Skocz do zawartości
IGNORED

CO SIE NIE PODOBA NIEMCOM W NIEMCZECH ?

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Co jakis czas ten spokojny i pogodny naród robi inwazje na kraje ościenne, chyba coś im się u siebie w kraju nie podoba ?

Albo może podoba im sie u sąsiadów ?

Nie prościej na wycieczkę pojechać ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/35982-co-sie-nie-podoba-niemcom-w-niemczech/

jacch.... zupełnie mi z głowy wyleciało ... i wcale nie mają takich brzydkich kobiet jak się okazuje....archetyp Niemki to gruba baba w kasku z rogami aal Noc Walkirii...a tu proszę, na Francuzeczki złego słowa nie powiem, Polski też niczego sobie....

...ostatnio zapomnieli tylko kupić kart wędkarskich na Wołgę.

Pozdrawiam

ach lancaster,

nie musisz miec obaw. USA ma swoje bazy w D nadal i trzyma Szkopow za ryja. Nie musisz zbierac sucharow na inwazje jak Dudivan i graaf. Niemcy sa chyba tez za leniwi na 3 wojne. Jak juz to chyba w PL wybuchnie.

Zreszta poza pania Erika Steinbach ktora wam zakreciula w glowie nikt na Polske uwagi nie zwraca.

Spij spokojnie lancaster pocaloj zdjecie bohatera Janka i Rudego 102 i spij spokojnie.

To ze kolejna wojna swiatowa bedzie to pewne. Oczywiscie o paliwa i ogolnieo zrodla energii. Nareszcie teatr wojny bedzie nie w Polsce tylko na wschodzie. Niemcy i Poska bedzie marginesem w tej walce gigantow. Ale Niemcy korzystajac z okazji moga zaatakowac i odebrac swoje dawne Serbow Luzyckich ziemie. Jedyna rozsadna polityka to sprowadzenie do Polski max duzo amerykanow. Oni nie pozwola na walesanie sie tu niemiaszkow i innych. ew. sami zagarna kraj. Sporo Polkow wyjezdza do USA wiec niedlugo wiecej tam bedzie Polakow niz w kraju. A to moze zaowocowac wejscia Polski jako kolejnego stanu do usa. jesli by bylo glosowanie za takim roziwazaniem tu w Polsce wiekszosc by to poparla. Ja wszystkimi czlonkami. Jesli by powsalo stowarzyszenie ew. partia? na rzecz przylaczenia Polski do USA to ja sie pisze na czlonka.

senicz, ty jestes samoukiem (profil)w kazdej dziedzinie.

Sluchaj sprawdz, moze Polska to wyspa...3 razy sie mocno odepchac i z jakies 7 dni dplyniesz do USA o suchej nodze .

senicz a tera to se zrob DOBRE ziola zely ci naprawde pomogly. Symptomy wywodza sie napewno z glowki....

Przyłączenie Polski do NAFTA, przed wdepnięciem do eurokołchozu było całkowicie realne, a gadki o odległości??

Zobaczcie kto jest członkiem tej organizacji.

NIemcy to chyba najwięksi donosiciele na ziemii, już chyba mają to we krwii.

Ich system podatkowy i cały socjał, to jest dopiero coś, oczywiście w sensie negatywnym, ale oni to chyba lubią??

CO do przystąpienia NIemców do jakiejkolwiek wojny, skłąniałby się raczej na postawę bardziej francuską tj. tchórzostwo, itp. itd. PEACE bracie, tak? :)

>szumidokolalas, skoro Ty nie dostrzegasz zagrożenia ze strony Pani S., którą oczywiście popiera rząd niemiecki (oczywiście nie oficjalnie, bo tak to chyba tylko Polska robi niestety!!) i ogólnie podejścia NIemiec w spółce z Rosją do Polski to Tobie chyba w głowie zakręcił TVN do spółki z wybiórczą

maciek36', 6 Wrz 2007, 12:30

>Przyłączenie Polski do NAFTA, przed wdepnięciem do eurokołchozu było całkowicie realne, a gadki o

>odległości??

