Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Coc mi sie wydaje ze ten Manowar to 60 letnie dziadki w skorzanych portkach?!!! no jakos tam graja. Ale? Jest godzina na taki halas wiec moze jakas konkretna lista utworow? z 15-20 sztuk z roznych lat i zespolow.

To może ja zaproponuję jeden utwór:

Bon Jovi z płyty Keep the Faith utwór 7 pt. Dry county, czas 9:52 min.

Mnie osobiście ten utwór się bardzo podoba, lubię go słuchać, choć nie jest to typowe "łojenie".

To oczywiście tylko moja propozycja, jeśli nie uzyska szerszego poparcia, wcale nie musi się pojawić na liście.

senicz, mimo ze mnie wkurzasz to polece Ci utwor... otwarte gęby widowni zapewnione..sprawdzone:)

grupa: Type o Negative, płyta : Bloody Kisess, utwor: Black No. 1

>senicz

Zapomnij o wszelkich Paradajsach Lostach, Behemotach itp. wynalazkach.

Wrzuc Mahavishnu Orchestra np. plyte Birds Of Fire i kawalek "One Word" lub plyte Inner Mounting Flame i utwor

"Vital Transformation". Kawal swietnej muzyki, doskonalej rowniez od strony technicznej, jak sobie sprzet w pelni poradzi to szacunek, w kazdym razie bedzie to inna jakosc na tle tego audiofilskiego stukania i plumkania...

pozdrawiam!

No i kup sobie orginały bo Ci ktoś się na AS dobierze do dupy, tak w ogóle to jestem ciekaw czy ktoś na targach AS zapłaci tantiemy za odtwarzanie publiczne :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Umiescili nas az na 7 pietrze w tym roku w 701. Pod dziwna nazwa DIY/KAIM. Mysle ze KAIM nie ma nic wspolnego z ta wystawa wiec to jakas duza pomylka. Jesli tak nie jest to ja rezygnuje z wystawy.

To nie jest takie wazne. Byc moze ktos skopiowal poprzenie nazewnictwo. Zobaczymy, moze sie wszystko wyjasni. Co do naewnictwa to moje graty nie jest zadne diy tylko prototypy wiec tu sie nazwa nie zgadza. Wyslalem info. jak ma to sie nazywac prezentacja i tresc notatki opisujacej wystawce.

tak sie zdenerwowalem ze musialem se wlaczyc sieste2 na maranciunia i nalesnika. Ale gra to pieknie. Szkoda ze nie bede na tej wystawie. Posluchacie moze za rok jak se wykupie pokoj.

senicz, 26 Paź 2007, 17:41

>tak sie zdenerwowalem ze musialem se wlaczyc sieste2 na maranciunia i nalesnika. Ale gra to

>pieknie. Szkoda ze nie bede na tej wystawie. Posluchacie moze za rok jak se wykupie pokoj.

No ale mamy nadzieję, ze za rok to zbudujesz coś naprawde zajebistego. No i oczywiście przez pół roku przed AS2008 delikatnie pojawisz się w kilku wątkach i uświadomisz wszytskich forumowiczom co to za wspaniały zestaw pokaże Król Senicz.....aż boję sie pomyśleć. Jak maranciunio, naleśnik i sławek kasuje wszystko to co nowe klocki pokażą?

Na AS zabiorę ze sobą płytę z bardzo ciekawą muzyką i świetnie nagraną. Jeśli pozwolicie ją wrzucić do CD, to zrozumiecie dlaczego chciałem ją odtworzyć :)

Na stronie as jest wykaz prezenterow. I mnie tam nie ma!!!! Sluchalismy dzisiaj z Intuosem hendrixa. Zaskakujaca jest taka stara muza z super systemu!!! niesamowicie wyrazny glos Henia dziwnie brzmi. Ktos kto jest przyzwyczajaony do radiowego przekazu moze byc zaskoczony. System na niesamowicie rozbudowany bas. Po prostu straszny. Ciekawe ze zejscie i poziom basu jest zaj.... a membrany drgaja minimalnie. Dziwne? Rozmawialismy z Intuosem na temat odtwarzania fortepianu. To jest bardzo trudna rzecz. Trzeba pamietac ze taki ramiak generuje sporo wat mocy co przy 2% sprawnosci kolumn moze wymagac 1kW mocy rzeczywistej wzm dla oddania potegi brzmienia instrumentu.

