Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep kolonialny

szumidokolalas

Rekomendowane odpowiedzi

szumidokolalas, 6 Wrz 2007, 09:06

>Eleganckie akcenty u panow typu fajna apaszka to gwarantowany stempel pedala.

Widać, stereotypowy "Polak-nietolerancyjny burak" z Ciebie nie wyszedł. Kogo Ty pouczasz?

>Udajac sie powoli do polskich mieszkan-to z przerazeniem stwierdzam ze mebloscianki i kwiaty pnace

>lub chamskie paprocie to nadal szczegolny akcent u wielu. Dochodza do tego dzikie tygrysie akcenty

>na dywanach i fotelach. Pawlacze naleza do szczegolnych osiagniec Polski w zakresia mablowy-design.

>A wersalek poza PL nigdzie nie spotkalem-a tu mi lezka ze wspomnien plynie.

Chłopcze, to że Twoja rodzina ma tak buraczany wystrój mieszkania, to nie znaczy, że

wszyscy mają tak samo. Masz skrzywioną perspektywę Polski, wynikającą z percepcji

przygranicznego disco-polo-geszeftlandu. Zamiast tankować tanią benzynę na CPN w Cikowicach k/Szczecina

rozejrzyj się trochę po Polsce A a nie B. Rozumiem, że krasnale kupujesz za mostem w Słubicach,

ale mamy fajne rzeczy w Warszawie.

Tak jest szumidokolalas, u Nasz w Warszawie kupywamy meble z Wyszkowa, w Salonie "Emilia",

wiec mamy KLASA mieszkanka, cale w boazerii, wszedzie eleganckie makatki, serwety i firany,

nowoczesne, plastikowe mebelki i okna, a nie to co u wasz goły beton, drewno, skura i szkło !

Mozecie Nam skoczyc, FASZYSCI !

szumi, jest cos w tym co piszez, ale nie dotyczy wszystkich pzeciez...ja rozumiem, ze na obiegowe opinie Polacy sobie cieżko zapracowali...

kolezanka ostatnio była gdzieś w knajpie niemieckij ze swoim chłopakiem Duńczykiem. Facet był z swoim najomymi, częściowo Niemcami. Ogólnie towazystwo wykształcoe itp.

Facet przedstawia towazystwu kolezankę, a jeden z kolesi słysząc ze jest z Polski mówi: "musze lepiej shować kluczyki do auta". Kupa śmiechu i klasa....w sumie zdawała sobie sprawę z tego, ze po częsci ma rację, ale jej to akurat absolutnie nie dotyczy.

To mniej więcej taki kaliber jakby mi przedstawiali jakąs Niemkę, a ja bym palnął "jak na Niemkę to nawet nie jesteś brzydka". ...tyle, ze Polakom(przynamniej tym których znam) takie texty nie przechodzą przez gardło, a Niemcom jak słyszę na luzie. Spoko.

Dojczland dojczland iber ales :)

A tak serio, to jak kiedyś w Niemczech zabłądziłem , nie znajac jezyka i tak się dogadałem :)

...nie są xli ci Niemcy, pomogą i nie czepiają się, do tego dość pozytywni...sporo gorzej z emigracją z Polski widzę

szumi a tak z ciekawości i dla dobra nauki...wejdx ty na jakieś Audio forum w Niemczech i zapodaj wątek o wadach narodowych Niemców...no bo przecież nie są bez wad.

Jestem ciekaw jak Niemcy zaregują...jak dasz radę to wrzuć link do dyskusji tutaj. Chętnie pośledzę....może pomógłbyś w tłumaczeniu ?:)

PozdRAWIAM

szumidokolalas, 6 Wrz 2007, 15:41

>A teraz Gustaw powiem ci mala polska formule:

>

>"Mnie jest dobrze jak sasiadowi jest zle" to sie rowna:

>

>Szkopy sa chamskie i powalone za to my Polacy jestesmy wielcy.

>

>yeeeeeeeeeeeee!!!!