>Zobaczcie kto jest członkiem tej organizacji.

Kanada, Meksyk i USA - czyli sąsiedzi.

Budowanie przyszłości Polski, czy to ekonomicznej, czy politycznej, na związkach z USA jest idiotyzmem. Nigdy nie będziemy znaczącym partnerem USA gospodarczo, politycznie też raczej nie. Za odległy i za cienki Bolek.

Za Gierka byly proby sprowadzenia z Polski robotnikow i innych ale sie komuna nie zgodzila. Niemcy sciagneli wtedy jugoli i islam. I maja teraz za swoje. Co tu duzo gadac islam sie tak mnozy w eu ze za 50 lat polowa to islam bedzie. Wiec przylaczenie do USa jest jedynym ratunkiem. Jak nie to nas pijaki ruskie zawladna ponownie. naszcescie 3 potegi jakim sa USA rosja chiny japonia nie sa islamskie wiec troche razneij sie nam zyje. Ale niemcy powoli staja sie panstwem islamskim. Kebab jest juz narodowa potrawa bo sie jej najwiecej je. Kielbaski poszly w kat. Allach pracuje nad piwem aby go zakazac choc to trudne.

lancaster

to co napisal npl to kompletny nonsens!!

CO SIE NIE PODOBA NIEMCOM W NIEMCZECH?

- niemki

- niemcy

- niemieckie samochody

- niemiecki język

- niemieckie jedzenie (oprócz kiełbasy i kapusty)

- niemiecki humor

Niemcy kochaja swije berty jak Polacy swoje Zochy

polacy uwielbiaja polski dlaczego Niemcy by swojego jezyka nie mieli lubiec???

analogicznie dalej..chyba se dasz sam rade.

A swoja droga to w kazda kultura , kazdy jezyk, kazde specjalnosci kulinarne so warte poznania -to chyba jest oczywiste.

lancaster mysle ze nie rzuciles sie na mnie bo ci pare listow radioodbiornikowoebayowych odpalilem, Dostales te glosniki?

A partie Pis wybierasz zlo...o zla...bracie...malo tego --jestes jak maszyna propagandowa dla Pisu...Odalaja ci cos Kaczki...Czy przy tarczy bedziesz potem siedzial???

szumi, nie rzucam się na Ciebie i nie zamierzam...

Nie jesteś chamski, nie slesz epitetów, nie bluzgasz....dlaczego miałbym sie "rzucać" ?

Rozmawiasz, masz tam jakieś swoje przekonania, mogą mi się podobać mogą nie ale w zasadzie dlaczego nie skoro nie moje ?:)

Robimy ten test ?:)

Pozdrawiam

szumi co do PiSu....kazdy wybór w tym kraju to głosowanie na zło. Mam tego swiadomość. Wybieram po prostu mniejsze zło, skoro nie ma opcji wyboru lepszego dobra :)

Pozdrawiam

...acha, nie mam z PiSem nic wspólnego, poza tym, ze zagłosuje na nich.

Żadnej przynależnosci partyjnej itp. Prywatnie oglądy mam lewicowe, ale u nas w kraju nie ma parii lewicowych.

Sa tylko złodzieje, albo jakieś pomniejsze oszołomy...no i jak tu sie z Tobą nie zgodzic co do wizerunku Polski :)

...ale potestowałbym też Niemców !;)

Pozdrawiam

Dobra, napisze troche gdzie ich boli.....:)

- kompletny brak indywidualizmu

- zarzadzanie przez rozkazy - scisle wykonywanie....tez

- workcouncil - nie wiem jak to po Niemiecku - KOMPLETNA TRAGEDIA!!!

