Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o poradę dla laika.

Elwood

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Pragnę się was poradzić w kwestii odtwarzacza CD. Chciałbym powoli zmieniać swój domowy zestaw audio. W pierwszym kroku chciałby kupić właśnie CD.

Aktualny zestaw, to:

Amplituner Yamaha RX-V430RDS

głośniki MISSION 702e

Chciałbym dokupic jakiś odtwarzacz. Jako że nie dysponuję dużymi środkami, mogę się zdecydować nawet na używany sprzęt, tylko CD, ale jednak chciałbym już coś co będzie grało. Interesuje mnie rozsądnej wielkości scena, do tego w miarę dynamiczny bas i duża szczegółowość. Muzyka jakiej słucham to głównie klasyka, jazz i blues.

Pokój o powierzchni 20m2.

Czytając przeróżne wypowiedzi na forum, zastanawiałem się nad Harmanem Kardonem HD750, Cambridge Audio Azur 640C V2, może jeszcze coś innego?

Serdecznie proszę o poradę, co byście kupili na moim miejscu? (biorąc pod uwagę że nie stać mnie na budowanie audiofilskiego zestawu od podstaw i na razie amplituner który mam oraz kolumienki muszą pozostać niezmienione)

Z góry dziękuję za każdą meryoryczną wypowiedź.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/36272-pro%C5%9Bba-o-porad%C4%99-dla-laika/

Dziękuję Ci za szybką, odpowiedź. Muszę gdzieś poszperać i posłuchac Rotela. Nie miałem okazji jeszcze.

Zastanawiałem się jeszcze nad Arcam Alpha 7... Ktoś coś może o nim powiedzieć? Wiem że nie uzyskam niewiadomo jakiego efektu, ale znowu ta moja Yamaha nie gra źle.

Pozdrawiam

QBA w Gdańsku skupuje stare odtwarzacze CD, przerabia je w taki sposób, że wymienia co trzeba, wstawia nowe to co się może zepsuć itp. Kiedyś miałem od QBA Philipsa 304 MKII właśnie na tej zasadzie. Kosztowało to 800 zł. Dostałem gwarancję na 3 miesiące. A grało to wspaniale. Później szukając następnego CDm który zagrałby wyraźnie lepiej musiałem już zainwestować większą kwotę. Te stare CD grają naprawdę zaskakująco. Przed tym Philipsem 304MKII miałem Harmana Kardona 750. Harman przy Philipsie grał jakby był zepsuty. Z tego co pamiętam QBA ma jakieś starsze NAD-y i Philipsy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.