Skocz do zawartości
IGNORED

denon avr 2807 vs. 3806

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

przed kilkunastoma godzinami skończył sie (cyba) temat odnosnie porównania modeli 2307 i 3805. Miałem zakupić model 2307 ale juz chyba tego nie zrobie - przyznam jednak, że do modeli serii 38.. troche mi jeszcz e brakuje zatem chciałem sie szanownych kolegów spytac jak daleko jest modelowi 2807 do ubiegłorocznego 3806. Mylne jest bowiem na stronie Denona porównanie sprzetów bowiem niewielkie sa różnice patrząc na parametry obu amplitunerów (wypasiony pilot 3806 oraz . Skąd więc ta różnca w dźwięku???bo serie 38..(słyszałem), że powalają modele pólki 23... i 28..

https://www.audiostereo.pl/topic/35804-denon-avr-2807-vs-3806/

zastanówcie się lepiej po co dopłacać do jakichś zbędnych bajerów grube tysiące, czy komuś potrzebna 100 dodatkowych trybów DSP (niedługo dodadzą jeszcze symulację ubikacji), super podświetlany pilot czy HDMI z upscalerem (to jest potrzebne ale w ampli akurat niekoniecznie) ?

tak naprawdę liczy się dźwięk, więc jeśli ktoś kupuje sprzęt w znacznej części do muzyki (chce mieć też dobre stereo) to po co wydawać 6k na Denona 4306 czy HK 645 albo inne wysokie modele amplitunerów skoro one grają na poziomie bardzo budżetowego wzmacniacza ?

kupując tani amplituner do kina pozbawiamy się może paru bajerów ale za różnicę w cenie między tymi wyższymi modelami ampli kinowych (a w przypadku tych najwyższych to ułamek tej różnicy) możemy kupić do stereo normalny wzmacniacz czy wysokiej klasy końcówkę mocy, który ośmieszy po prostu jakością brzmienia te najdroższe amplitunery

..a powiedzcie mi jeszcze jedną sprawę. Kolum nie będe w najbliższej przyszłości zmieniał. Tak więc czy różnicę w dźwięku między serią 28.. a 38.. bede w stanie wychwycić na JBL serii Northridge E60. W sklepie widziałem kiedys podpietego 3806 do kolumn AA Tethys II - grało świetnie ale kolumienki tez nie byle jakie

3806 ma mocnego kopa, potrafi naprawdę z delikatnej nuty muzycznej jak i filmowej rozpętać burze w pokoju.

to ze ma wile trybów dsp to rzecz naturalna w amplitunerach.2807 nie potrafi odtwarzać formatów dvd-audio i nie posiada łącza denon link 3 generacji. Co do "mocy" dźwięku w sensie kopa czy jak to nawać to 2807 nie potrafił wysterować mnie zadziwić. Oczywiście szukałem jak najtaniej i jak najlepszego sprzętu audio/video.

Jedynie Pioneer Ax2Av mnie zainteresował ale jakość komponentów i klasa denona + brzmienie wygrały. A4306 nie brzmi lepiej bo to jest dokładnie to samo w torze audio tylko posiada większą moc. W audio ma czym sie pochwalić i ma ethernet. Jak miałbym zakupić ponownie amplituner to kolejny raz bym kupił 3806.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.