Skocz do zawartości
IGNORED

Śmierć kliniczna

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

w momencie śmierci tracimy parę gramów- nie pamiętam ile- jest to niby fizjologicznie wytłumaczone, aczkolwiek ciekawe i zastanawiające

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

jakub102, 12 Gru 2008, 15:32

>w momencie śmierci tracimy parę gramów- nie pamiętam ile- jest to niby fizjologicznie wytłumaczone,

>aczkolwiek ciekawe i zastanawiające

;) tez ogladałem ten film.hyhy

Skibus, 12 Gru 2008, 15:43

>> Bo ja ciagle nie widzę zadnego interesu kościoła.

>

>Pfff. Załamałem się.

nie łam się.wkleiłeś duzo tekstu,ale jakos nie widze zdecydowanej reakcji państwa polskiego ani innego cywilizowanego kraju na to wielkie lobby kościoła.a np microsoft czy chociazby telekomunikacja non stop dostaje joby ;)))))))))

janek_dolas, 12 Gru 2008, 14:22

>Reanimowanie nie jest wskrzeszeniem, gdyż

>zmarłych nie da się reanimować. Opowieści przyniesione rzekomo z tamtego świata nie są potrzebne

>Kościołowi do potwierdzenia, że istnieje świat duchowy. I Kościół nie bierze tych opowieści na

>serio.

He he, za to całkiem na serio bierze zmartwychwstanie Jezusa i nikogo nie ruszają ekspertyzy naukowe, według których słynny Całun Turyński nie mógł być "wyprodukowany" wcześniej niż 400 do 600 lat po tym jak owinięto w niego zwłoki :) gdyż ponieważ i w ogóle dopiero po tylu latach wynaleziono w ogóle "technologię produkcji" tkaniny z której został wykonany. I co? I nic.

A co do Tesco... po pierwsze jest to całkowicie legalna i oficjalna działalność zarobkowa. Po drugie na tym polega handel, żeby na nim zarabiać. Po trzecie w Tesco nie kupuje się zabobonów ani obietnic bez pokrycia, tylko całkiem materialne artykuły codziennego użytku. Po czwarte i ostatnie w moim (100 tysięcznym) mieście jedyne Tesco otworzyli dokładnie dwa tygodnie temu, a wszystkich kościołów nie jestem w stanie policzyć, bo na każdym prawie osiedlu jakiś stoi, a kolejne są w budowie. Co ciekawe Szpital Wojewódzki w Koszalinie zaczęli budować jeszcze za Gierka. Do dzisiaj nie ma nawet dachu, okien i połowy ścian...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A wystąpisz przeciw komuś nie tylko potężnemu i wpływowemu ale i reprezentującemu ( przynajmniej w teorii ) sprawy w które wierzysz ?

Poczytaj sobie jakie to "przypadki" zdarzały się np odnośnie banku Watykańskiego. Ile tam było krwi i morderstw.

Skibus, 12 Gru 2008, 15:58

>A wystąpisz przeciw komuś nie tylko potężnemu i wpływowemu ale i reprezentującemu ( przynajmniej w

>teorii ) sprawy w które wierzysz ?

>

>Poczytaj sobie jakie to "przypadki" zdarzały się np odnośnie banku Watykańskiego. Ile tam było krwi

>i morderstw.

Ty nie pytaj mnie bigota o to tylko ja pytam co Ty zrobisz.Przeciez sa to Twoje pieniadze,nieprawdaż?;)))))))

janek_dolas, 12 Gru 2008, 15:36

>jakub102, 12 Gru 2008, 15:32

>

>>w momencie śmierci tracimy parę gramów- nie pamiętam ile- jest to niby fizjologicznie

>wytłumaczone,

>>aczkolwiek ciekawe i zastanawiające

>

>;) tez ogladałem ten film.hyhy

Ta, dokładnie "21 gram". Taki był tytuł tego filmu ;)

Co do "niby fizjologicznie wytłumaczone" jest też to na przykład, że człowiek żyje i w pełni świadomie myśli do 45 sekund po amputacji głowy. Bardzo ciekawe, tylko jak to udowodnić?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Co ja zrobię to moja sprawa. Pytanie co Ty zrobisz jako wierzący, widząc tak olbrzymie kłamstwa i oszustwa KK? Skoro aż tak kłamią, to skąd wiesz, że i w sprawach wiary nie kłamią ? ( a są dowody na to, że i tu kłamią, ale spokojnie i do tego dojdziemy ).

