Skocz do zawartości
IGNORED

A500 kontra RA-930AX Mk.II

magik

Rekomendowane odpowiedzi

magik:

>Czy warto zmienić A500 na RA-930AX Mk II?

Przesiadając się z jednej budżetówki na drugą robisz krok w bok, zamiast w przód. Nie lepiej dołożyć ten tysiąc zł i wskoczyć przynajmniej o półkę wyżej?

Nie bardzo wiem, co poradzić, bo dawno się tym segmentem rynku nie interesowałem. Sam mając do wydania ok. 1500 zł zainteresowałbym się jakimś NADem (na używanego C370 pewno nie starczy, ale coś w rodzaju C340 spokojnie się w tej kwocie zmieści), poszukałbym Creeka 5250 (może trafi się wersja SE?), sprawdziłbym też, po ile chodzą tańsze Primare - możliwości jest sporo. Ot, w sąsiednim wątku (36338) polecają Krakena, może zmieści się w budżecie?

Unikałbym Marantza (to nie jest firma od wzmacniaczy), Yamahy (kluchowate granie), ogólnie popularnej japońszczyzny (Technics, Sony, Denon itp). To tylko moje preferencje, zapewne każda z tych firm znajdzie gorących zwolenników.

Pobaw się wyszukiwarką, podobnych wątków trochę już pewno było.

A nie lepiej zainwestować w kolumny takie jak ma np TEO Dali 450 ewentualnie 350 .Słuchałem ,graja np b.dobrze .Na rynku wtornym Dali 450 mozna dostać za1900 ,350 pewnie jeszcze taniej.Miałem kieduś CA najlepiej grał w duecie ,po podłaxczeniu bodajze Rotela RA 920 MK2 to już nie była ta muzyka.

marox:

Po pierwsze, pytanie było o wzmacniacz, nie o kolumny. Po drugie, Dali 450 można napędzić A500, ale zdecydowanie warto podłączyć im coś lepszego. A po trzecie, Teo ma inne kolumny, już od ładnego kawałka czasu ;)

Z NADów radzę nie schodzić poniżej C350.

Alchemista Krakena polecam.

Musical Fidelity A1 polecam.

chińskie lampowce polecam, podobnie jak Amplifona WT30.

Marantza od PM68 wzwyż polecam, podobnie Denony z serii x60, mimo opinii Teo i tak są lepsze od CA A500.

Primare A10 i A20 nie polecam, nic specjalnego. Nijakość podniesiona do potęgi.

Co tam jeszcze... Vincent 231 i 233, Xindak, Dussun...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.