Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Ty lepiej pisz czy na AS nie trzeba jakiejś masówy kabelków IC uruchomić niestety wtedy dojdzie wata gdyż to wtedy podejdzie pod działalność a nie hobby chociaż i wtedy kabelek bedzie w granicach rozsądku .

p.s. sory za sprężynki następne sztuki będa już ze sprężynkami amortyzujacymi i wszystko będzie superprofi

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

senicz, nie rób takich numerów jarowi :)

Zobacz, wątek otwarł o "prawdziwym" hiendzie...wszystkie dowody miały zakończyc sie wnioskami, ze marancunio to nie HiEnd, nawet Cię zablokował, zebys nie mógł sie bronic ...

To miała być tajemnica oczywiście, ale Qubric sypnął ;D

oczywiscie twoja decyzja ale ja takich typow co tylko mieszaja nie wpuszczalbym by nie robili tego samego w pokoju as co robia na forum...

znajac zycie i tak po niesamowitym odsluchu zaczeli by sie baranic , czyli jednym slowem beeeeeczeeeć:)

Juz kilka razy mialem zamiar skonczyc z tym forum. Tak mi dokuczali. Zaczelo sie od obsmiania mnie za to ze nie wiedzialem ze nie mozna zbudowc wzm o duzym df ale jakims cudem taki zbudowalem. No i tak sie zaczelo. Ja pisalem zawsze prawde a oni szczekali na mnie przez lata. Najsmiejsze bylo gdy nie widzac nic na temat dac zbudowalem Maranciunia. I to po kilku tygodniach zastanawiania sie jak to sie robi. I kto jest smieszny? ja czy te stare wygi nie umiejacy nic zrobic? bo tak naprawde klase konstruktora poznaje sie po dokonaniach. Kilka razy pisalem o systemach mfb. No i co? tego nawet nie oszczekali bo nie maja zielonego pojecia co to jest! Ale dowiedza sie w przyszlym roku gdy pokaze co to jest za rok na As2008.

>senicz

Zrozum, że obśmianie, to reakcja samoistna na przechwałki jakimi raczyłeś to forum na początku. Gdyby każdy mógł posłuchać Twoich urządzeń - dyskusja byłaby bardziej merytoryczna.

Proponowałem Tobie wysłanie wzmacniacza do grupy ludzi osłuchanych, ale stworzyłeś zaporowe warunki. Wiele znajomych z forum wysyłało do nas swoje urządzenia i staraliśmy się je wtedy w miarę naszych możliwości odsłuchać i napisać cos na ich temat.

W Twoim przypadku sprawa jest o tyle trudna, że niewielu ludzi słuchało. Miałem okazję posłuchać jedynie na AS2006 i było obiecująco, chociaż góra nieco "siała". W tamtych warunkach o dźwięku nie można zbyt wiele powiedzieć - to idealne miejsce na dźwięk estradowy, który ma zaskoczyć szybkością i dynamiką, ale już niekoniecznie wyrafinowanymi subtelnościami. W takich warunkach wystarczy wykonać subtelny zabieg podbicia wysokich, bo tylko one mogą się niekiedy przebić przez natłok dźwięków, a dodatkowo podkreśli to czytelność i żywość przekazu.

Smaczki na średnicy niestety giną w kakofoni dźwięków - tym samym o najbogatszym w informacje zakresie częstotliwości nie da się wiele powiedzieć.

Sposobem na wybrnięcie z tej sytuacji (trudności oceny tego zakresu) są różne kawałki wokalne - niestety na Twojej prezentacji AS2006 nie było zbyt wielu możliwości posłuchania takich nagrań, a to co było zupełnie mnie nie zadowalało.

Życzę udanej prezentacji na AS2007 - mam nadzieję, że będzie lepiej. Szkoda, że nic z tego nie wynika, bo tylko nieliczni osłuchani bedą mogli powiedzieć coś konstruktywnego o dźwięku. Mam nadzieję, że kolega lancaster będzie mimo swojego zauroczenia Twoją osobowością choć trochę obiektywny.

Pozdrawiam

rekin, bez przesady, nie jestem żadna wyrocznia. Jakie to ma znaczenie co napiszę...a pisać bedę prawdę o tym jak co usłyszałem i jak mi się podobało względem czego nawet, a co mi tam.

