Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Slucham se teraz nalesnika i musze powiedziec ze fajowo to gra. basik milutki mrukliwy bez dudnien. Ach jak to ladnie gra. Maranciunia diodami zenera okielznalem - kaganiec - 9V PP i teraz posluszny oddaje wiernie swoja milosc do Pana i muzyki ktora odtwarza. gdyby nie bylo takich tlumow w moim pokoju to bym zapalil dyskretne lampki oliwne zapachowe a tak dziki tlum nie pozwoli na takie rzeczy. swiatlo musi byc zeby nie podeptali sie wzajemnie. nie wiem czy ja to wytrzymam? zadnych przemowien nie bedzie. Muza bedzie grac i ona wszystko powie. A gra to niesamowicie czysto. I co wazne milo dla ucha. mozna godzinami sluchac sluchac bez cienia znuzenia czy zniecierpliwienia. I tym sie charakteryzuja super systemy ze nie mecza. Wiele wzm ma potencjalnie dobry dzwiek ale w praktyce sa jakies takie maczace i nieznosne. Z ulga w koncu je wylaczamy. nalesnik robi klimat i swobodnie niesie sie muza z delikatmoscia i dokladnoscia. w koncu ma to byc przyjemnosc a nie meczarnia.

Szukajac wzmacniacza potencjalnie tak dobrego jak Nalesnik zwrocielem uwage na wzm w klasie D. Np. tu jest opis techniczny takiego wzm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) choc oczywiscie to jest tylko opis dla specow elektronikow. W pismach czesto sie wymienia wlasnie takie wzm jako super konstrukcje o nadzwyczajnym brzmieniu. Z tych kilku wzm jakie sluchale wzm tego typu nie zachwycily mnie specjalnie ale moze inne rozwiazania sa lepsze. Byly proby lokowania tego typu wzm w kinach domowych ale jakos nie widac kontynuacji i firmy wrocily do tradycyjnych prostych ukladow. Powodem pewnie jest cena wzm na konwen. ukladzie z kilkoma tranzystorami a dosc skomplikowanym ukladem klasy D i chyba duzo wyzsza cena. A w kinie i tak nikt nie zwraca uwagi na jakosc. Aby moc byla i robilo duzo boooooom. Chetnie bym posluchal takiego Rowland albo ICEpower. Moze ktos jest szczesliwym posiadaczem czegos takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekaw jestem jak by wypadl teraz za smieszne pienadze chyba wlasnie taki wzmacniacz(klasa d) chinski tzw. T-amp

sluchaelm go raz i gral slicznie, az mnie kusi by z jego mala moca 5-10 wat podlaczyc go do yamaszek:)

do konca nie jestem pewien czy to ta klasa, wiem tylko ze to malenstwo na wlascicielu pisma audio ze stanow zrobil piekelne wrazenie

Wlodek a co jest chartakterystycznego dla tej klasy wzmacniaczy?

intuos, no u mnie takie malenstwo sie zadomowilo i nie chce se isc :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

W sumie t-amp to modyfikowana klasa D. prawdopodobnie chodzi o inny rodzaj modulacji. Nie tylko typowe wypelnienie ale i zmienna f zegara a nawet moze amplituda sygnalu wyjsciowego. Sluchalem takie duzego wzm tej firmy TRIPATH ale cos tam skwierczy i czuc nienaturalnosc dzwieku jak z karty dzwiekowej niskiej klasy. Sa tez bardzo awaryjne. A jak dupna to wszystko trzeba wymieniac. napecia jakie stosuja to czesto 100V wiec strach. Wydaje sie ze to nie jest konkurencja dla Nalesnika. Zreszta test na sluchawkach wszystko obnazy. Jesli by to bylo takie super to bysmy mieli zalew takich wzm w wykonaniu roznych firm. Wzm sluchawkowych tez. Ale narazie daleko do dobrego brzmienia. Choc thd dla wysokich mocy sa juz male. Niestey pasmo wzm w klasie d jest nikczemnie male i to powoduje klopoty z faza na wysokich - brak dobrej stereofoni i prawilowego definiowego zrodel dzwieku w przestrzeni. Gra to plasko i bez wyraz choc dla niewyrobionego sluchacza moze byc super gdyz zrywaja te wzm z typowym brzmieniem tranzystorowym dajac wlasny tembr niedopracowanej lampy. czyli dynamicznie ale bez przestrzeni. Np. koncert z takiego wzm jest plaski i taki koncertowy bez smakow przestrzennego odtwarzania.

oto i wnetrze - jak za 100$ to naprawde nie duzo, fajna obudowa i calkiem mile wnetrze:)

Ukryta Zawartość

post-14425-100002032 1192794672_thumb.jpg

post-14425-100002033 1192794672_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy mi sie wydaje czy to niebieski alps...:)

i to w sprzecie za 100$, pisze to i pokazuje bo ostanio ktos pokazywal"hiendowy "wzmak sluchaw3kowy i jeszcze byla klotnia ze jest tam alps zwykly ale alps i to wszsytko za cene paruset $.....niestety wykladnik ceny do jakosci pobijaja chinczycy..i chwala im za to , wole kupic to niz przereklamowany sprzecik z kupa"audiofilskiego powietrza"....

