Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do JBL E80 ?

Pietkad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie.. zamierzam zakupic wzmacniacz/amplituner myslalem nad Yamaha RX-497 Tytan lub wyzszy model Yamaha RX-797 Tytan pytanie jak moje e80 tki zagrają z yamaszką? dodam ze nie mam mozliwosci odsluchu niestety wydac moge max 1200zł. prosilbym o jakies opinie dzieki...

https://www.audiostereo.pl/topic/36063-jaki-wzmacniacz-do-jbl-e80/

witam

do jbl 80 proponuję nad 352, u mnie gra z e 90 i dźwięk jest magiczny, amplituner sobie od razu odpuść bo musiałbyś na niego wydać z 5 tys żeby zagrał porządnie, sam niedawno miałem ampli za ponad 2 tys, wymieniłem na wzmak nada i cóż różnica jest po prostu kolosalna

pozdr

Witam ja również mam JBL E80 i ostatnio wymieniałem swojego starego NADa 302. Szukałem czegoś do ~800 zł. Miałem możliwość odsłuchać u siebie w domu DENONA PMA 860, Musical fidelity E10 i Harmana Kardona HK6600. Jestem w szoku ale ten HK był bezkonkrencyjny. :). wiem że niektórzy są uprzedzeni do tej firmy ale stare klocki są naprawdę dobre. Osobiście odsłuchiwałem i byłem w szoku. Kupiłem go za niecałe 500 zł jeszcze kasy zostało w kieszeni bo liczyłem się z przesiadką na coś droższego ale jak go posłchałem to stwierdziłem że to jest to. Jeśli jesteś z Krakowa możesz wpaść i posłuchać.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

_grzesiek_

Ja powiem Ci tak: spróbuj posłuchać tych E80 Z yamahą AX900 !! Mimo że teraz mam dużo droższy sprzęt to jednak tęsknię czasem za tamtym zestawem. Jak posłuchasz (warunek-100% oryginalna AX900) z E80 to zakładam się że ona właśnie zostanie. W tym połączeniu jest magia! Stare Harmanki rzeczywiście są lepsze niż ostatnie buble.

Bardzo udane modele to HK680 i 690. Jest jednak też kilka gniotów np. HK6100, którego miałem nieszczęście posłuchać, fuj!!! W Krakowie na pewno jest jakaś AX900. Szczerze polecam posłuchać!

Ciekaw jestem czy AX-570 brzmieniowo ma wiele wspolnego z AX900- ale wydaje mi sie ze ten pierwszy moglby niezle zagrac z JBLami -z tym ze na wiekszej glosnosci, wtedy slychac ze maja powera, kopa - na cicho badz srednio-cicho to wzmak grajacy raczej gladko i kulturalnie co ciekawe ROTEL 04 gral z nieco wiekszym basem ale tez chyba mial mniejszego kopa.

Harmanow nie slyszalem choc nie powiem -bardzo jestem ciekaw jak sie prezentuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.