Szumi. A gdzie to przeczytałeś, mój Ty drogi myślicielu ? A skąd Ty wiesz co Polacy faktycznie myślą o Niemcach. O tych przeciętnych, nie tych eks-hitlerowcach, Sztaibachach i Hupkach itd. Z moich postów może ? Czy nie oglądasz zbyt często filmów o Kapitanie Klossie i Czterech Pancernych :-)

Może ja nie potrafię w odpowiedni sposób przkazać Tobie swoich myśli, może (na pewno) jestem jakoś ograniczony a może to Ty, Szumi, jesteś zakompleksionym (m.in. z powodu swojego pochodzenia) skończonym debilem ? Może własnie jesteś takim uosobieniem polaka-buraka na obczyźnie o jakim piszesz. Przestań, gamoniu, z takim uprzedzeniem podchodzić do innych narodów i zachowuj się jak prawdziwy europejczyk.

P.S. No i jak tam ta mała sympatyczna swastyczka na Twojej pupie ?

No i tym optymistycznym akcentem....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

..oraz ..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lancaster>>>wypłakales sie już po stresie Z HP?? Bo widze że ciągniesz smugę znowu w swoim stylu.Nie mozesz sobie wyobrazić polaka z takim tekstem jak twoim.NAPRAWDE.Ale przeciez przyszedł ci do głowy.Sam.Do twojej głowy.Tak samo jak durnemu niemcowi.Te same 70 % jest tu jak i tam .Przeciez wiesz po której stronie statystyki jesteś.Patrz znowu polityka przyszła do ciebie.Ale mozesz zrobic pstryk i czerwoną lampkę.Tak w pis-ie to działa.My z wrogami nie dyskutujemy.My ich zamykamy.Albo pstryk czerwona lampka.No cóz HP ci się należał .Za PIS- hahaha.

moi drodzy zbocznicy ,

zapomnijcie , ze mieszkam w D.

moja rodzina z Australii ma takie same zdanie jak tez kazdy normalny czlowiek. Paprocie pomijam to byl tylko maly gag z mojej strony.

Dlaczego mi nikt poza Vladem nie odpowiedzial..tak..chamstwo w PL widac i nie wiadomo jak to zwalczyc. zamiast tego Gustaw I szyje mi mundury niemieckie i dobiera mi sie do dupy pod pretekstem sprawdzenia tatuazy.

To kompletne przedszkole tu i zwierciadlo rzadow w PL.

Juz Bismarck dawno temu powiedziel "Z Polakami walczyc nie trzeba-wystarczy dac im wladze"

lancaster,

niestety wiekszych opisow o POlakach tu w D odpalic nie moga. Spotykam sie czasami w klubie polskim "siodemka" ale tam sa sami kurturalni Polacy (jak ja).

Jedynie raz na rok zawoze do polskiego kosciola katolickiego grzecznosciowo starsze malzenstwo polksie i wtedy sa cyrki. Publicznosc cyrkowa ksiadz cyrkowy, nabozenstwo cyrkowe. Film krecic. Urban by mial ubaw i material na conajmniej 6 wydan NIE.

szumi, co by nie mówic to Niemcy tylko od czasu do czasu ulegają jakiejś narodowej psychozie ala ta w 33. Przyczyną jest kryzys i nic więcej. W momencie kiedy pojawia sie bieda pojawiają się też i różne dziwne zachowania....nie tylko w Polsce. Bieda jakakolwiek...spójrz np. na Mulsa jako przykład biedy intelektualnej :)

Jedno co różni przywódców Niemiec od naszych to to, ze nie sprzedają swojego kraju.

Spróbuj tak jak pisałem zapodac wątek o podobnym wydźwieku na Niemieckim forum o tematyce Audio. Zobaczymy ile z Twoich opowieści o Polakach to fakty, ile to mity, a ile nowego dowiemy sie o naturze Niemców.

Sprawdzimy tych luzaków ? Co Ty na to szumi ? Mało znam Niemców i nie mam na ich temat żadnego zdania, Twoje opowieści są moze i prawdziwe, a moze i nie...pisze to w kontekście domniemanej "inności" mentalnosci.