Na jakiej podstawie są dla Ciebie wiarygodni ?

"żyje" w sensie takim, że widzi, słyszy i kontaktuje co się z nim dzieje... a raczej stało.

parantulla, 12 Gru 2008, 15:58

Po trzecie w Tesco nie kupuje się zabobonów ani obietnic bez pokrycia.Kościół sprzedaje takie rzeczy?

Towary po tesco prowadza Cie jak chca a reklama manipuluje nawet nie wiesz o tym.;)))datki na cele kościelne sa dobrowolne czy ,nie?Sa jakies egzekucje administrialne zabierajace kase na rzecz kosciola od Ciebie?

.

Skibus, 12 Gru 2008, 16:12

>Co ja zrobię to moja sprawa. Pytanie co Ty zrobisz jako wierzący, widząc tak olbrzymie kłamstwa i

>oszustwa KK? Skoro aż tak kłamią, to skąd wiesz, że i w sprawach wiary nie kłamią ? ( a są dowody na

>to, że i tu kłamią, ale spokojnie i do tego dojdziemy ).

>

>Na jakiej podstawie są dla Ciebie wiarygodni ?

a gdzie masz tu kłamstwa i oszustwa?widzisz jakies procesy?przeciez pytalem cie co robi RP w tym kontekscie.

ja sie nie boję...życzę powodzenia...w spotkaniu z Bogiem

Przecież masz całą listę manipulacji, kłamstw a nawet morderstw. Procesów jakimś "dziwnym" trafem brak.

Dlaczego ksiądz pedofil nie jest aresztowany przez policję tylko zajmują się nim władze kościelne ? Nie zastanowiło Cię to nigdy ?

janek_dolas, 12 Gru 2008, 16:17

>Towary po tesco prowadza Cie jak chca a reklama manipuluje nawet nie wiesz o tym.;)))

No nie wiem, bo jeszcze nie byłem ;)

>datki na cele

>kościelne sa dobrowolne czy ,nie?

Bądźmy poważni :) Dobrowolne datki akurat, to kropla w morzu państwowych (samorządowych) ulg, dotacji, darowizn, umorzeń, zwolnień itp. Na tym jest prawdziwy pieniądz, a nie na śmiesznych datkach od emerytów. Tesco o ile mi wiadomo chyba nie jest dotowane z budżetu państwa, którego jestem obywatelem i chcąc nie chcąc "kase na rzecz kościola" odpalam jak każdy obywatel tego kraju płacący w nim podatki czy to pośrednio (kupując np. w Tesco) czy też bezpośrednio (rozliczając w US coroczny PIT) Przetarg na kawałek parkingu (raptem sto aut) w moim mieście startuje od miliona, taka jest cena wywoławcza. I nikt tego nie chce, bo od dawna wiadomo, że Urząd Miasta (właściciel działki) nigdy w życiu nie wyda zgody na wydzielenie tego terenu pod prywatny parking (który tam do tej pory funkcjonował) A dlaczego? A dlatego, że chrapkę na ten grunt ma nie kto inny jak KK, który zamierza wybudować tuż obok ogromną świątynię (w środku osiedla) i bardzo by mu było na rękę łyknąć przy okazji parking. A wszystko to z czego? Z datków od parafian? Może bym w to uwierzył, gdybym mieszkał w Monte Carlo, a nie w stolicy zagłębia bezrobocia ;)

Skibus, 12 Gru 2008, 17:32

>A skoro tak wierzysz w istnienie boga i szczęście w raju to dlaczego nie wybierzesz się wcześniej ?

jestes teoretykiem znawcą religii katolickiej-odpowiedz za mnie proszę.I potwierdź ze zadałeś głupie pytanie.

parantulla, 12 Gru 2008, 18:16

>janek_dolas, 12 Gru 2008, 16:17

>

>>Towary po tesco prowadza Cie jak chca a reklama manipuluje nawet nie wiesz o tym.;)))

>

>No nie wiem, bo jeszcze nie byłem ;)

>

>>datki na cele

>>kościelne sa dobrowolne czy ,nie?

