Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep kolonialny

szumidokolalas

Rekomendowane odpowiedzi

szumidokołalas, zaloguj się na forum i wtedy po kilku czesciach "opisu niemców z zewnatrz" zobaczymy jak reaguja Niemcy i jak bardzo są cywilizowani i kulturalni.

Ja stawiam, ze bardzo :)

Pozdrawiam

szumi, myślę że gdybyś w PL został, to teraz nie różniłbyś sie niczym od tego kim jesteś teraz. Miałbyś trochę(albo sporo) mniej kasy, słabiej znał niemiecki itp... i to wszystko. W zamian za to miałbyś inne doświadczenia...czy gorsze...a bo ja wiem...ważne, ze jesteś zadowolony, ale naprawde nie masz powodu uważac, ze ktoś mieszkający w PL nie jest...jeżeli jest naturalnie :)

A jak chcesz się przekonac czy dobrze oceniasz rzeczywistość(poziom Niemców vs Polaków w temacie czytania o swoich wadach narodowych) to sie zaloguj i dajemy im 4 częsci :)

Zobaczymy jak reagują ?

Jeżeli odpowiedzi będa w stylu: "tak wiemy, no niestety, co zrobić, musimy nad tym popracowac, faktycznie jako naród wtedy się wygłupiliśmy" itp. to bedzie mi bardzo miło,ze mam na zachodzie sąsiada z klasą.

Pozdrawiam

Acha, no i jeszcze "trzeba coś zrobić, zeby nasze kobiety były ładniejsze bo faktycznie przy Polkach, czy Francuskach sie nie umywają...trochę wstyd"...to już byłby odlot z mojej strony i pewność, ze Niemcy są super narodem.

Pozdrawiam

panowie ..jeszcze raz zeby bylo jasne.

1)ja tam jestem powaznym czlonkiem na hi-fi to bardzo swietne forum

2) tam nie ma kochani bocznicy .....za takie pytanie dostane na priva od admina wskazowke zebym sie z problemami nie hi-fi zwrocil gdzies indziej...np. czerwony krzyz

3) na tym najlepszym forum w D mojeje reputacji z problemami nie hi-end psol nie bede-- basta!!

4) ale w zwiasku z tym ze POLAK potrafi znajde odpowiednie forum w D i postawie tam Wasze -nasze pytania---spoko!! zrobimy to live na google jest translator niemiecki -polski co walendziaki??

bendziem se odpowiedzi wspolnie logladac

ale na razie musze moj

powypadkowy samochod do service oddac i

przygotowac sie zawodowo na nastepne 2 tygodnie i se tu tematy nurtujace mlodziez odpuscic..

ja juz wiem jedno...przegracie .przegracie...

niemcy beda sie spowiadac, tlumaczyc samokrytykowac, starac dopasowac....idt..a to wam jest obce..

szumi, nie bój nic...znajdziemy Ci inne forum na którym będziesz mógł zagadać i sprawdzic kulturę Niemców :)

Może jakieś fotograficzne, albo motoryzacyjne ? :)

Nie bój nic, przecież Niemcy to kulturalny naród, nie to co u nas....kompleksy tylko....

Pozdrawiam

...i tu nie chodi o to kto wygra/przgra....przecież to nie jakaś blitz krieg...

Ja po prostu będę się bardzo cieszył, ze mam kulturalnego sąsiada na zachodzie, a Ty szumi w najgorszym wypadku zrewidujesz swoje mity.

Jak widzisz same korzyści :)

Pozdrawiam

szumi>>>ty rób ten quiz, ale nie to bedzie ciekawe.Jak reagują niemcy to jest mi znane, bo mam syna w niemczech.Ciekawe to dopiero bedzie ,jak te niemcy zgłoszą się na forum polityka tzn tu.A potem zaczna rozmowe z naszymi kulturalnymi polakami.Ciekawi mnie jak długo potrwa ta kulturalna rozmowa.Tzn wiem ,ale nie powiem.

to moje poddasze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szumidokolalas, 6 Wrz 2007, 21:58

>prosze zwrocic uwage , ze paprotek i roslin samopnacych nie hoduje !

A to szkoda, ze nie chodujesz , bo ja owszem........:)

...poczekaj musze poszukac czy mam zdjecie......

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

najlepszego nie widac bo stoi w salonowym pokoju a To wypasiona sztuka.

na gramofonach znam sie jak fafik.

najlepszy to prod 1925 z USA elekrycznym motorem,!!!!! z automatyczna (i tu brakuje mi polskiego...) ..z automatycznym wydawaniem igiel. model perfekt

gra super widzialem ten sam model 3 tygodnie temui w Holandii kosztowal 3,500 euro

mam duzo zdjec z mioch gramofonow, sa to angielskie , niemickie i amerykanskie i inne...

ale chwilowo sa za duze na forum

...w pracy mam dobry program na pikslowa kastracje ,

wiec slow down...chlopcy... wszystko dotrze ...w swoim czasie

odpale tez cos w moim kolonialnym

sklepie na ten temat...

