Skocz do zawartości
IGNORED

Jak odwrocic softowo kanaly w windzie?

cold fire

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Moze byc tez za pomoca dodatkowego programu. Pytam sie, bo kolumny jak pracuje na komputerze (czyt. pisze na tym forum:)) to kolumny mam za plecami, a filmik czasami tez chcialbym obejrzec.

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/35676-jak-odwrocic-softowo-kanaly-w-windzie/

Hmm, w pierwszym momencie pomyślałem o tym, że łatwiej zamienić cinche ;-) W drugim o połączeniu cyfrowym... i ujawniła sie jego poważna wada :D Ale jeśli to analog stereo, to nie prościej zrobić zamianę?

W przypadku komputera najłatwiej byłoby to zrobić w kodeku audio, jeśli ma opcję "Reverse stereo" (może jakieś mają...), dekoder mp3 w Winampie np. ma (choć to oczywiście inna działka).

k**wa... spodziewalem sie odpowiedzi na temat, ale zapomnialem, ze to jest bocznica... Tu panuje Vladowskie zakompleksienie...:/

Juz wiem dlaczego ludzie wola zakladac tematy offowe w zakladce stereo...

No, parę porad się pojawiło, czyż nie? Akurat jestem w pracy, to Ci nie sprawdzę, ale używając google'a i języka angielskiego (przydaje się znajomość), na pewno znajdziesz sam rozwiązanie lub skorzystasz z któregoś powyżej, jeśli się kwailifikujesz, czyli np. nie słuchasz na wyjściu cyfrowym...

marooned - musi byc koniecznie softowo, bo jednak chcialbym wieczorami posluchac muzyki w skupieniu, a odwrocone kanaly w plytach, ktore juz dobrze znam by mnie irytowaly. W winampie nie da sie tego zrobic, pozatym chodzi mi o filmy, czasami tez gry.

Jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to użycie kodeka ffdaudio (przychodzi razem z ffdshow), gdzie można sobie ustawić zamianę kanałów ("swap channels"), zresztą interfejs jest zlokalizowany. Prosto i nieskomplikowanie. Jako, że jestem w pracy, to bardziej się rozwodził nie będę nad tym, jak go uzyć.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.