Pozdrawiam

PS. serio uważam, ze eksperyment powinien się odbyć.

szumi, może być tutaj ? :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widzisz lancaster ja jestem przekonany, ze Niemcow bac sie nie trzeba. Jak jeszcze umrze reszta ziomkow ze slaska i prus wschodnich to juz NIKT o PL w D mowic nie bedzie. Pozatym mam calkowicie oddmienne zdanie co do kwestii "Sprzedawanie Polski" ale to moze innym razem dzisiaj i tak odpalilem duzo liter.

Pisze to tak zawziecie - bo ja znam czacze w D bardzo dobrze, znam ludzi i znam czacze-przyznaje ze gorze jw PL. I Krew mnie zalewa jak piszecie tu bzdury na tem temat.

Lancaster-Forum znam jestem tez tam zameldowany.

Wierz mi bocznica tu to eldorado dla wariatow bez limitu(no prawie aalfred czegle jeszcze spi pod mostem) i tam ten twoj test nie przejdzie. wierz mi.

To cos jak " sami swoi" ten film kumaja tylko polacy. Ale chetnie wystartuje cos na ten tema ale moze pozniej.

Może zacznijmy od jakichś drobiazgów narodowych ?

Sprawdzimy jak Niemcy reagują na bardzo powierzchowną krytykę zanim przejdziemy do dogłębnej ?:

np.

"Cześc mieszkałem wiele lat w Niemczech, teraz sie przeprowadziłem do Francji i co się rzuca w oczy od razu to to, ze niemieckie dziewczyny wygladaja przy francuzkach jak kombajny do zbioru ziemniaków, jest to zapewne wina diety ale tez nie ukrywajmy zapewne genetyki regionalnej. Nie ma co ukrywać mity o błękitnookich aryjczykach można sobie wsadzic głęboko patrzac na typowego rudego Niemca. To już predzej słowianie wyglądają na rasę typowo aryjska i uprawnioną do rządzenia światem. Francuzi zreszta tez....kolejna sprawa to fakt przejmowania przez większośc Niemców typowego NRDowskiego punktu widzenia, jakos do pracy nikt się nie pali, a kazdy chce korzystać z uroków zycia. Zauważalne jest to zwłaszcza na tle pracowitości Polaków No ale nic, napiszcie mi prosze jak wam sie żyje drodzy rodacy w obliczu tak licznych wad narodowych ?

koniec zęści I

CDN"

To co szumi? Próbujemy ?

Pozdrawiam

szumi, ja sie Niemców nie boję, ja Niemców nawet chyba lubię(tych obecnych)....damy im jeszcze trochę rozrywki ?:)

Serio jestem ciekaw jak zareagują Niemcy na wpisy podobne do Twoich tutaj.

Pozdrawiam

OK, a w miedzyczasie mozna pomyślec nad "częscią II" :)

Napisz serio jakie wady mają Niemcy to będzie uczciwie.

Fajnie by było poczytać post w którym ktoś pisze że mieszka "gdzieś tam" i na tle tego co widzi w nowej ojczyxnie w Polsce to i tamto mu sie podobało bardziej, a to i tamto słabiej....

...a moze ja za dużo plusów tej Polski widzę, bo nigdy nigdzie za granicą nie mieszkałem ?

Coś w tym jest, ze ludzie po krótkim czasie "odzwyczajania się" raczej wracac na stałe nie chcą...

lancaster ktos mnie tu kiedys spytal..dlaczego tu w polskim forum siedzie.

Bardzo dobre pytanie. najlepsze pytanie jakie dostalem.

Odpowiedz znalazlem dopiero po jakims czasie:

Gdybym nie wyjechal pieknego 13 lipcowego dnia 1981 z Polski do Kolonii to bym myslal i czul i PL bronil jak moze wy. KTO wie ??

Chce tu sprawdzic co czuja ludzie jak czuja i jakimbym byl zostajac w PL.

Zwiedzilem pol swiata.

Niemcy nie sa miejscem najpieknieszym na swiecie.

Niemcy sa krajem wysokocywilizowanym do ktorych struktor sie dopasowalem.

Warto pare rzeczy odpastrzyc.

w wielu -bardzo wielu kwestiach jestem innego zdania jak ty!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.