Skocz do zawartości
IGNORED

Klub olewaczy wyborów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Astaroth, 22 Wrz 2007, 16:44

>Roland > wątek zupełne wymknął Ci się spod kontroli ;-)

chcą nas kontrolować ;-)

ludzie którzy ekstremalnie nawalają PIS, popadają w skrajności mówiąc że PIS nic nie robi

tacy lubią brzydzić się ekstremą oszołomstwem i innym rydzykiem

bartas, a można wiedziec jacy notable/prokuratorzy polityczni/sędziowie na sznurku hitlera IIIRzszy otrzymują w Niemczech uposażenia ?

Może chociaż jakiś komendant obozu koncentracyjnego się znajdzie ?

Piszesz o sędziach , prokuratorach którzy na zlecenia polityczne (jak obecnie) wydawali wyroki postanowienia czy o funkcjonariuszach ub i sb i żołnierzach Wehrmachtu , którzy wykonywali swoja pracę? to co robi teraz np CBA?

ancaster, 22 Wrz 2007, 16:56

>...jak prawo jest napisane w interesie przestepców i ponikąd ich rękami to obowiazkiem obywateli w

>wolnym kraju jest je zmienić.

o ironio "prawo nie działa wstecz" jak napisałem było rozpoczęte w Rzymie i nie ma tu jakichkolwiek retroaktywność przepisów w tym przypadku bez wyjatku a to co napisałem wyżej ty to swoją odpowiedzią podpisałeś. To się właśnie nazywa naginanie prawa

bartas, skoro prawo nie działa wstecz to jakim cudem skazywało sie nazistowskich zbrodniarzy ?

Przecież oni działali w zgodzie z prawem...nawet odznaczenia dostawali od władzy to chyba dobrze pracowali nie ?

A wredni alianci ich za to do wiezienia...agresja i cośtamjeszcze(nie pamiętam co PO ma teraz na bilbordach:)) normalnie.

Mi się bardzo podobały spoty PiS u z ostatnich wyborów, uważam że były niezwykle trafne :-)

Zwłaszcza ten koleś co wielkim młotem rozwalał ścianę... PiS dotrzymał obietnic ;-)

bartas, UBek, który posłał na KS-a niewninnego człowieka. Gdyby nazisci wygrali wojnę mieliby obecnie ten sam status co UBecja za swoje łajdactwa.

Za co Ty ich tak kochasz można wiedzieć ?

Bo Twoim poglądom politycznym w świetle tego jak rysujesz swoją mentalność nie dziwie się.

lancaster,

1) Czytaj ze zrozumieniem. Przecież napisałem, że poprzednicy nie byli wiele lepsi. Mialo byc lepiej, a nie jest. Bender, Sobecka, Gosiewski vel Włoszczowa, Macierewicz, Suski, stary komuch Karski, mitomanka Raczyńska - szefowa najwiekszej stacji TV w Polsce itd.itp....nie jest to pieprznietą swołocz?

2) Weż przestań mnie rozśmieszać z 50 tysiącami dla Balcerowicza kiedy był prezesem NBP. Gdzie tu widzisz oszczędność? Obecny prezes - niedorobiony Sławek Skrzypek - to niby ile zarabia?

Balcerek w zarządzie dowolnego banku komercyjnego zarabialby co najmniej 10 razy tyle. Altruista z niego był, nie widzisz tego?

jeżeli był taki ubek ( a i oczywiście był i zapewne nie jeden) jeżeli popełnił zbrodnię powinien odpowiedzieć , ale to o co sie spieramy jest to odpowiedzialność zbiorowa

wersja eta, to niech spaa do dowolnego banku :) Ciekawe co taki geniusz teraz porabia, pewnie go banki rozszarpują z pensją 500Kzł ?

Z jednym się zgadzam w pewnych aspektach PiS niczego nie poprawił....ale tez przestał psuc jak to mieli w zwyczaju ich poprzednicy.

bartas, ja przecież wyraxnie pisałem, ze nie chodzi mi o kucharki, pielęgniarki MSW, czy o seketarki, nawet o szpicli itp.

Chodzi mi o sedziów i prokuratorów, którzy konkretnie skazywali ludzi na wielolenie więzienie lub KS.

...o jakiej Ty zemście piszesz ?

To chyba oczywiste, ze ktoś kto zabił drugiego człowieka z premedytacja nie powinien być za swój czyn nagradzany do późnej starości i bez jakiejkolwiek odpowiedzialności ?

Nie mam w tym niczego osobistego, jedno co to jest to niezgodne z podstawowymi normami moralnymi takimi jak poczucie sprawiedliwości społecznej.

W takim wypadku prawo choć nie moze działać wstecz powinno byc zmienione....z powodu tej niezgodności własnie.

