Skocz do zawartości
IGNORED

Zanikanie dźwięku - ONKYO TX-DS838

adym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

problem z amplitunerem ONKYO TX-DS838. Od czasu do czasu znika dźwięk na kilka sekund. Zanik jest całkowity i występuje na każdym kanale bez względu na rodzaj źródła (przy średnim wzmocnieniu).

Amplituner był w serwisie i tam stwierdzili, ze jest wszystko ok.

To sugeruje, że problem może tkwić w głośniku. Jeśli tak to, które połączenia powinienem sprawdzić w kolumnie?

Witam.Miałem kiedyś podobny problem z moim sprzętem,nie Onkyo ale tez zanikał dzwiek.

Przy słuchaniu jak ktoś w mieszkaniu załączył jakieś urzadzenie albo światło zanikał na moment dzwiek,juz myslałem ze sie coś zepsuło ale problem rozwiązałem.Przyczyną okazał sie zle podpięty kabek cyfrowy ( był kierunkowy i podpięty na odwrót) po zmianie kierunku jest wszystko OK.

W moim ampli ONKYO DX575 to samo .Zaraz po włączeniu /po pstryknięciu styczników/ nie ma fonii

to samo po krótkim odsłuchu po wyłaczeniu i włączeniu .

Do ampli oprócz DVD po analogu /multi chanel 5.1/ i kolumn nie mam nic więcej podłączonego.

Sprawdziłem wszystkie styki i połączenia oraz "odkurzyłem" wnętrze ,nic nie pomogło ,Servis

też nie znalazł żadnej przyczyny.

Mój sposób na zaistniałą sytuację to volume prawie na full /ale kiedyś może sie to żle skończyć

wyrwaniem membran z głosników frontowych/ lub kilkuktotne załączenie sprzętu w końcu

za którymś razem "zaskoczy".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.