ONLY dla kochajacch gramofony.....

jako student pracowalem uwaga!!!!!

jako EXPERT w sklepie TECHNO-ANTIKn w miescie Frankfurt -Niemcy

Ten sklep chyba juz nie istnieje ale wtedy ja poznalem sie na wszystkim

Szef jezdzil do Anglii, Usa I Ameryki poludniowej...To byl najlepszy sklep w D i

szumidokolalas z PL byl absolutym expertem na temat, starych antykow, obrazow, DYWANOW I aut i*graomfonow.....

jasne???

szumidokolalas,

>Jedynie raz na rok zawoze do polskiego kosciola katolickiego grzecznosciowo starsze malzenstwo

>polksie i wtedy sa cyrki. Publicznosc cyrkowa ksiadz cyrkowy, nabozenstwo cyrkowe. Film krecic.

>Urban by mial ubaw i material na conajmniej 6 wydan NIE.

Hmmmm. No dziwne, że się tak dobrze orientujesz w prasie, która jest wydawana w Polsce. Szczególnie tej najbardziej "wartościowej" -

Urban i NIE. No ciekawe.

> niemcy beda sie spowiadac, tlumaczyc samokrytykowac, starac dopasowac....idt..a to wam jest obce..

Szumi. A odwal się proszę od narodu niemieckiego. Co Ciebie upoważnia do ich oceny ? Jaki jest cel wytykania im wad ? Jeszcze raz, odwal się proszę od Niemców, Polaków, .........., Chińczyków, Aborygenów ..... itd.

> Dlaczego mi nikt poza Vladem nie odpowiedzial..tak..chamstwo w PL widac i nie wiadomo jak to zwalczyc. zamiast tego Gustaw I szyje mi mundury niemieckie i dobiera mi sie do dupy pod pretekstem sprawdzenia tatuazy.

Widzę że niczego nie zrozumiałeś. Mam wrażenie, że dyskutuję z małym dzieckiem a nie z dorosłym facetem który rozumie słowo pisane. Obrazków Tobie rysować nie będę i dlatego nie widzę sensu w dalszym prowadzeniu z Tobą dyskusji. Masz "wolne pole".

pozdrawiam

Gustaw

• 3 tygodnie później...

Po paru tygodniach milczenia melduje sie ponownie. Wczoraj wstawilem 2 zdjecia do klasycznego tematu forumowego –„jak wygladamy”. Solidaryzujac sie z wieloma wstawilem jak juz wyzej pisalem 2 zdjecia ktore nie maja wjecej niz tydzien- krytyki musialem zniesc niemalo.

Sklep kolonialny to platforma mojego osobistego wizerunku na PL i swiat, z zamiarem przeciagnieta krytyka Polski i Polakow.

Tutejsze forum jest tez absolutnym zwierciadlem Polski i jej populacji. Panuje tu chamstwo, zazdrosc, podkladanie nog, glupie zaczepki i przedewszystkim brak klasy.

Klasa jest czyms czego mi w PL brakuje. Klase w tym forum ma tylko pare ludzi.

Mam wielkie problemy z komunikacja tu na forum poniewaz wiekszac Forumowiczow jest do spiku kosci zakompleksiona i bezkrytycznie nacjonalistycznie nastawiona. Dochodzi do tego brak tolerancji i potworny rasizm.

To wszystko reprezentuja Kaczory w polskim rzedzie. Czyli wszystko pasuje.

Mala uwaga na koniec. Niedlugo wybory wielkim sloganem jest „nie sprzedawc Polski” oczywiscie jest wielki strach no bo Niemcy czyli hitlerowcy tylko czekaja zeby skasowac pol Polski.Bardzo dobrze rozumie tez strach przed paskudna germanizacja narodu polskiego. No to jest naprawde niezmiernie wazny aspekt – wrog nr jeden nie spi. No ale sa Kaczynscy.

Wywodzac sie ze wsi pozwole sobie na nastepujace porownanie.

Kazdy brygadzista z PGR-u mial wiecej aury, dobrych manier i byl mocniejszy retorycznie niz bracia Kaczynscy.

Spadam z tad i udanych wyborow.

>Klasa jest czyms czego mi w PL brakuje. Klase w tym forum ma tylko pare ludzi.

>Mam wielkie problemy z komunikacja tu na forum poniewaz wiekszac Forumowiczow jest do spiku kosci

>zakompleksiona i bezkrytycznie nacjonalistycznie nastawiona. Dochodzi do tego brak tolerancji i

>potworny rasizm.

Przesadzasz, i sam wpadasz w błędne koło skrajności i bezsensownych uogólnień. Wszędzie na świecie chamstwo i prymitywizm są najgłośniejsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.