Skocz do zawartości
IGNORED

Klub olewaczy wyborów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

arbuzMC, 25 Wrz 2007, 21:48

Arbuz, Ty były zomowcu. Przyznaj sie ile bierzesz tej zomowskiej emerytury. Nic dziwnego, że nie odczuwasz braków na emeryturze razem ze swoimi kolesiami z oddzialu.

jar1, 25 Wrz 2007, 22:16

>arbuzMC, 25 Wrz 2007, 21:48

>

>Arbuz, Ty były zomowcu. Przyznaj sie ile bierzesz tej zomowskiej emerytury. Nic dziwnego, że nie

>odczuwasz braków na emeryturze razem ze swoimi kolesiami z oddzialu.

do tego prowadzi gruba kreska,

że taki jar i qubrik, ubecy i trepy z moskwy posądzaja o ubeckość innych

Karen

dostęp do specjalisty nie oznacza jeszcze swiatowej medycyny bo mogli go ustawic na bramce aby ludzie mieli wrazenie ze sie o nich dba bo jest dostepny ale jego zadaniem nadal moze byc oszczędzanie na innych rzeczach ktore ci sie naleza np drogiej diagnostyce

przerabiałem te ubezpieczalnie na sobie poki co duza sciema przy udziale lekarzy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

lancaster, 25 Wrz 2007, 21:49

>Ja rozumiem, ze są ciezsze i kosztowniejsze imprezy niż katarek, czy skręcona stopa, ale paskudztwa przytafiają sie statystycznie sporo rzadziej i tu wystarczy policzyc koszty...na bank wyjdzie taniej,<

Taniej wyjdzie dla kogo??? Chyba PiSdracki synu nie zauważyłes że nawet Religa przeciwstawia się prywatyzacji służby zdrowia. To jest kolejny skok na kasę... A przecież PiS tak usilnie zwalcza korupcję :)))

PS. poza tym bredzisz - widziałeś głupka który chiałby pracować dwa razy dłużej za połowę stawki??? Ja rozumiem że Twój wrócg Balcerowicz zaraził cie tymi pseudoliberalnymi miazmatami, ale chyba nie uważasz lekarzy za aż takich głupców??? No chyba, że wolałbyś być leczony przez głupców :)))

Qubric, ale przeciez Karen Ci już przecież wyjaśniła co masz za 45zł/mc u prywatnego ubezpieczyciela i że państwowe ubezpieczenie jest nieopłacalne dla nikogo poza kilkoma pijawkami-urzędnikami pierdzącymi w stałki i biorącymi kase za "pośrednictwo". Co sie dzieje z trybami tato ?

cir..., jezeli cos Ci dolega...to naprawde...chcesz tylko fachowej pomocy..:)...i gleboko masz to..ze akurat...sie kontrakt skonczyl w sierpniu do neurologa..prawda:)?...

ja tylko chce zaznaczyc, ze powinno sie sprywatyzowac sluzbe zdrowia...na tyle na ile mozna.., nie chce zeby za moje pieniądze utrzymywano milion gmachow, urzędnikow..itp.:)..niech mi dadzą te pieniądze i sama będę sobie nimi dysponowac..:)..moze wykupie sobie polise?..a moze bede korzytac ze słuzby zdrowia komercyjnie...:)..moj wybor, bo moje pieniądze..:)

arbuzMC, 25 Wrz 2007, 22:20

>do tego prowadzi gruba kreska, że taki jar i qubrik, ubecy i trepy z moskwy posądzaja o ubeckość innych<

Trepie Arbuzie - pierdolnięty przez ostatną burzę nad Warszawą... Tyle razy tłumaczyłem - tłuku jeden, że jestem stary solidaruch i w dodatku liberał... Mimo tego jakoś chętnie stłukłbym ci tę twoją faszystowską, pseudopatrityczną modrę, bo zapomnieli tego ruscy sołdaci w drodze na Berlin.

Karen

niestety to na co czekasz jest mozliwe dopiero po zniesieniu monopolu panstwa w ubezpieczeniach społecznych i zdrowotnych

niestety oberwa nie tylko urzednicy ale tez i najbiedniejsi

teraz mamy sprawiedliwosc społeczna dzieki temu nadal leczeni jeszcze sa wszyscy

Dla mnie nie ma znacenia jak sie ta słuza bedzie nazywała, byle jak najwięcj składi zdrowotnej było dysponowane zgodnie z jej nazwą. Moze byc i publiczna służba zdrowia, ale żeby te 90% skłądki lądowało na kontach szpitali i innych placówek służby zdrowia...a nie 30%...ładna mi publiczna służba zdrowia...

