Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-397+Usher S-520

skerA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakladam ten temat w nadzieji ze ktos wreszcie mi odpowie czy do sluchania hh(przewaznie opartego na samplach jazzowych) i jazzu beda pasowaly te glosniki i ten wzmacniacz nadmienione w tytule czyli odpowiednio Usher S-520 i Yamaha AX-397? A moze lepszy bylby Reloop HA-200? Bo na te Ushery juz jestem zdecydowany. A pokoj 18m2.

Dziekuje za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/36283-yamaha-ax-397usher-s-520/

Powiem tak, slyszalem AX 397 i choc jest to najnizsza klasa to w niej (mowie o nowym sprzecie - do tych, ktorzy za chwile mnnie zjada) wypada dobrze. Stare Yamahy sa lepsze np. AX 900, ale niestety trafic na dobry model, ktory po kilku tygodniach nie spowoduje, ze napiszesz na tym forum: "problem z Yamaha AX 900" trzeba miec po prostu szczescie, a niestety z uzywanym sprzetem czesto sie ma pecha;). Wiesz co, zalezy od gustu. Pewnie lepiej gra AX-497. Ja powiem ze od tych Yamaszek lepiej w podobnym przedziale cenowym podobal mi sie Denon PMA 700 (przypominam - pisze o nowym sprzecie). Niektorzy Pisali - chyba discomaniak..(ktory zna sie na sprzecie-szacunek:) ) -, ze denon PMA 700 nie gra, ale to sie opiera na pogladach typu: PMA 1500 drozszy o 1500 zl gra o duzo lepiej, ale jakis przez sprzed 10 lat ktory kosztowal kiedys 5 tys dolarow gra tez lepiej, a sprzet od niego jeszcze drozszy jeszcze lepiej:). Z tego co slyszalem w tym przedziale cenowym, a wyboru duzego nie ma do tej kwoty, to PMA 700 najbardziej mi sie podobal. Moze jeszcze C.A 540, ale juz mniej.

Pamietaj jednak, ze zarowno Yamaha jak i Denon to przecietne sprzety. Jesli tylko nie jestes wybrednym audiofilem to jeden i drugi ci sie spodoba. I jeszcze raz: wszystko zalezy od gustu. Np. W AV napisali w recenzji Denona ze AX-397 pasuje lepiej i gra z CD Denona (700) niz sam Denon PMA 700:))). Zycie jest pelne niespodzianek;)

w sumie to chyba nie jestem audiofilem bardziej melomanem czy cos w tym stylu, nie zalezy mi na tak bardzo na poszczegolnych dzwiekach, odbieram je jako calosc a nie osobno. mam nadzieje ze wiesz ocb

bierz reloopa albo kodę (conrada) kd-261, która jest tańsza, chyba że czynnikiem ważnym jest estetyka, wtedy reloop - wygląda ładniej. to bez przeróbek gra napewno lepiej niż podstawowa yamaha i nie jest plastik-fantastik. po przeróbkach nie ma nawet porównania, porównuj raczej z klockami w okolicach 2 kzl.

pozdrawiam,

Ja bym na jego miejscu wziął Reloopa (bo to w ogóle taka 'klubowa' marka) i do tego raczej Monitor Bronze 2 niż Usherki. Zestawienia usher s-520 i yamaha ax-397 w ogóle bym nie brał pod uwagę.

Usherki grają ładnie i pastelowo, ale:

1. Są dość szczegółowe i pokażą wady nagrań (a w hh to raczej mało kto inwestuje w jakość), a przy w słabszej elektronice (a już zwłaszcza przy ax-397 czy pma500) obnażą słabości reszty toru...

2. Grają raczej jasnym dzwiękiem (środek i góra) a mniej dolne pasma - co przy hh chyba ma duże znaczenie (?) w dodatku japońska elektronika na tym poziomie też ma tendencje do przejaskrawiania dzwięku - i tu wyjdzie syczący chłód (sprawdzałem to osobiście, bo kiedyś ushery grały z cd i wzmakiem denona)

Monitory za to mają bardziej wyeksponowane skraje pasma, przez co lepiej maskują niedostatki środka ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.