Skocz do zawartości
IGNORED

Co i czy kupic?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Yul, 1 Lis 2007, 22:05

>>>>jamówię,

>Błogosławię tego "jelenia" co mi sprzedał RPM-5. Co roku posyłam mu kartkę z dobrym słowem na Boże

>Narodzenie. Miło też wspominam radę jednego gościa, który przestrzegał mnie przed kupowaniem tzw.

>porządnego napędu za 7-10 tys zł. Po co poprawiać to co dobre ?

>

>Pozdrawiam serdecznie,

>

>Kolega co ma RPM-5 i udziela się na tym forum.

OK. nie wdaję się w polemikę,miałem RPM-a i zdania nie zmienię,kiepskie ramię(nieustawialne)wkładkę trzeba montować mając trzy ręce,gra przeciętnie,za pieniadze,które trzeba za niego zapłacić mozna kupić świetny nawet trzydzietoparoletni napęd,który obecnie pogoni wiele współczesnych konstrukcji,wiele droższych i lepiej brzmiących niż RPM-5.Do analogu z prawdziwego zdarzenia wróciłem p[o wielu latach,błędów i wypaczeń PRL-u nie wliczam choć gramofon(bernard)posiadałem,ery Pro-Jecta w moim życiu takze nie liczę,grały gorzej niż budżetowe CD.Staram się dużo uczyc i słuchać ludzi znających świetnie temat i to dzięki takim właśnie znajomościom zaczynam po raz kolejny raz przygodę z czarną płytą.Można lepiej niż Pro-ject i za mniejsze pieniądze,jak zechcesz to się przekonasz,jak nie to życzę miłych wrażeń przy Pro-jekcie i powiększającej się kolekcji płyt.

również pozdrawiam

>>>jamówię,

A, no i pięknie ! Pozostajemy przy swoich zdaniach, bo ani na dźwięk jaki wydają nasze szpilkodrapy się nie zmierzymy, ani na rękę też nie.

Pozdro,

Yul

P.S. jak dla mnie, ramiona Pro-Jecta 9c i 8,6c są w pełni ustawialne. W razie czego mogę pomóc.

• 2 tygodnie później...

aha... clamp ;)

a to znacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tymi PJ to widzę różne opinie. Mam PJ 2Xperience z silnikiem na szelkach, cały przezroczysty. I mi się podoba dźwięk i Żonie dźwiek i wygląd.

Z tym ramieniem to pierwsze słyszę. Bez problemu ustawiłem wg różnych protractorów ustawiałem, z wagami elektronicznymi i analogowymi.

Przed zakupem odsłuchałem wiele gramniaków i ten podszedł mi najbardziej. Cóż, jak to Yul pisze - każdy ma swoje wizje gramofonu. I super! Ja wiem tylko jedno - ramię jest w pełni ustawialne, co więcej 9c to bardzo dobre ramię chwalone na całym świecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.