Skocz do zawartości
IGNORED

Notebook jako żródło .. ?

szakunec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się czy warto ?

Natchnieniem był temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy zastosowaniu porządnej karty dźwiękowej taki notebook z dyskiem o pojemności ok. 100 - 160 GB mógłby robić za niezłą płytotekę. Poza tym nie zajmuje dużo miejsca, a i na wyświetlaczu można śledzić tracklistę ....

Proszę o podzielenie się własnymi doświadczeniami - a może ktoś używa sprzęty w takiej konfiguracji i sobie chwali ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/35941-notebook-jako-%C5%BCr%C3%B3d%C5%82o/

nie ma większego szajsu do odtwarzania muzyki niż standartowo wyposażony notebook, a rozbudowa jest nieopłacalna - lepiej kupić porządny odtwarzacz cd i jechać choćby z cd-rów.

gotyk1, 4 Wrz 2007, 22:21

>nie ma większego szajsu do odtwarzania muzyki niż standartowo wyposażony notebook, a rozbudowa jest

>nieopłacalna - lepiej kupić porządny odtwarzacz cd i jechać choćby z cd-rów.

A moze po prostu jakas karte muzyczna? Na przyklad legendarna juz na tym forum PCM'ke 2702...

Gość rochu

(Konto usunięte)

gotyk1, 4 Wrz 2007, 22:21

>nie ma większego szajsu do odtwarzania muzyki niż standartowo wyposażony notebook, a rozbudowa jest

>nieopłacalna - lepiej kupić porządny odtwarzacz cd i jechać choćby z cd-rów.

Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi zgodze się, co do drugiej - uważam że głeboko sie mylisz.

Opisywany przeze mnie powyżej Mac+Digi02 zamiata większośc dobrych cedeków jakie znam.

Żeby było ciekawiej jest to czesc mobilnego systemu rejestracji studia nalezącego do moich znajomych. Póki co trochę płyt na tym sprzecie zarejestrowano bądź też obrabiano. To też o czymś świadczy.

Oczywiście - standardowe słuchanie z notebooka nie wchodzi w grę.... jedynie z dobrą kartą dźwiękową - może zewnętrzną....

Rochu - mógłbyś przybliżyć trochę system twojego znajomego ? Może jakieś zdjęcia ?

Gość rochu

(Konto usunięte)

szakunec>

Zdjec nie posiadam.

Karta podłaczona przez USB MacBooka.

Wzmacniacz to któryś ze złotych Marantzów z poczatku lat 80-tych. Kolumny trójdrozne na linii transmisyjnej ze wstęgowym EMIT na górze, wykonane przez jakąś małą holenderską manufakturę.

Stoi to w pokoju ok. 22 m2, w starym budownictwie. Pokój średnio wytłumiony.

Więcej szczegółów podam za kilka dni gdy złożę wizytę mojemu znajomemu.

szakunec

Zupełnie się nie nadaje ! Do zwykłego PC pożesz dokupić jakieś wypasione CICHE wentylatorki lub wręcz przejść na chłodzenie wodą. A co możesz zrobić z notebookiem ? To cholerstwo potrafi szumieć jak suszarka. Chcesz siedzieć obok czegoś takiego słuchajac muzyki ?

Ja kupiłem sobie notebooka a do starego kompa dokupiłem Squeezeboxa i jestem więcej niż zadowolony. Stary komp szumi sobie w drugim pokoju.............

JFSebastian - a możesz powiedzieć coś więcej o tym Squeezerboxie - jakieś parametry... ? Widziałem kiedyś opis w HIFI i Muzyce - ale powiem szczerze, że wygląd budzika mnie odstraszył ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.