pulpitu lub zmieniasz nazwę wybranego pliku z bookmarkbackups na bookmarks.html kopiujesz i wklejasz do

Documents and Settngs > >Dane aplikacji > Mozilla > Firefox > Profles > [nazwaprofilu].default

tu w ogóle dziwne rzeczy się dzieją.. zrestartowałem kompa i nie mam już teraz tego folderu bookmarksbackups, naszczęście za Twoją radą zdążyłem go skopiować. Pal licho, najwyżej przesiedzę całą noc wklepując adresy...liczy się że dało się to jeszcze uratować. Nie darowałbym sobie utraty takiej bazy. Może potem zainstaluje nowego FF i sprobuje podmienić mu bookmarks'a. Cieszy mne że dało się to jakoś uratować. Jeszcze raz wielkie dzięki!

Myślę że jeśli otworzysz ten plik z pulpitu za pomocą Firefoksa to będziesz miał listę "klikalnych" linków.

Konieczne spróbuj też kopiowania tego pliku bookmarks.html do profilu FF lub gdy to nie wypali zmiany nazwy któregoś pliku z bookmarksbackups z pulpitu na bookmarks.html i wklejenia go do profilu FF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.