Zeszłorocznej prezentacji nie opisywałem przecież jako niewiadomo co, pisałem tylko ze było ogólnie lepiej niż z Tacem...a dxwiękowo....ciekawie powiedzmy....choc siekło co by nie mówić. "Okularnicy" poszli całkiem niexle, szklane dzony Vlada o już nawet niebezpiecznie bym powiedział...zobaczymy co senicz pokaże w tym roku.

Żywosci i wigoru nie brakowało, a biorąc pod uwagę, ze pomieszczenie było pewnie za duże dla tych JMLabów efekt zachwiania balansu w górę niespecjalnie mnie draznił. Teraz senicz zapowiada ze bedzie super, wtedy tylko pisał ze zorganizuje pokaz. Mam nadzieję, ze podobnie jak ostatnio dotrzyma słowa.

Pozdrawiam

Ze wzgledu na mozliwosc przebasowienia tym razem pokoju wezme na as maly snopek slomy. Jak by co to szybko napcham do srodka kolumn i bedzie cacy. Dobry pomysl? a moze pokombinowac z ustawieneim?

>Lancaster

W mniejszym pomieszczeniu może nie być tak super i doskonale o tym wiemy. Żaden snopek siana, czy słomy nic tu nie pomoże niestety. Należałoby kompleksowo dostosować pomieszczenie z uwzględnieniem zgromadzonych osób i niestety słuchać raczej dość cicho przy niewielkiej ilości osób na trybunach i zamkniętych wrotach :)

Małe pomieszczenie = mały szoł. Czyli raczej kameralnie.

Zdania i tak będą podzielone, bo zbyt wiele gustów. Podejrzewam jednak, że dźwięk będzie na zadowalającym poziomie i tu się większosć zgodzi - sprzeczając się co najwyżej o detale.

To jednak tylko gdybanie - jak będzie usłyszymy.

Gwarantuje ze bedzie najlepsza jakosc dzwieku jakiej jeszcze nie slyszeliscie. Bo czyz moze byc cos lepszego niz Maranciunio? a co moez zastapis Nalesnika? A i staruchy marantz dms 250 graja wspaniale. Wiec o czym mowa. Radze przyniesc magn. i dyktafony cyfrowe i nagrac ten dzwiek.

Jar napisal ze mam w Maranciuniu podbicie basow no to poddaje inne pomysly na wyjsnienie fenomenu Maranciunia. Ale na powanie to byc moze zaistnialo samoistne i nie kontrolowane zjawisko ekspadera w ukladzie Maranciunia. Polega na tym ze uklad lampowy daje efekt wzrostu sygnalu wysjciowego w sposob zaleczny od amplitudy!! czyli im wiekszy sygnal na wejsciu tym wiekszy na wyjsciu ze stala poprawka na wzmocnieniu.

senicz>>ty ciągle byc może.Pytanie jest proste -czy zrobisz innego tak jak marantza albo czy zrobisz po koleji takie same Marantze z tym samym efektem.Czy odsłuch BYŁ prowdzony z róznymi mocami ,w tym maks.Czy nalesników zrobisz pieć ,nie zajmujac sie kazdym po pół roku.Senicz nie chce byc złosliwy, ale moge ci przypomniec twoje opisy piezolektryczności teflonowych kabli itpitp.Tak wiec nie rób sie takim madralom, bo sobie jeszcze cos przypomne.Pisz co zrobiłes a nie co myslisz.

ja juz sie pogubielem w tym co zrobile a co kupilem a co mam zamiar zrobic i kiedy!!! ale mi namieszaliscie w glowie. jesli bede robil cos seryjnie to slawka. Bo tak sie umowilismy?

>senicz

Chyba też zrobię sobie booster na wyjściu CD. Jak ktoś powie, że mało dynamicznie - to wcisnę przycisk z napisem "more gain" i pospadamy z kanapy :)

Może zamiast I/V wyszedł tam układ różniczkujacy ;)

i to ma być rym ? Pij dalej muls, bo takich rymów to nawet hiphopowcy nie kupią od Ciebie...moze by to pasowało jako kolejna zwrotka do : "spoza gór i rzek wyszliśmy na brzeg...", ale musisz popracować jeszcze nad formą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.