Kiedys firma Fast zorganizowala pokaz z halcro i jakimis super kolumnami z Dunii na dynaudio. Wszystko drogie jak cholera. Sluchacze mieli porownac syetm audio z koncertem Rubinsteina z Malickim na fortepianie grajacym to samo co na plycie. Na znak Mistrza prezenter wyciszyl muze mechaniczna i mistrz zagral dalsza czesc w momiecie przerwania. Sala wybuchnela smiechem bo fortepain zgral z taka dominanta ze mechaniczna muzyka okazala sie cieniem i smieszna namiatska rzeczywistosci. Sam sie smialem zdumiony niska jakoscia przekazu. Ktos twierdzil ze nigdy system audio nie doscignie muzy na zywo. Mysle ze jest w bledzie. Ja postaram sie zrobic cos co bedzie gralo rownie dobrze jak orginal. Z analizy spektrumfortepainu wynika ze generuje potezna moc w watach i system audio musi dysponowac moca ok 1-2kW na kanal. nastepnie powinny grac po 2-4 glosnikow basowych na kanal o srednicy 42cm. A sredniakow powinno byc od 3-6 na kanal i sporo kopulek. Oczywiscie wszystko objete mfb bo dzwieki fortepianu sa na granicy falszu gdyz jest to struj temperowy wiec bardzo podatny na harmoniczne tworzace dysonans. Mysle ze koszt takiego systemu bedzie dosc spory bo w granicach 5-10kzl.

Jakie kolumny? a Marantz stare cioty dms250. wstegi im starosc wyzarla i teraz jada na kopulkach 19mm polipoli bo i basy maja 25cm polipoli wiec tak do pary. Intuos swidkiem ze embrany basowe minimalnie drgaja a bas zajeb...... dobrze zrobiony basrefleks. I barak podbarwien zupelna neutralnosc na basie zadnych podbarwien. No i jaka srdnica. Cudo. Czystosc wokali jest urzekajaca. Babki tak spiewaja ze az sie chce cos zjesc.

senicz, 26 Paź 2007, 18:39

>Kiedys firma Fast zorganizowala pokaz z halcro i jakimis super kolumnami z Dunii na dynaudio.

>Wszystko drogie jak cholera. Sluchacze mieli porownac syetm audio z koncertem Rubinsteina z Malickim

>na fortepianie grajacym to samo co na plycie. Na znak Mistrza prezenter wyciszyl muze mechaniczna i

>mistrz zagral dalsza czesc w momiecie przerwania. Sala wybuchnela smiechem bo fortepain zgral z taka

>dominanta ze mechaniczna muzyka okazala sie cieniem i smieszna namiatska rzeczywistosci.

Nigdzie takich informacji nie zamieszczono- ty żeś chyba tam był? ZGADŁEM!!!

Nigdy żaden system nie dorówna muzyce na żywo ani sie do niej nie zblizy na krok. PAMIĘTAJ!

I oby nie było WYBUCHÓW śmiechu na Twojej prezentacji, tym bardziej że udajesz się na imprezę z przylepioną pijawką Kaim. Do prezentacji wyznacz koniecznie małego pajaca z ciemnymi włosami i podkoszulku. Poznasz go po zamroczonych oczkach.

Bylem, odbieralem nagrode za wybitne osiagniecia ble ble ble. No to bylo ze 2-3 lata temu. Na Krakowskim Przedmiesciu na tylach pomnika Mickiewicza. A system jest do zrobienia. Potrzebuje tylko 10kzl aby to zlozyc. Odlozylem juz na ten 28zl wiec jeszcze troche i uzbieram.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.