Skocz do zawartości
IGNORED

Anti-Cables od Zydelka

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek, 20 Wrz 2007, 13:38

>Ja to co odstapiłem to było 100% od Paul'a a jesli mialo być inaczej to nie nazywało się AC a Zelum

>:):)

OK, to jest sedno sprawy

te niezgadzające się grubości, info on Paula, że kupiłeś niewielkie ilości (Zydelek has placed 2 orders with us, but not for any large amounts,) jakaś szpula 10000 ft.

Sorry ale cały ten wątek w końcu robi wrażenie, że ogłoszenia które zamieszczałeś jako Anti (a było ich kilka) to była własna konfekcja

>Zydelek coś gdzieś mi się obiło na forum...ale mogę się mylić

>

>Ty masz brata w Stanach ? i przez niego załatwiasz Atny kable czy nie ?

Wilu, w cytacie maila od Speltza zamieszczonego przez Marduka, poprzednia strona:

_WILU_, 20 Wrz 2007, 13:49

With a little investigating I found that we have been working with Zydelek as a customer, or Jacek as I know him. He orders from us through his brother in New York.

Paul nie jest producentem druta nawojowego o nazwie red wires.

Ja również nie zawsze i nie we wszystkim lubię mieć pośredników.

Firma od nawijania traf w której pracuje Paul stosuje różne średnice druta- to normalka prawda i równiez nie tylko z miedzi ale i ze srebra:) warto byście o tym pomyśleć:)

Może już pora zakonczyć ten wątek a założyć temat sponsorowany?!

Co to, tablica ogłoszeniowa czy ściana płaczu?

Tak poskręcany kabel to dopiero musi mieć indukcyjność... żenada. No ale w ten sposób więcej drutu pójdzie --> wyższa cena :D

>Ty masz brata w Stanach ? i przez niego załatwiasz Atny kable czy nie ?

A czy może pozostać to słodką tajemnicą ? Czy uszanujesz taką moją wolę ?

Sam mieszkałem w stanach jeszcze w latach dziewięćdziesiątych i posiadam tam duzo różnych znajomych którzy rozsiali się po całej ameryce :)

Można i jest ustalone źródło. Na początku roku nawet gdzieś podawałem adres.

:):):)

Czy np. www.toroidy.pl wyciągają miedź by otrzymać drut czy kupują gotowy drut ??? :):)

martens

>te niezgadzające się grubości, info on Paula, że kupiłeś niewielkie ilości (Zydelek has placed 2

>orders with us, but not for any large amounts,)

Niemożliwe. Nasz ulubieniec napisał przecież wyraźnie, że robił u Paula "ogromne zakupy jednostkowe". Wątek 32875, 31 Sie 2007, 14:13.

Cytat z "not for any large amounts" na pewno jest sfałszowany. Ewentualnie, Paul musiał się pomylić.

Molibden, 20 Wrz 2007, 13:54

>Tak poskręcany kabel to dopiero musi mieć indukcyjność... żenada. No ale w ten sposób więcej drutu

>pójdzie --> wyższa cena :D

No właśnie, super:-), obniża się jego dolnoprzepustowość jako filtra, tnie wyższe harmoniczne

Sybilanty i wyostrzenia idą w cholerę.

Ta perfekcyjna przezroczystoś sprzętu już zaczęła być nudna!!

Stąd te mody na lampy ze swoimi parzystymi harmonicznymi najlepej powymieniane na trochę inne niż w oryginalnym projekcie by się lekko przesterowywały, winyle etc.

>Teo.

>Czy pewny jesteś że obu stronom zależy na udzielaniu takich informacji?

OK, czyli Paul celowo wprowadził nas w błąd. Jasne, kupuję to.

Chociaż... spodziewałem się raczej krętactw w rodzaju "na siebie kupowałem tylko małe odcinki, z zamówieniem hurtowym Paul mnie nie kojarzy, bo szło na firmę syna / na moją kochankę / na fretkę mojego kolegi...".

Nie starczyło fantazji? ;-P

>Molibden, 20 Wrz 2007, 13:54

>

>>Tak poskręcany kabel to dopiero musi mieć indukcyjność... żenada. No ale w ten sposób więcej drutu

>>pójdzie --> wyższa cena :D

>

>No właśnie, super:-), obniża się jego dolnoprzepustowość jako filtra, tnie wyższe harmoniczne

>Sybilanty i wyostrzenia idą w cholerę.

>Ta perfekcyjna przezroczystoś sprzętu już zaczęła być nudna!!

>Stąd te mody na lampy ze swoimi parzystymi harmonicznymi najlepej powymieniane na trochę inne niż w

>oryginalnym projekcie by się lekko przesterowywały, winyle etc.

Faktycznie spirala którą jest skręcony drut powrotni "działa" w specyficzny sposób. Pierwotne IC jakie robił-bi Paul mają żyły obok siebie. Wg. Jego teori zero dodatkowych izolacji ale........... sposobów i uzyskanie różnych efektów brzmienia z red wires jest nieskończona mozliwość. Nie chodzi tylko o samą geometrię ale o stosunek drubości żyły gorącej i powrotnej. Czy ma sygnał iść jednym przewoem cienki czy grubym a może kilkoma i o jakich śtrednicach itd. Zabawa jest przednia ZAPEWNIAM:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.