Karen, 25 Wrz 2007, 22:15

>Qubicu...ale to nie prawda...:)..juz teraz są zawierane umowy ubezpieczycieli..takich jak PZU.itp. i placac np. 45 zł miesięcznie masz praktycznie full wypas.:)...czyli min. dostęp do specjalisty...najdalej do tygodnia:)<

Alez Karen (notebook?) - nawet zrobią ci rezonans łepetynki w ciągu trzech dni poza kolejnością w tym samy szpitalu którego podobno nie stać na wykonanie badania za ubezpieczenie z NFZ

Tylko, że te 45 złotych jest składką dodatkową mającą zastosowanie ponad, to co otrzymają w wynagrodzeniu z ubezpieczenia NFZ.

Po drugie i najważniejsze - to jest 45 złotych składki z ubezpieczenia GRUPOWEGO - czyli takiego ubezpieczenia, w którym ryzyko zachorowania jednej osoby ponosi w sumie kilkadziesiąt tysięcy jednocześnie ubezpieczonych. Chory w momencie zachorowania płaci nie tylko ze swojej składki ale ze składek wszystkich tak (samo jak za świadczenia emerytalne czy z ubezpieczenia w NFZ).

Spróbuj jednak wdrożyć w zycie swój światły pomysł prywatyzacyjny i ubezpieczyć sie indywidualnie na wypadek choroby, a wtedy ten uśmieszek ":)" zniknie z Twoich wpisów ;)

jar, nie ośmieszaj się. Najpierw pojechałeś człowiekowi od zomowca,a potem się dziwisz ze sie odniósł do Twojego wpisu ?

Jesteś normalny standardowy z metra ciety "pizdrak" i "moher",bo tacy są w kazdej formacji....są też ludzie madrzy i na poziomie...spróbuj kiedys.

jar wiecznie żywy normalnie :)

>lancaster

Przyjąłem. Ja zatrzymałem się na Twoim etapie sprzed 2 lat - nie widzę swojego przedstawiciela w sejmie. Polityka PIS i PO budzi we mnie ziobrzydzenie. Wolałbym już chyba błazeńskiego Marcinkiewicza z Religą i Rokitą. Jak widać w społeczeństwie zdania są tak samo podzielone jak w parlamencie - gdyby obozy polityczne były oddzielnymi narodami, to jak nic wróżyłbym wojnę.

Ale cir:), ja nie jestem za tym zeby nie bylo publicznej sluzby zdrowia tak całkiem całkiem:)

ja napisałam zeby ją sprywatyzowac na tyle na ile to mozliwe:)..my oprocz tego, ze placimy ubezp. zdrow. płacimy rowniez podatki:)..niech ktos je z glową rozdysponuje:)..

i oczywiscie, ze jestem za tym ..zeby istniala sluba zdrowia publiczna...dla np. najbiedniejszych czy bezdomnych...

Składka na ubezp. zdrowotne od 1999 roku rok w rok systematycznie wzrasta, a poprawy jakiejkolwiek nie ma...to znaczy ze co?..te pieniądze sie ulatniają?:)

>lancaster, chyba nie jesteś tak autystyczny jak nasz prezydent. Przeczytaj wpis alfreda, jaki przytoczyłem w swoim.

Potem strzeleaj swoja madrością.

Zrobił to zreszta niedługo przedtem w innym wątku.

Qubric, nie mam na mysli ubezpieczenia grupowego, mam na mysli ubezpieczenie indywidualne, my w naszej firmie wprowadzilismy taki produkt w obieg w tamtym roku, podpisując umowe z firmami ubezpieczeniowymi..

a ten usmieszek ...tak jakos sam mi sie wkleja..raczej zeby milo bylo...a nie ze to ze szczęscia...:)

Qubric, 25 Wrz 2007, 22:29

>arbuzMC, 25 Wrz 2007, 22:20

>>do tego prowadzi gruba kreska, że taki jar i qubrik, ubecy i trepy z moskwy posądzaja o ubeckość

>innych<

>

>Trepie Arbuzie - pierdolnięty przez ostatną burzę nad Warszawą... Tyle razy tłumaczyłem - tłuku

>jeden, że jestem stary solidaruch i w dodatku liberał... Mimo tego jakoś chętnie stłukłbym ci tę

>twoją faszystowską, pseudopatrityczną modrę, bo zapomnieli tego ruscy sołdaci w drodze na Berlin.

nie przypominam sobie, moim zdaniem to ty czerwony jestes,

chociaż o ekonomii dobrze piszesz.

