Skocz do zawartości
IGNORED

wkładka, tonabnehmer, cartridge....

Vinyl_pl

Rekomendowane odpowiedzi

>>zenek

oczywiscie gramofon nie stoi na telewizorze wiec silnych pol w poblizu nie ma, zasilacz jest przy gniazdku wiec dalej idzie juz tylko niskie napiecie, wszystkie elementy metalowe sa 'uziemione' do wzmacniacza, dlatego tez wazne jest czyszczenie od czasu do czasu koleczek wozka ktory jezdzi po drucie to polaczenie (kolko-drut) uziemia wozek.

Jezeli przewody od wkladki sa skrecone, sa tez bardziej czule na zblizenia dloni, palcow. Jezeli sa rozplecione (jak na zdj), nie ma tego efektu a scena jest tez lepiej poukladana. Takie mam wrazenie.

• 2 miesiące później...

Wracając do pytania inicjatora wątku: Używam Goldringa 1012 i jestem bardzo zadowolony. Także trwałość igły, elipsa, bardzo dobra. Te wkładki są już robione bardzo długo i zawsze miały świetną opinię w prasie brytyjskiej. Przepraszam, że wypowiadam się w wątku który jakby wygasł już dawno, ale właśnie uwziąłem się aby przeczytać całe archiwum idąc od końca, no i jestem już w listopadzie 2003.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.