Skocz do zawartości
IGNORED

Broom w dzwieku z satelity

Denon lover

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie zainstalowano mi satelite. Na wiekszosci kanalow zamiast CD quality dzwieku mam w tle nieprzyjemny broom. Czy to kwestia nadawania, instalacji systemu czy moze tez ustawienia parametrow w telewizorze ( kontrast, moc sygnalu itp). Kiedy pojawia sie MENU z satelity, broom staje sie wyrazniejszy.

https://www.audiostereo.pl/topic/3576-broom-w-dzwieku-z-satelity/

Brooom nie powinno być, to wygląda na wadę sprzętu. Nie chce Cię martwić, ale cd quality to raczej nie dostaniesz:(( miałem kilka lat tuner, miałem cyfrę, dobrze jak jest jakość mp3, życzę Ci tego.

Co masz na mysli mowiec "broom"? Mozesz to blizej opisac?

Ja mialem przydzwiek, buczenie ( ground loop) w calym systemie po podlaczeniu telewizora podlaczonego do TV kablowej. Zastosowalem Mondial MAGIC Box i pomoglo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Parsec

Ukryta Zawartość

Mialo byc MIT ISO-LINQ

Najtansza rzecza jaka spotkalem jest DAYTON VIDEO ISOLATION TRANSFORMER ZA $13:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odnośnie tego buczenia to ok, natomiast zgadzam sie co do dźwięku klasy mp3. Ostatnio pisałem że dopiero telewizja cyfrowa (naziemna) może cos poprawić. Ale to tylko informacje prasowe, jak to będzie działać nie wiem.

Takie buczenie było kiedyś nagminne w gramofonach, przydźwięk, i zawsze pomagało uziemienie. Powinno być wyprowadzenie, ja mam w amplitunerze, wzmacniaczu, cd. Na pudełku polecanego Ci urządzenia pisze ground, a to chyba też uziemienie tylko żyły zimnej.Jak byś tą puszkę rozkręcił, pewnie byś się zdziwił zawartością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.