Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wziol tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

... o kurde ;) ja juz go mam:D i to duzo taniej:D hehe, a dzwiek powala na kolana!!!

Pozdrawiam:)

Ukryta Zawartość

Ten Sony jest piekny! A ze przy okazji sie podlize to chyba nic z tym złego ;-))) Piekny klocek, az mnie swiezbi zeby zalicytowac :-))) (spokojnie, wole jednak wskazowke, ktora wedruje po skali) Nie ma w nim tego nwału przycisków, ktore wygladają jak balkony w blokowisku :-))) no i na cholerę tyle luminescencji, to nie choinka :-p

Cypis

Chcialbym sprostowac. Moj tunerek zdecydowanie nie wyglada jak choinka. Ma w sobie to cos. Pozatym za 100 zl jakie za niego zaplacilem to mysle ze tak do 400 zl nie znajdziesz dla niego konkurenta. Chodzi mi tu w tym momencie o dzwiek. Moj wybor padl na niego, a nie analoga poniewaz nie lubie co chwile szukac stacji krecac galka. Nie slucham jednago radia i jakbym mial ciagle krecic i dostarajac to chyba pol dnia bym tracil. Pozatym cena i wygalda zdecydowanie lepiej na zywo. A jak ktos sie chce przekonac to zapraszam do mnie :)

Co sadzicie o tym modelu SONY ST-S570 ES

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale balkoniki z prawej strony ma :-)))))) Zartuje Mlody2 :-) Ja mam calkiem podłe dwa tunerki. Jeden do sluchania a drugi do wygladania, a wlasciwie ten do wygladania (analogowy) jest do sluchania radia Jazz :-)

|Paulinka.Ten sony bardzo piękny jest , choć malutki, zwłaszcza jeśli stoi na tyle nisko by widzieć go z góry.Przód i góra z jednego odlewu drapanego alu. RZADKO WYSTĘPUJĄCY OBROTOWY WYŁĄCZNIK SIECIOWY.Dużo ładniej to wyglada niż w 9038. Niestety bardziej do oglądania, niż do słuchania. Czemu nie wzięłaś protona, to był niezly tuner!

>tomektoon

Służy to do dokładnego dostrojenia się do stacji na oscyloskopie. Podłączasz H horizontal i V vertical. Używałem oscyloskopu tylko w Marantzach 2110 i 2130.Tam pojawiało się coś w rodzaju ukośnej, długiej chmury, którą należało maksymalnie ścienić i ustawić na środku.Zdajsie jestem mało precyzyjny.MUSZĘ PODŁĄCZYĆ I ZOBACZYĆ JAK TO WYGLĄDA NA ZWYKŁYM OSCYLOSKOPIE. Była to moda,pozowanie na broadcast monitors, bo tak naprawdę tylko w naprawdę najwyższej klasie miało to uzasadnienie.

stefanB --> nie wzialam protona, bo w 1. podejsciu nie osiagnal ceny minimalnej (a ia tak mnie przelicytowali), a w 2. podejsciu mialam tak totalny dzien ze zupelnie zapomnialam o licytacji - no i uciekl. a nie chcialam za duzo dawac, bo mial zarysowany rog, co na zdjeciach wygladalo raczej jak mocno uderzony i znieksztalcony.

ten tuner mialby stac na gorze zestawu, ktory sam w sobie stoi na niskim stoliczku, wiec bedzie widac ze tuner to pyrtek. ale czy to mi bedzie przeszkadzalo? nie wiem jeszcze.

_Cypis_ --> widzialam ze sie czaisz na czarnego technicsa analoga - tez mi sie bardzo podoba, sliczny jest:-) poza tym "balkoniki" idealnie okresla to czego chce uniknac:-)

Co do multipath, to H (horizontal) i V (vertical) zależą od polaryzacji sygnału. Czyli chyba wykorzystuje sie je albo albo? Muszę się wziąć za to i w końcu wypróbować. W jednym z tunerów (analogowy Hitachi FT-920) mam to rozwiązane tak, iż oprócz gniazd z tyłu jest jeszcze z przodu zegar (wskaźnik) przystosowany do obsługi tej funkcji. I przełącznik pozwalający go wykorzystać w tym celu. Czyli można bez oscyloskopu (nie mam). No, trzeba się będzie zebrać... Zabawa dla zabawy, bo i tak korzystam z kablowki ;-)

Bo tunerków trzeba mieć kilka, jakiś "digitalny" do słuchania codziennego i przepieknego analogowca z alu frontem i drewnianymi boczkami do słuchania i oglądania...Tylko gdzie to trzymać. Na marginesie, czym zmniejszyć fotki by moża je dodać, mam ACDsee, Photoshopa chyba jakiś gamoń jestem. Pozdrawiam.

Paulinka: Sony jest bardzo urokliwy.

paulinka

Tak jak ktos napisal " albo sluchasz tunera albo go ogladasz " Chcesz kupic dobry tuner analogowy zeby gral i wygaldal to masz Sansui i Pionnera dwa najwyzsze modele na allegro. Inaczej bedziesz musiala postawic albo na wyglad albo na dzwiek . Kompromis bedzie ciezki do osiagniecia. To spostrzezenia z okresu jak ja poszukiwalem tunera. Oczywscie moj buzdzet byl ograniczony. Ale jakbym mial drugi raz kupic to wybor bylby ten sam + tuner Pionnera.