- bezguscie - szczegolnie w urzadzaniu mieszkan - czeste bezkrytyczne pomieszanie stylow, b.czesta cerata pod obrusem

- czeste bezguscie w ubiorze

- kastowosc w pracy i zyciu poza praca - niemiec dyrektor nie gada z niemcem pracownikiem - najwyzej wydaje polecenia i niegdy nie spotka sie po pracy

- beznadziejne tytulowanie sie - szczyt to Herr Doktor

- beznadziejne zachowanie na wakcjach w restauracjach hotelowych - kompletne obzarstwo

- chamskie zajmowanie lezakow o 7 rano jak wszyscy normalni ludzie jeszcze spia - z cyklu hotele/wakacje

- tragiczne jedzenie i bezguscie w jedzeniu i piciu

- kompletny brak gustu muzycznego (za wyjatkiem muzyki powaznej) - oczywiscie przecietnie

- lenistwo w pracy (wysokoposuniete zreszta) - wynikajace chyba z tempoty....???

- brak otwartosci na innych

- brak aktywnosci/ inicjatywy - ogolna ospalosc i powolniakowatosc

- przecietna niska inteligencja

- niezrozumiala chec dominacji nad innymi

- niebywala latwosc ulegania populizmowi

etc....etc....etc....

....skomentuj prosze, szumi......ha...ha...ha

....albo sobie wykorzystaj dla celow forum niemieckiego......

...i pamietaj, ze to tylko zarty......;)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

nooo, szumi...będzie o czym pogadać....bardzo się cieszę i Niemcy poproszeni o wyjaśnienie dlaczego jako naród tacy są ... pewnikiem zaczna się zastanawiać nad swoją beznadziejnościa dając w ten sposób wyraz swojej klasy i umiejętności zdystansowania się od rzeczywistości....

No i poprosimy o "częsć III" po przeczytaniu której kazdemu Niemcowi wypadną bezpieczniki i wyjmie z szafy brunatną koszulę oraz oficerki :)

Pozdrawiam

PS. może trzeba było zostać w kraju ?:)

lancaster...zrobmy tak..

moj prawdziwy przyjaciel mieszka w PL dam mu to wszystko da reki ...albo zaczekej...moze on tu sie wlaczy...

ale ja terz prosze o wyjasnienie mi pasazu:

....bardzo się cieszę i Niemcy poproszeni o wyjaśnienie dlaczego

>jako naród tacy są ... pewnikiem zaczna się zastanawiać nad swoją beznadziejnościa dając w ten

>sposób wyraz swojej klasy i umiejętności zdystansowania się od rzeczywistości

Miałem na myśli, ze pisząc Niemcom o ich wadach narodowych(rzeczywistych i wydumanych przez piszącego) zgodzą sie co do nich bez zastrzeżeń(bo w końcu nawet te wydumane gdzieś tam sie objawiają, nieprawdaż ?), podejmą kulturalny dialog i nie wyjdzie z tej rozmowy broń Boże żadna pyskówka w stylu: "kim Ty jesteś że nas oceniasz" ?

Jeżeli komentarze będą w stylu: "rzeczywiście tak jest, co zrobić, popracujemy nad tym" to naprawdę bedzie to dla mnie oznaką klasy i przyznam Ci, ze Niemcy są narodem o przeciętnie wyższej kulturze niż Polacy.

No i bardzo się bede z tego powodu cieszył - serio.

A teraz do dzieła !:)

Pozdrawiam

szumi, mam nadzieję ze ten Twój przyjaciel nie ma byc jakąs referencją w temacie reakcja na tego typu texty ?

Puszczamy całosć na forum Niemieckim tak jak Ty to byłeś łaskaw uczynić tutaj.

Pozdrawiam

lancaster, 6 Wrz 2007, 19:38

ale u nas w kraju nie ma parii

>lewicowych.

Prawie wszystkie są lewicowe, w parlamencie wszystkie... No chyba że mniejszość niemiecka - nie wiem jak tych zaklasyfikować.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, no może PiS troche jest, bo tego socjalu faktycznie zaczął nieco wiecej dawać...ale SLD ? Albo PO ? To ma byc lewica ? Daj spokój....prezio i "liberalny" centralnie sterowany przez leszka doniek ?

