Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega widzę nowy. Napchaj se pan słomy pod średniotonowca (jak stożek to i tak nie pomoze).no i kable podtynkowe.a co.i jeszcze pare rzeczy, ale to schematy na diyaudio albo gdzies.bo nie wiem bo zgubiłem.a co?

rekin, ciekawe nie? co zrobia takie senicze, jak technologia pozwoli transmitowac muzyke prosto do mozgu ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nasze dwie koleżanki były ostatnio na AudioSzoł.

Bardzo im się podobało. Czy może wiecie dlaczego ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bo niby po jaka cholere robic dac potem pre a potem znowu to wzmacniac i robic koncowke. jesli sie dobrze pomysli a ja se dobrze mysle to mozna dac wplesc w koncowke mocy wporst. czyli wyjscie dac moze byc galwanicznie polaczone z glosnikami. i o to chodzi matolki. Ja to wymyslilem i jeszce nie zrobilem ale zrobie no nie?

senicz... NSA chyba nie moze przebolec do dzis, ze cie ze strefy51 wyposcili...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

a co na to marsjanie? slyszalem, ze skopiowales w marancuniu ich technologie...

panowie dajcie sobie spokój, zlejcie gościa, bo śmieci. Ponad 2000 tys wpisów w jednym wątku o seniczu .

Senicza jest najmojsze i to jest oczywista oczywistość pora zakończyć polemiki z tym zjawiskiem i pozwolić mu umrzeć śmiercią naturalną. Niech smazy naleśniki i zajada się sam w swoim domowym zaciszu, bo to mu tylko pozostanie kiedy damy mu spokój i zignorujemy.

A ja mam w domu HIEndowy długopis z MP3 i wokale są zajebiście czyste, bas nie dudni a wysokie palce lizać, kupiłem go na bazarze i odrazu po wstępnym odsłuchu kupiłem firmowy akumulatorek, bo ten oryginalny strasznie podbarwiał głos PBarber.

Teraz jest cud i miód, a jak wam powiem że na dodatek jeszcze wymieniłem mu wkład bo ten oryginalny nie pisał dobrze, litery jakieś koślawe wychodziły, pod ten nowy upgrade/tuning czyli wkład bo to parkera włożyłem, musiałem trochę przerobić mechanizm, żeby parker zadziałał, zeszło mi trochę, ale teraz oto mój długopis pisze pięknie i ro***erdala wasze wszystkie audiofilskie zestawy! schematu upgrade wam nie dam, poszukajcie w sieci, ten wkład parkera też poeksperymentujcie, sami sobie znajdiecie, zastanawiam się jeszcze czy nie wymienić sprężynki, bo parker, zapomniałem dodać, wybitnie wpłynął na stereofonie, dlatego myśle o tej sprężynce, bo ta taka jakaś słaba jest, a wiadomo lepsza sprężynka wyeliminuje szereg drgań, które jak sądzę nie pozwalają świecić równomiernie tej diodzie co mi wskazuje, że akumulator już pora ładować.

Jakbyście chcieli to mogę z tym długopisem na AS przyjechać tylko mnie nie stać, więc może byście się złozyli, nowy AS za rok

to i pewnie czasu jest dość, żeby większość się ściepnęła, aha jeszcze jedno zapomniałem dodać, że te słuchawki co były do tego długopisu to mi h*je nie dali, ale to stwierdziłem dzisiaj jak już upgrade popełniłem, ale mówie wam ro***erdala wszystko, co tam MBL, co tam AA mój długopis kosztował tylko 30 zł.

Kończę już, bo mi wkład się wypisuje, a szkoda parkera na senicza

Marduk, a moze jak bedzie 20000000 to moze watek osiagnie samoswiadomosc i sam sobie pojdzie?

