Skocz do zawartości
IGNORED

Projekt dla początkującego na TVM 5618

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

A właśnie przed chwilą dotarły wysokotonowe. Czkam także jeszcze na elementy zwrotnicy. Poza tym nie mogę się zupełnie zdecydować jaki ma być fornir :-) Nie mam chwilowo cyfrówki, ale może jakoś mi się uda sfotografować obecny etap, to wrzuce.

Zwrotnica zrobiona zgodnie z rysunkiem zamieszczonym powyżej. Dziś na próbę do surowej obudowy wsadziłem zwrotnicę i głośniki. Jak narazie całkiem nienajgorzej. Jako pierwsze spostrzeżenie nasuwa się, że chyba rezystory za bardzo wycofują górę, bo musiałem nieco dodać na wzmacniaczu.

Jesli masz mniej gory to pokombinuj napoczatek z wartosciami rezystorow.

Podlacz kilka wariantow:

sprobuj z tlumieniem o -2dB. Czyli R1= 1,6 ohm, a R2= 30 ohm.

Jak dalej zle to mozesz jeszcze dopasowywac:

-3dB - R1=2,4 ohm, R2= ok 20 ohm,

Ewentualnie zostaw tylko rezystor R1 i z nim pokombinuj. Na poczatek wstawilbym dla R1 wartosc 2 ohm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.