Ten twoj sony w mojej opini to taki sobie na pierwsze oko. Ale o gustach sie nie duskutuje. Mojej dziewczynie moj Onkyo tez sie nie podoba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -- Chodzilo mi o tego, ale juz go nie ma koles chcial za niego 800zl jak z nim gadalem niedawno mysle ze pchal go za 700;P

I o tego Sansui

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktory jeszcze jest:)

Jakbym mial kase to bym go wziol choc przyznam ze pioneer lepiej mi sie podobal:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mlody2

Sliczny jest ten Sansui, ale cena tez jest sliczna :-)

StefanB & inni :-)

Bardzo przepraszam, ze tak Cie nie pokoje i juz drugi raz zawracam glowe, ale wiem, ze w sprawach tunerkow to chyba jestes specjalista. Mam pytanie o tego Sony'ego ST-A4L. Czy u niego wyglad idzie w parze z brzmieniem? Czy wart jest licytowanej ceny. Posiadajac kablowke pewno nie mialbym problemow z odborem poszczegolnych stacji

Ukryta Zawartość

Dzieki

Ukryta Zawartość

Mlody2

albo mam dejavu, albo przed kilkoma dniami były dwa takie Sansui na allego. Nie wiem czy ten pierwszy się sprzedał. Dzwoniłem wówczas w tej sprawie do sprzedającego bo się trochę napaliłem na ten tuner. Facet strzelił taką kwotę, że lekko przysiadłem. Nie mówię, że ten model nie jest wart takich pieniędzy szczególnie, że jest w idealnym stanie ale nie stać mnie na takie wybryki.

belfer54

Mozliwe ze widziales tego sansui wczesniej. Ten koles co go sprzedaje RetroAudio skupuje sprzet na allegro. Kilka razy mnie ubiegl juz i przelicytowal. Nie wiem jaki ma w tym cel. Ale sporo licytuje i kupuje.

A tunerek rzeczwscie niezly!! ale ta cena:( taka kwota za radio;)...nie, dziekuje, postoje.

Ten gosc RetroAudio jest z lodzi i prowadzi w lodzi sklep/komis sprzetu. jesli wczesniej kupil tego sansuia to pewnie po to, zeby wystawic u siebie, na allegro i sprzedac drozej, bo w innym wypadku chyba by mu sie to nie oplacalo.

Problem polega na tym ze on podbija czasem ceny do momentu w ktorym innym sie nie oplaca tego kupic. Juz tak ze 2 razy znimi mialem ze chcialem cos kupic ale mocno podbil cene. Z tego moze wynikac ze wiekszosc sprzedaje w komisie po zawyzonych cenach.

Mówicie o wysokich ,czy zawyżonych cenach. Vintage i classic audio w Polsce ma jedne z najniższych cen w Europie. Są to chyba ostatnie chwile kupienia za 100 bugsów, czegoś co kosztuje 400. Następuje rosnący reeksport na zachód słynnych klocków. Rosja jest też znakomitym, dobrze płacącym rynkiem. ZAWODOWCY CZĘSTO JUŻ TU NIE SPRZEDAJĄ, A JEDYNIE CZESZĄ WYKORZYSTUJĄC NASZĄ NIEWIEDZĘ I BRAK KASY.

Musicie zdawać sobie tęż sprawę, że wysokość modelu jest odwrotnie proporcjonalna do ilości wyprodukowanych sztuk. Oglądając w różnych rankingach tunery wydaję się wszysko klarowne. Często było tak, że tego zrobiono 300, tamtego 400, innego 800 sztuk NA CAŁY ŚWIAT. Wegi lab zero zrobiono 100 szt. Jeżeli danego tunera sprzedano np. 30szt w Niemczech, a 20 we Francji, to jego występowanie na rynku wtórnym jest jeszcze rzadsze. Czy w takiej sytuacji cena sansuja, czy pioniera jest zawyżona/raczej powinno dziwić, że tylko tyle, skoro w Polsce są np. 4 sztuki. Popatrzcie w AMFMDXtuners, gdzie prowadzona jest obserwacja częstości występowania na ebayu wraz z cenami za które poszły.Z rynku wtórnego klocki często już teraz zbieraja bogaci kolekcjonerzy-drugi raz pojawią sie nieprędko, bo będą ozdobą czyjejś kolekcji. Drugi właściciel wie co bierze i pudełko znika na długo. Na stronach zachodnich firm trudniącym sie second-handem widać ogłoszenia:zawszę kupie, i tu wykaz pierwszych 20 tunerów z listy. Belfer jest jednym z kilku ludzi mających w polsce 9030, podobnie jest z 9038, czy TX9800, 717 jest może troszkę więcej ,bo był to drugi model od góry.Ceny vintagu mamy jeszcze niskie, problem raczej w przychodach.....

Konkluzja jest niestety taka: ludzi z kasą jest wielokrotnie więcej niż egzemplaży dobrych, ponadczasowych tunerów. Tanio dobre tunery można coraz częściej kupić tylko dzięki czyjejś niewiedzy i przeoczeniu handlarzy.

Sony to był niski , chyba najniższy model z katalogu.

Cypis

Sie mie popieprzyły linki i niepotrzenie namieszałem.To nie jest sam dół.drugi, albo trzeci dół. Najwyższa z tej linii była chyba siódemka.Ja bym odpuścił

• Pokaż nowe odpowiedzi