Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze telewizora

Ragless

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moj kineskopowy sony przezył 10 lat i kineskop padł. Zamierzam kupic sobie nowy telewizor tylko pytanie jaki ?? Bo jak sie wchodzi do sklepu to kazdy co innego doradza. Ja myślalem o telewizorze 40 - 42 cale. Mam pokoj wilkosci 30 m2 tam gdzie stoii telewizor za duzo swiatła nie ma. Pokoj jest srednio doswietlony promieniami slonca. Wiadomo teraz nadchodzi jesien i wiecej sie spedza czasu przed telewizorem. Jaki telewizor dobrac? Ja zadtanawiałem sie nad SONY W2000 ale nie wiem jak on sie sprawdzi w praktyce:/ Teraz czytalem na stronach Sony ze wychodzi model W3000 o wiele lepszy ale i duzo drozszy:/ Ja planuje wydać na telewizor ok. 6000 zł. Czy kontrast jak na telewizor 8000 to wystarczajaco? I czy jasnosć 500 wystarczy. Bo jak przegladam parametry innych telewizorów to maja wiekszy kontrast i jasnosc. No i ten czas reakcji matrycy niby n monitorze od komputera mam te 8ms tak jak w telewizorze ale czy te 8ms jest wystarczajace na telewizor? A co sadzicie o telewizorze

Prosze o pomoc w wyborze i doradzenie:)

https://www.audiostereo.pl/topic/36166-pomoc-w-wyborze-telewizora/

Sony z nowym modelem W 3000 ma wejść w tej samej cenie co 40 W 2000.

Na targach w Berlinie nie zrobił furory.

Przy Kwocie 6000 zł powinieneś sprawdzić

- 37 Loewe Modus

- 40 Toshiba FX 350 /olbrzymie zainteresowanie/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po dołozeniu kasy:

Pioneer 42" 427 Xa

42 JVC V 80

42 Loewe Modus

Co do parametrów - możesz odpuscić bo firmy nie mają ujednoliconej miary.

Stąd kontrast 500.000 :1 staje się przynajmniej dziwaczny.

Ukryta Zawartość

polecam to :

Ukryta Zawartość

uzytkuję taki sam od 3 miesięcy , świadomie wybrałem panel z serii 6 a nie nowszych 7 czy 8

no i to 43 cale a nie 42 jak w nowszych :)

tuner w osobnej obudowie to świetna sprawa , mozna go schować i zapomnieć o przewodach ...a sensor do pilota jest w obudowie ekranu więc zero problemu

6800 to dobra cena za ten ekran , pewnym minusem może być fakt konieczności dokupienia osobno stojaka i głośników (co mi akurat nie przeszkadzało - mocowanie wolałem dorobicze stali nierdzewnej , w zamyśle ekran wisi 5 mm nad blatem mebla - szafki rtv 240cm x 40 cm x 60 cm szer/wys/głęb )

Ukryta Zawartość

Ja zakupiłem niedawno Sharpa z tym ze 32 cale z seri RD2.Obraz na tym LCD jest rewelacja,głebia czern,prawie jak w CRT.Pozatym to co zobaczyłemjak właczyłem dvd zwaliło mnie z nóg.Kto widział działanie systemu 100hz to bedzie wiedział o co mi chodzi ;-).Na HDTV forum wiekszosc opinie o tym modelu jest na +

Obraz jest swietny nawet na zwykłej analogówce, kablowo.Nie kiedy jak sygnał dobry to obraz wyglada prawie jak cyfrowo nadawany,radzi sobie swietnie z gorszej jakosci sygnałami.A na dvd c to juz obraz jest tak perfekcyjnie dokładny ze z poczatku dziwnie mi sie to ogladało,bo widac kazdy włos na głowie idealnie,a postacie prawie wychodza z ekranu,prawie jak 3D.Ciekawe co bedzie na HDDVD,az sie boje ;-) Cena tego lcd to ponad 4000zł za 32 cale,ja dałem dokładnie 4500zł,byc moze mozna pare stówek taniej,ale mimo wszystko to jeden z drozszych LCD,ale warto.Miałem kupowac nieco wiekszy Tv ale gorszy model,ale jednak dobrze zdecydowałem kupujac 32 cale a bardziej zaawansowany.

Witam

Pochodziłęm roche po sklepach no i co sie okazało we wszystkich sklepach tam gdzie sa telewizory LCD jest platforma cyfrowa podlaczona do nich, sam sprzedawca powiedzial ze jakby mieli zwykla antene podlaczona to nikt by nie kupil LCD. W sumie ma racje bo jak mi uprzejmie podlaczyl antene analogowa to fatalnie. Namawiaja mnie na plazme no ale co z tym wypalaniem w miejscu loga programowego stacji? Macie moze w swoich domach plazme??

P.S i zalezy tez jaki kanał,bo jak kompresja jest spora to na duzym tv bedzie widac niedoskonałosci,kazdy LCD róznie radzi sobie z sygnałem z kablówki,moim zdaniem RD2 radzi sobie bardzo dobrze,co nie kazde LCD to potrafi

Krzynek 1 A napisz skąd uzyskasz poza narazie marginalnym HDdvd i blueray większą rozdzielczość bo na satkach i tak 1080i. Z tym sharpem to mi elfan guza nabiłeś bo jak narazie każde LCD na zwyklym kablu kładło sie i beczało :D a na plazmie jest juz całkiem fajnie.

Al3x, 20 Wrz 2007, 00:12

>Krzynek 1 A napisz skąd uzyskasz poza narazie marginalnym HDdvd i blueray większą rozdzielczość bo

>na satkach i tak 1080i.

Te pierwsze plazmy miały 480 linii, czyli nawet nie wystarcza to do wyświetlenia wszystkich informacji z DVD, które ma 576 linii.

Uwagi o 1080i nie rozumiem, bo tej rozdzielczości nawet na odbiornikach HDReady nie wyświetlisz w pełni. Potrzeba FullHD tak na prawde.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.