Mysle ze dwa wilkie klamstwa dzisiejszego audiofilizmu kierowane do audiodebili to kable wszelkiej masci i jakosc glosnikow stozkowych. O kablach wszyscy wiedza ze to sa natrectwa z dziecinstwa i wspomnienie prg od sznura od zelazka ale czesto jest tak ze sie kocha oprawce i teraz kocha sie sznury do kolumn i bielizniane itp........... ale mniejsza ztym fobie sa bardzo silne i nie daja sie bez pomocy chirurga wyleczyc. Monotania na mozgu czasami pomaga. Niedawno wykazalem ze glosniki stozkowe sa syfem. Boli to iwelu bo nic po za stozkiem nie znaja. nie znaja ksztaltnej pup- koli zachwycajacej swoim ksztaltem i wyrafinowana prostota. Umilowanie stozka moze to jest wspomnienie lejka z plynem mlecznym wlewanym do butelki ladujacej w bezzebnej paszczy ze smoczkiem do ssania? taki to lejek zapamietaliscie? stozkolejek?

przepraszam, jaka predkosc mam osiagnac zanim przypierdole w sciane glowa, by osiagnac stan odpowiedni do zrozumienia wywodow senicza?

Dla mnie facet latajacy z kablem w rece to jest elektryk a nie auuuuuudiofil. Elektryk z elektrowni. Auuuuudiofile lubia stozki choc np. slimak stozek .............

Koleżanki mówiły, że najfajniejszy na AudioSzoł był koncert na żywo.

Czy ktoś może wie dlaczego ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moze, zamiast na nastepne AS, zrobic zrzute seniczowi na lot w kosmos?

Nie no, watek jest zajebisty!! Raz sie tu wpisalem ze swoimi spostrzezeniami na temat systemu P. Senicza i wiecej nie zagladalem. Ale ubaw jest po pachy. Przewaznie czytam z podlogi. Tak trzymajcie chlopaki! :))

Ciągle pytam i nikt nie chce mi pomóc !

I to mają być koledzy. ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zawsze i wszedzie bede zwalczal zabobon dotyczacy kabli i podobnych glupot. to ze czesc auuuuudiofilii ulegla wspomnieniom z dziecinstwa nie oznacza ze one maja zwyciezyc. I od dzisiaj zaczynam krucjate pod haslem - stozki precz ze srednicy!!!!!

senicz, to ktos znajomy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Młodszy kolega z zakładki DIY nie wie które kondensatory zastosować.

Zielone czy czerwone ?

No niech mi ktoś odpowie bo sobie pójdę !!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno u tego Pana na AudioSzoł system zagrał najlepiej.

Czy to prawda ? Czy ktoś tego słuchał ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

senicz, co ty pieprzysz...Widać ze mnie nie znasz, bo akurat jestem kablosceptykiem - ale nie kablosceptycznym oszołomem i nie wepnę sobie w system kabla podtynkowego tylko dlatego że kosztuje 20 razy mniej niż ten, który mam akurat wpięty, a gra tylko dwa razy gorzej, w życiu bym na kable nie wydał więcej niż kilaset złotych.

Poza tym po raz kolejny wypowiadasz się na temat, o którym nie masz pojęcia, skad wiesz jakie są wokale w moim systemie skoro nawet nie wiesz jak on wygląda? To jest właśnie to czym wpieniasz ludzi i nazywa się to IGNORANCJA w najbardziej skrajnym wydaniu. Zaproponowałem żebyś przyjechał i sobie porównał, ty jednak wolisz być ignorantem, twoja sprawa przykre tylko, że taka postawa znajduje poklask, co prawda w śladowej ilosci ale zawsze...