A jak juz sie je zmieni, to znów będziesz mógl bronić porządku prawnego :)

wersja_beta_czlowieka, 22 Wrz 2007, 17:10

>lancaster,

>1) Czytaj ze zrozumieniem. Przecież napisałem, że poprzednicy nie byli wiele lepsi. Mialo byc

>lepiej, a nie jest. Bender, Sobecka, Gosiewski vel Włoszczowa, Macierewicz, Suski, stary komuch

>Karski, mitomanka Raczyńska - szefowa najwiekszej stacji TV w Polsce itd.itp....nie jest to

>pieprznietą swołocz?

tak dość charakterystyczne, nie że nakradli, wysprzedali za grosze, tworzyli kliki

TYLKO jacy "są", epitety, mitomanka, stary komuch, włoszczowa

to prawie na poziomie "boś głupi"

bartas, skoro prawo nie działa wstecz to jakim cudem skazywało sie nazistowskich zbrodniarzy ?

>Przecież oni działali w zgodzie z prawem...nawet odznaczenia dostawali od władzy to chyba dobrze

>pracowali nie ?

>A wredni alianci ich za to do wiezienia...agresja i cośtamjeszcze(nie pamiętam co PO ma teraz na

>bilbordach:)) normalnie.

Lancaster widzę ,że mało czytasz i nie masz zainteresowania w temacie proponuję poczytać książki o Norymbergi praktycznie autorów z całego świata Polski Usa, Izraela , większość to sa publikację prawnicze najwybitniejszych autorytetów prawa międzynarodowego i to różnej orientacji politycznej

Baird J. W. (red.) Od Norymbergi do My Lai, Lexington (Mass.) 1972.

Bardeche M. Polityka zniszczenia. Norymberga albo Europa, Getynga 1950.

Belgion M. Sprawiedliwość zwycięzcy, Chicago 1948.

Butler R. Legion śmierci, Londyn 1983.

Cyprian T. Wehrmacht. Zbrodnia i kara, Warszawa 1971.

Cyprian T., Sawicki J. Materiały norymberskie, Warszawa 1948.

Cyprian T., Sawicki J. Nieznana Norymberga. Dwanaście procesów norymberskich, Warszawa 1965.

Cyprian T., Sawicki J. Prawo norymberskie. Bilans i perspektywy, Warszawa 1948.

Cyprian T., Sawicki J. Przed trybunałem świata, t. I-II, Warszawa 1962.

Cyprian T., Sawicki J. Walka o zasady norymberskie, Warszawa 1956.

Fleming M. Dopuszczalność represaliów w czasie II wojny światowej, “Biuletyn Głównej Komisji Badania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu” t. XXIX, Warszawa 1997.

Garaudy R. „Norymberska sprawiedliwość” (w:) tenże Mity założycielskie polityki izraelskiej, Paryż.

Hankey L. Polityka, sądy i błędy, Chicago 1950.

Hess R. W. Mój ojciec Rudolf Hess , Londyn 1986

Heydecker J., Leeb J. Trzecia Rzesza w świetle Norymbergi, Warszawa 1979.

Irving D. Wojna Hitlera, Warszawa 1995.

Irving D. Norymberga- ostatnia bitwa, Londyn 1996.

Kesselring A. Żołnierz do końca, Warszawa 1996.

Madajczyk C. Faszyzm i okupacje, t. I-II, Poznań 1983-84.

Martin J. J. “Powrót zbrodni wojennych’- kwestia zbrodniarzy wojennych’” /w:/ tenże, Rewizjonistyczne punkty widzenia. Eseje w dysydenckiej tradycji historycznej, Colorado Springs (Col.) 1971.

Maser W. Norymberga: naród przed sądem, Nowy Jork 1979.

Masson P. Historia Wehrmachtu, Warszawa 1995.

Paget R. T. Manstein: jego kompanie i jego proces, Wiesbaden 1952.

Saunders H. H. Forum zemsty, Leoni 1986.

Stimely K. „Torturowanie Juliusa Streichera“ „Journal of Historical Review“, 1984 nr 1.

Thompson H. K. Strutz H. (red.) Doenitz w Norymberdze, Torrance (Kalifornia) 1983.

Utley F. Wysoki koszt zemsty, Chicago 1949.

Veale F. J. P. Postęp w kierunku barbarzyństwa: jak powrót do barbarzyństwa w prowadzeniu

wojny i procesy wojenne zagrażają naszej przyszłości, Nowy Jork 1968.

Weber M. „Procesy norymberskie a Holocaust:, „Journal of Historical Review” 1992 nr 2.

Williamson G. Gwardia Adolfa Hitlera. Pełna historia Schutzstaffel. Od ulicznych bojówek do Waffen-SS, Warszawa 1996.

Może cos z tego przeczytasz i dowiesz się wielu ciekawych spraw

bartas, jeżeli ten on - to morderca, któremu płacono za zabijanie niewinnych ludzi to co widzisz nagannego w pozbawieniu go w ten sposób "wypracowanej" emeryturki ?

Powinien ją nadal dostawać ?

Dla uproszczenia:

T/N ?

bartas, ja myślę ze ta zasada społeczna sie zmieni, a w kazdym razie w miarę rozwoju cywilizacyjnego planety takich "zasad" będzie coraz mniej.

Ksiazek prawniczych i o tej tematyce przeczytałeś na bank więcej ode mnie....skoro ja żadnej :)

I pomyśleć, ze przeczytałeś tego tyle, a nie rozumiesz najprostszych spraw. Np. takiej, ze prawo jest dla ludzi a nie odwrotnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.