A po czym drogi seniczu wnioskujesz że to słabo gra ja bym najpierw przygarnął to cuda na parę dni a potem coś pisał, a nie kierował się tym jak to wygląda i co tam ma w środku (z praktyki wiem że proste często grają lepiej od jakiś przekombinowanych cudaków) :)

wedlug mnie ten scalak jest kiepski i katuje dzwiek. To on jest przekombinowany do kwadratu. Trzeba pamietac ze te funkcje ktore trzeba wykonac wew. takiego cuda wymuszaja uzycia wielu wew. scalakow w tym kilku? OP a to oznacza katastrofe dzwiekowa. Zeby nie byc goloslownym - co mi sie czesto zarzuca - podam taki przyklad. Zrodlo Maranciunio. Porownanie Saleka (hybryda) z wzm sluchawkowym na OP wysokiej klasy no takie top topow OP. Roznica jest taka ze sie smiac chce. Czlowiek sie dziwi ze taki op gra jak popsuty. wrecz smiesznie. jesli porownujesz wzm sterowany ze zwyklego cd grajjacego plasko i bez jaj to wlasciwie wszystko gra ponownie. Ale jak sygnal daje Maranciunio to sytuacja sie zmienia radykalnie. daje tak czysty i piekny i poelny dzwiek ze jesli dalsza czesc toru jest kicha to w porownaniu z dobrym torem ta kicha gra smiesznie. poprostu smiesznie i to jest jedyne slow jakie sie kojarzy z tym zabawnym beczeniem i piszczeniem z tych cudownych OP. Zreszta na As posluchacie ten ogrom potegi brzmienia maranciunia i reszty wesolej gromadki. Niesttey najslabszym ogniwem beda staruchy Marantz. le nie stac mnie na nic innego. osztowaly ok 200zl a i tak wydaje sie ze to drogo. Ale z braku laku i farba wystarczy. Ale pomimo tej ewidentnej wady mojego systemu reszta awystawy niebedzie miala startu. I wydaje sie ze juz koolejnego pokazu nie zrobie bo reszta wystawcow zaprotestuje przeciw mojej obecnosci na kolejnej wystawie np. as2008 gdyz systemy za wiele pieniedzy zagraja bardzo kiepsko przy tym moim.

No senicz wkońcu jakieś konkrety:

Wedlug mnie ten scalak jest kiepski i katuje dzwiek. To on jest przekombinowany do kwadratu.

senicz nawet nie wiem czy czasem nie jest przekombinowany do kwadratu kwadratu ale pewności nie mam.

z malej acz jednak praktyki zauwazylem ze OPampy niszcza dzwiek, natmomiast kazdy kto gada ze hamrman 710 nie gra cos ma nie tak ze sluchem, okazuje sie ze co prawda nie ma takiej rozdzielczosci co moja yamaszka ale, czasami brzmi przyjemniej , poprostu, wytlumacznie jeo spojnego grania znajduje sie w srodku....ani jednego OPampa na wyjsciu..... jak ktos czai akcje z dobrym sprzetem wlasnie pozbawionym OP zroumie czemu haraman 710 tak "dzielnie sie broni"

:))))

koledzy z hd740 750 760 czy 970 niech nie pierdziela , moja yamaszka lyka te ustroje w pierwszej sekundzie wiec mowiac cieple slowa o hd710 wiem co mowie:)

kamil czego sie rzucasz?:))

jezli tobie gra to niech ci gra, ale nie mowa tu o plusach i minusach hd970, tylko o 710, wiec nie rozumiem

ps

wszystko co pisze , pisze z humorem":)"

wiec prosze wypowiedzi nie brac osobiscie tylko na luzie

tak na marginesie posluchaj 760, ciekaw jestem jak go odniesiesz do 970....mowie ci sprawdz jak bedziesz mogl bo cos mi sie wydaje ze odstawisz 970 i zaczniesz wierzyc w stary sprzet,ale oczywiscie to tylko przypuszczenia :)

a ja sie wcale nie rzucam :)

sam mam duże poczucie humoru i także sobie je mocno cenie;) po prostu podoba mi sie dźwięk jaki u mnie gości i już. Naturalnie nie mam klapek na oczach i bardzo chętnie posłucham innych CD jeśli tylko będe miał ku temu okazje;) Mam świadomość tego, że można zagrać lepiej

pozdrawiam

kamil jezeli bedziesz mogl wpadnij w sobote na AS:)))

zobaczymy czy moj gust ktory reprezentuje Senicz pokrywa sie z twoim w znaczeniu jak gra zestaw :)

przyjdz=od 14 bedzie szedl nalesnik plus maranciunio, kazdy glos krytyki jest wazny:) a moze bedzie na odwrot

zapraszam w imieniu kolegi Senicza i sponsorow:)))

Ja jestem tylko w sobote. Rano od otwarcia do 13-tej gaja sluchawki - spotkanie sluchawkowe - odsluchy Slawka i Nalesnika jako sluchawkowca. Oczywiscie glownie chodzi o sluchawki i ich rzeczywista jakosc. Wydaje sie ze Slawek i Nalesnik maja tak czyste brzmienie ze zadne wady sluchawek nie bedzie mozna zwalic na karb zlego wzm. Od 14 rozpoczynamy granie na glosnikach. No to tak z grubsza. Oczywiscie calosc napedza Maranciunio.

intuos

senicz sympatyczny gość ale sam jest sobie winien tej sytuacji, że będą się pojawiać wpisy "Anty Naleśniki" gdyby nie siał takiej propagandy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.