Teraz kwestia ceny - Owszem zdarzają sie takie rzeczy, że Mercedes klasy S jest lepszy od 3 razy droższego Bentleya (kiedyś tak właśnie było), a rożnica w cenie wynika ze znaczka, ale stary rozklekotany 125p na pewno nie będzie lepszy od Bentleya. Bronię ZDROWEGO ROZSĄDKU, broniłem Amstaffów, których producent twierdził, że mogą konkurować z Cremonami, bo rzeczywiscie użyte w Amstaffach komponenty umożliwiają zbudowanie takiego produktu, ale na pewno nie umożliwia tego sprzęt wytargany z jakiegoś flumarktu co usiłujesz wszystkim wmówić. Obiektywnie też przyznałem, że twoje rupiecie mogą zagrać całkiem przyzwoitym dźwiękiem, o ile są dobrze zestawione i taka jest prawda, do ciebie to jednak nie dociera, żyjesz w swojej wirtualnej rzeczywistości i pewnie to, że oprócz osób, które można policzyć na palcach jednej ręki WSZYSCY uznali twoją prezentację za porażkę. Trybisz w czym rzecz? to ty jesteś głuchy a nie wszyscy.

Jest takie przysłowie - z gówna bata nie ukręcisz. Mając 3000 PLN na samochód możesz sobie kupić coś czym będziesz się skutecznie przemieszczać z miejsca na miejsce, ale na luksusowe auto w dobrym stanie potrzeba 10 tazy więcej. W lumpeksie kupisz sobie porządny t-shirt bluzę, dżinsy, ale garnituru, w którym nie narobisz wstydu pokazując się na jakimś bankiecie to nie uświadczysz i też będziesz potrzebował 10 albo i 50 razy więcej niż na cały ubiór z lumpa. Tak samo jest z audio, można za 1000 PLN złożyć coś, co będzie gralo przyzwoicie, poprawnie i bez żadnych kontrowersyjnych cech, ale hi-end to to nie vbędzie, niezależnie ile wpierdolisz tam słomy. Wiesz dlaczego hi-end tyle kosztuje? Bo diabeł tkwi w szczególach, pewne rzeczy można zrobić po łebkach, ale pewne rzeczy trzeba wykonać z maksymalną starannością, która jest ci obca. nie wiem czy wiesz, ale Pass jak dobiera części do swoich wzmaków to odrzuca 80%, zostawia tylko te, które mają najbardziej zbliżone do oczekiwanych parametry, dlatego w środku nie ma żadnych PR-ek, a sam schemat bez problemu udostępnia w necie, w ogóle nie czując zagrożenia ze strony cwaniaczków, którzy złożą sobie sami, bo dobrze wie że na kredensie NIE ZŁOŻĄ niczego porównywalnego. I rzeczywiscie, cześc ludzi wojuje z przydźwiękiem, szumami, a część nie zawracając sobie głowy idzie kupić gotowca nie oglądając się na to, że przepłaca 20 razy jeśli porównać cenę wzmaka z ceną samych części. Pewnie są to frajerzy co? A największy frajer to pewnie sam Pass, bo sam strzela sobie gola udostępniając schematy swoich wzmaków i umożliwiając ich skonowanie za 10 razy mniejsze pieniądze? No i jak w tym wszystkim ty sam wypadasz, smiejąc się z najlepszych a jednocześnie wsadzając inne tranzystory na prawy a inne na lewy kanał? jak to później ma grać? masz pojęcie o czymś takim jak właściwości soniczne? No właśnie nie masz pojęcia o niczym, o samochodach to pewnie też nie bardzo, a o garniturach to już w ogóle, bo na AS to się wystroiłeś jak na sianokosy... Stąd własnie moja gorąca prośba - nie masz o czymś pojęcia to SIĘ ZAMKNIJ! I najlepiej znajdź sobie inne hobby...

Z mojej strony koniec, bo ta rozmowa to jest jak dyskusja z łysym o grzebieniach, żegnam....

Zero odpowiedzi. Zero pomocy. Zero zainteresowania.

Czy ja zadaję jakieś głupsze pytania w tym wątku niż inni ?

Czy ja bardziej bredze i pie....lę bez sensu niż inni ?

Dlaczego nikt mi nie chce pomóc ! Koledzy audiofile, cholerka jasna !

Obraziłem się ! Nie gadam z Wami ? Mam Was gdzieś i już Was nie lubię !

Źli Ałdiofile. Fuj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.