>

>Bądźmy poważni :) Dobrowolne datki akurat, to kropla w morzu państwowych (samorządowych) ulg,

>dotacji, darowizn, umorzeń, zwolnień itp. Na tym jest prawdziwy pieniądz, a nie na śmiesznych

>datkach od emerytów. Tesco o ile mi wiadomo chyba nie jest dotowane z budżetu państwa, którego

>jestem obywatelem i chcąc nie chcąc "kase na rzecz kościola" odpalam jak każdy obywatel tego kraju

>płacący w nim podatki czy to pośrednio (kupując np. w Tesco) czy też bezpośrednio (rozliczając w US

>coroczny PIT) Przetarg na kawałek parkingu (raptem sto aut) w moim mieście startuje od miliona, taka

>jest cena wywoławcza. I nikt tego nie chce, bo od dawna wiadomo, że Urząd Miasta (właściciel

>działki) nigdy w życiu nie wyda zgody na wydzielenie tego terenu pod prywatny parking (który tam do

>tej pory funkcjonował) A dlaczego? A dlatego, że chrapkę na ten grunt ma nie kto inny jak KK, który

>zamierza wybudować tuż obok ogromną świątynię (w środku osiedla) i bardzo by mu było na rękę łyknąć

>przy okazji parking. A wszystko to z czego? Z datków od parafian? Może bym w to uwierzył, gdybym

>mieszkał w Monte Carlo, a nie w stolicy zagłębia bezrobocia ;)

zobacz z czego zwolniony jest obcy kapitał ktory rozpoczyna działalnosc w Polsce na jak dlugo i jak jest to obchodzone by miec tzw ulgi dozywotnio.

powiedz mi teraz jaki ma interes gmina kiedy sprzedaje tylko raz grunt kosciolowi i dacyt a jaki ma interes sprzedajac grunt obcemu kapitalowi zatrudniajacemu iles tam procent bezrobotnych w miescie i ktorego obrot i etc etc...

>Skibus, 12 Gru 2008, 16:12

>

Skoro aż tak kłamią, to skąd wiesz, że i w sprawach wiary nie kłamią ? ( a są dowody

>na

>>to, że i tu kłamią, ale spokojnie i do tego dojdziemy ).

>>

>

hehe cały czas mi sie to podoba ,fajnie sie ciebie czyta.hehe

masz taka białą gumową pałkę-lola sie nazywa? hehe

Chciałbym byś to Ty jednak odpowiedział na moje pytanie.

I nie porównuj ulg dla biznesu z ulgami jakie ma KK. Chciałbym mieć choć połowę takich ulg przy prowadzonej działalności.

>hehe cały czas mi sie to podoba ,fajnie sie ciebie czyta.hehe

>masz taka białą gumową pałkę-lola sie nazywa? hehe

Zaczynają Ci się argumenty kończyć ? I zaczynasz bredzić ?

Skibus, 12 Gru 2008, 18:35

>Zaczynają Ci się argumenty kończyć ? I zaczynasz bredzić ?

Oj nacytał się mały skibusik Madzi Środy i Urbana, oj..... nacytał.

Zrobiła się małemu skibusikowi kotłowaninka w główce, oj......zrobiła.

Negzecny, skibusik, oj...niegzecny.

Będzie musiał dostać po pupci, skibusik niegzecny, bo zamiast do nocniczka robi do forum.

A fe ! Skibusiku A fe !

Skibus, 12 Gru 2008, 18:35

>>hehe cały czas mi sie to podoba ,fajnie sie ciebie czyta.hehe

>>masz taka białą gumową pałkę-lola sie nazywa? hehe

>

>Zaczynają Ci się argumenty kończyć ? I zaczynasz bredzić ?

odnioslem sie do tego:

jestes może z bylej bezpieki? ;)))

i tak apropos: ja nie musze argumentowac i szukac po necie jak ty to robisz i wklejasz i znowu argumentujesz...a co ty argumentujesz?swoja hipotezę?przeciez pytam Cie co robi panstwo RP co robi Świat by potwierdzić"twoja"hipotezę...czyt.NIC.

