Skocz do zawartości
IGNORED

Do twórców slolików DIY.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

No koledzy mam już słupki, blaty, wiem jak to razem poskręcać. Mam jednak następny problem. Wybór koloru....

Znalazłem parę ciekawych propozycji kolorystycznych na necie i najbardziej spodobały mi sie te na zdjęciach, które widać. Tylko jak uzyskać taki kolor. Myślę nad pomalowaniem bejcą forniru, ale jaką bejce mam szukać? Jak nazywają sie te kolory? Jak wiadomo bejce na różnym drewnie różnie wyglądają ( różne odcienie ). Ja mam fornir dębowy.

Na pierwszym zdjęciu podoba mi sie kolor stolika - co to za kolor?( moim znajomym ten kolor sie absolutnie nie podoba...)

na drugim zdjęciu podoba mi sie kolor obudowy owego tunerka - i oczywiście pytanie: co to za kolor?( tu znajomi sie zachwycają hehe)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15620-100001723 1193092581_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

fornir debowy jest wredny do bejcowania, musisz niestety zrobic probe jaki bedzie kolor

bejca tylko taka na terpentynie i oleju np STARWAX-u kupisz w kazdej castoramie czy obi

na bejce dałbym lakier kolorowy kryjacy np DULUX lakierobejca w odpowiednim kolorze połozony wielokrotnie tamponem plus polerka wata stalowa

jesli tego nie robiłes wpierw potrenuj bo łatwo zepsuc /za grubo lakieru,za mocna polerka wata/

/zgodnie z regułami sztuki na fornir debowy moze byc wosk w kolorze ale jest kłopotliwy w utrzymaniu/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.