Karen, 25 Wrz 2007, 22:29

>nie chce zeby za moje pieniądze utrzymywano milion gmachow, urzędnikow... niech mi dadzą te pieniądze i sama będę sobie nimi dysponowac..:)..moze wykupie sobie polise?..a moze bede korzytac ze słuzby zdrowia komercyjnie...:)..moj wybor, bo moje pieniądze..:)<

Jesteś blondynką czy tylko podszywającym się pod blondynkę rezydentem kanapy zwanej Unia Polityki (nie)Realnej???

Za 180 złotych miesięcznie, to sobie najwyzej na ładną trumnę uskładasz, po sprywatyzowaniu służy zdrowia (masz już przykład dentystów - mnogo ich, a ceny u nich nadal rosną).

A jeśli wykupisz ubezpieczenie grupowe to za swoje pieniądze bedziesz opłacać gmachy, urzedników i mercedesy zarzadów firm ubezpieczeniowych...

W dodatku nie mozesz mieć wyboru, bo żeby ubezpieczenie grupowe mogło byc tanie, to musi być także powszechne i tworzyć duzą baze płatników składek. Którzy - jak wskazuje statystyka zachorowalności - nie bedą z nich w tej samej chwili korzystać (a i tak kalkulacja się nie sprawdzi w przypadku epidemii).

A wiec takie ubezpieczenie musi być PRZYMUSOWE. Jasne, czy masz jakieś problemy z czytaniem i wszystko należy do Ciebie pisac wielkimi literami?

rekin, ja mam właśnie kolejny etap po zostaniu pizdrakiem:)

Widzę, ze w każdym obozie są ludzie z którymi mozna pogadac mimo różnic. Jeden z naszych wspólnych znajomych będzie glosował na LiD...jak dla mnie nie problem, normalna rozmowa, normalne argumenty...po prostu zawsze jest coś za coś a że jeden woli tranzystor a drugi lampę to chyba nikt sie o to nie pozabija ?;)

Warto posłuchać argumentów strony przeciwnej, bo a nóż widelec czegos ciekawego sie czlowiek dowie...a jak nie ma tematu wspólnego o polityce....a kto by o tym rozmawiał dłużej niż chwilę :)

W PiSie nie podoba mi sie sporo rzeczy, to sa wady obiektywne(niestety:))....dla jakiegoś mohera mogą być to zalety rzecz jasna ;) ...ale mimo to kierunek jaki obrali zdecydowanie do mnie trafił....po dwóch latach oczywiscie, kiedy sie okazało ze chociaz sie starają robic to co obiecywali... bo 2 lata temu miłaem poglady takie jak piszesz i Twoja decyzja nie jest moim zdaniem żadnym zatrzymaniem sie z Twojej strony gdzieś tam... bardzo rozsąna decyzja kiedy sie nie ma na kogo głosować.

Z pizdrackim pozdrowieniem :)

Karen

składka rosnie ale spada ilosc płatnikow ,ten zaplanowany wzrost składki uwzgledniał własnie spadek ilosci płatnikow .

Pamiętam jak wywalili z pracy pewnego prezesa ktory o tym mowił w głownych wiadomosciach taki był dziarski ,w koncu nie stracił bo z Funduszu wyladował w Urzedzie Marszałkowskim i ma sie extra

wszystko przewidzieli to przeciez ekonomia

realnego wzrostu nie ma

Karen masz chyba 7 mln rolnikow to niezły garb plus bezrobotni

cir, ale z tego co slysze..to ponoc zarobki wzrosly.. w ostatnim czasie:))..czyli podatników mniej, ale zarabiamy ponoc więcej!..a wysokosc tej składki akurat od wysokosci zarobkow zalezy;)

ok:)...tak tylko sobie popisalam i pomarzyłam, to tylko takie gdybanie, bo z tego co widze resort zdrowia narazie nie ma nic do zaoferowania, przykre to troche...no ,ale..cóz...

zycie

..................

Qubric, a jakie widzisz sposoby, zeby na cele leczenia było przeznaczan 90% skłądki zamiast 30 ?

Są jakieś, czy może system jest już tak chory, że za chwilę na konta szpitali bęzietrafiać 10% skłądki, a ubezpiecznie zdrowotne podniosa do 1Kzł ? I znów napiszesz, ze taniej sie nie da ? Jak sie nie da jak sie da :)

Qubric

musisz miec wybor inaczej cie wykiwaja jak w kazdym monopolu w koncu po to istnieja by generowac zysk

a ze weszłoby chetnie kilka ubezpieczalni na nasz rynek to ci gwarantuje

ostatnio dochod ubezpieczanego jaki ich interesował był na poziomie 2,5 kzł netto ponizej nie byli chetni

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.