Skibus, 12 Gru 2008, 22:09

>I znowu brak odpowiedzi na moje pytanie. Widać za trudne było.

daj je prosze jeszcze raz.moze przeoczyłem,jesli bedzie trudne poprosze cie o pomoc

1. Po co normalnym ludziom religia ?

2. A skoro tak wierzysz w istnienie boga i szczęście w raju to dlaczego nie wybierzesz się wcześniej ?

3. Na jakiej podstawie KK jest dla Ciebie wiarygodny ?

4. A jak już jesteś tak dobry to znajdź proszę wycenę 2 największych banków Włoch.

5. Dlaczego ludzie wierzący płaczą jak umiera im ktoś bliski ? Powinni się cieszyć.

6. Dlaczego sami się męczą i walczą o życie ? Dlaczego się leczą ? Dlaczego uciekają od cierpienia i bólu ? Dlaczego nie przechodzą przez ulicę gdzie popadnie ?

Poradź sobie konkretnie z tymi a do dalszych dojdziemy.

Skibus, 12 Gru 2008, 22:45

skibus daje sobie z toba spokuj bo moge Cie tak nakręcac ile bede tylko chcial i manipulowal toba na kazdy temat.straciłeś w moich oczach jako rownozedny partner do rozmowy wpieprzajac swoje "wiem" na temat zdjec nagich dzieci w intymnej sytuacji.jestes obleśny.

dla ciebie moge byc i muzułmaninem i buddysta czy wyznawca kriszny i dasz sie wkrecic we wszystko.powiem ci jednak ze w rozmowie face to face giniesz na argumenty nie majac w opiece internetu i waznych dla ciebie argumentow wiec naucz sie wikipedii na pamiec.

Nie pisz nic o manipulowaniu. Nie masz o tym pojęcia. Udowodniłeś, że nie umiesz nawet odpowiedzieć na pytania, nie rozumiesz tekstu. Giń dla boga i sprawdź swoją naiwność w praktyce.

skibus, 12 Gru 2008, 22:45

>1. Po co normalnym ludziom religia ?

>2. A skoro tak wierzysz w istnienie boga i szczęście w raju to dlaczego nie wybierzesz się wcześniej?

>3. Na jakiej podstawie KK jest dla Ciebie wiarygodny ?

>4. A jak już jesteś tak dobry to znajdź proszę wycenę 2 największych banków Włoch.

>5. Dlaczego ludzie wierzący płaczą jak umiera im ktoś bliski ? Powinni się cieszyć.

>6. Dlaczego sami się męczą i walczą o życie ? Dlaczego się leczą ? Dlaczego uciekają od cierpienia i

>bólu ? Dlaczego nie przechodzą przez ulicę gdzie popadnie ?

>Poradź sobie konkretnie z tymi a do dalszych dojdziemy.

Tylko chory człowiek pyta kogoś na forum internetowym "Dlaczego nie popełniasz samobójstwa ?".

Zastanówcie się i zdajcie na własną intuicję czy tego typu pytania zadaje osoba całkiem normalna.

Miałem wrażenie do tej pory, że rozmawiałem tylko z kretynem teraz muszę stwierdzić, że się myliłem.

To nie jest kwestia, że ktoś wierzy lub nie wierzy. To nie dyskusja wierzącego z ateistą.

Tylko chora obsesja pozwala budować tego typu pytania. To fundamentalistyczna misja skibusa. To jego prywatna "religia".

Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości o czym tak faktycznie chce porozmawiać skibus w tym wątku to serdecznie mu współczuję.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Każdy z nas żyje wedle własnych teorii i temat ten, jeśli już w swojej treści odbiegł od tytułu, nie jest próbą oceny naszych osobowości.

Dlatego dziwi mnie Wasze "skakanie" wokół Skibus`a i potrząsanie orężem.

WY wierzący głęboko zróbcie "rachunek sumienia", a Skibus nie musi żalić się za własne grzechy, skoro pokazuje w zamieszczanych tyradach, po czyjej one stronie leżą.

Okażcie trochę miłosierdzia=zrozumienia w tej dyskusji, bo czytając ją, postronny obserwator pomyśli że znowu nadszedł czas polowania na czarownice.

Czasy się diametralnie zmieniły i teraz brakuje ciemnego ludu, który we wszystko uwierzy.

Nadchodzi niedziela, idźcie do kościoła, wyspowiadajcie się, na pewno ulży Wam, chyba nie nawołuje do niczego wg. Was "zbożnego"?.

A większe zło czyni człowiek posiadający wiedzę "objawioną" niż ten co jej nie ma jak ja i Skibus".

Mnie "cuda" pokazuje np. David Coperfield, Wam obiecuje je pokazać kościół, i niech tak zostanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.