Pozdrawiam

lancaster, 7 Wrz 2007, 09:12

Sam piszesz "liberalny". Jeśli "liberalny" w cudzysłowiu, to wlaśnie lewicowy, bez cudzyslowia bylby prawicowy.

Która z tych prawicowych partii na poważnie chce obniżyć podatki? (Co nieuchronnie wiązałoby się z obniżeniem wydatków państwa)

Która z tych prawicowych partii na poważnie chce przestać dotować różne molochy państwowe, np. PKP.

Która z tych prawicowych partii na poważnie chce sprywatyzować służbę zdrowia?

Która z tych prawicowych partii na poważnie chce uprościć prawo likwidując masę niepotrzebnych przepisów?

Która z tych prawicowych partii na poważnie chce znieść obowiązek ubezpieczeniowy (ZUS, KRUS)?

itd. itd.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

szumi, dziś rozmawiałem na ten temat z jednym znajomym i przypomniał mi jak np. wygladały komentarze "niemieckich" fanów piłki nożnej na np. wp.pl przed i po meczach naszych reprezentacji.

Przykladowo : co wam sie polaczki wydawało, ze rozwalicie reprezentacje III rzeszy ?

Kiedy zadajemy pytania Niemcom ?

Ciekawym coraz bardziej ich kultury :)

Mam nadzieję tylko, ze nie trafimy na jakiegoś lokalnego dresiarza-folksdojcza bo mogłoby to zepsć nieskazitelny obraz kultury niemieckiej :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

vector, 6 Wrz 2007, 21:07

>Dobra, napisze troche gdzie ich boli.....:)

>

>- kompletny brak indywidualizmu

>- zarzadzanie przez rozkazy - scisle wykonywanie....tez

>- workcouncil - nie wiem jak to po Niemiecku - KOMPLETNA TRAGEDIA!!!

>- bezguscie - szczegolnie w urzadzaniu mieszkan - czeste bezkrytyczne pomieszanie stylow, b.czesta

>cerata pod obrusem

>- czeste bezguscie w ubiorze

>- kastowosc w pracy i zyciu poza praca - niemiec dyrektor nie gada z niemcem pracownikiem - najwyzej

>wydaje polecenia i niegdy nie spotka sie po pracy

>- beznadziejne tytulowanie sie - szczyt to Herr Doktor

>- beznadziejne zachowanie na wakcjach w restauracjach hotelowych - kompletne obzarstwo

>- chamskie zajmowanie lezakow o 7 rano jak wszyscy normalni ludzie jeszcze spia - z cyklu

>hotele/wakacje

>- tragiczne jedzenie i bezguscie w jedzeniu i piciu

>- kompletny brak gustu muzycznego (za wyjatkiem muzyki powaznej) - oczywiscie przecietnie

>- lenistwo w pracy (wysokoposuniete zreszta) - wynikajace chyba z tempoty....???

>- brak otwartosci na innych

>- brak aktywnosci/ inicjatywy - ogolna ospalosc i powolniakowatosc

>- przecietna niska inteligencja

>- niezrozumiala chec dominacji nad innymi

>- niebywala latwosc ulegania populizmowi

>etc....etc....etc....

>

>

>....skomentuj prosze, szumi......ha...ha...ha

>....albo sobie wykorzystaj dla celow forum niemieckiego......

>...i pamietaj, ze to tylko zarty......;)

coponiektore z tych cech (a nawet znakomita wiekszosc) odnosi sie takze do naszych rodakow....

>nookie736

...no chyba masz racje.....

...ale zawsze bylo by lepiej (jak mawia moj kolega) gdybys mial restau-racje....:)

a propos:

...widzialem kiedys europejskie badania marketingowe z ktorych wynikalo ze..........

Polacy i Niemcy maja prawie dokladnie takie same zachowania konsumenckie i roznia sie oczywiscie od reszty Europy.....

....i co wy/my na to ...........????..........;)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.