Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsi kompozytorzy współcześni

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

Piszcie o muzyce współczesnej o tym jakich lubicie kompozytorów, jakie awangardowe projekty ostatnio słyszeliście

czy ktoś tu w ogóle slucha muzy współczesnej bo mój wątek o warszawskiej jesieni muzycznej umarł natychmiast????

U mnie ostatnio na topie mało awangardowy James MacMillan, w szczególności 'The Confession of Isobel Goldie'.

Jakiś czas temu odgrzebałem Alvina Luciera - 'I Am Sitting in a Room' i po latach 'weszło' lepiej niż gdy się z taką muzyką dopiero zapoznawałem.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

bestia:

nie ma co przepraszać ani się tłumaczyć.

niekiedy opinie na temat muzyki, której słuchasz traktujesz jak... przeprosiny. albo raczej usprawiedliwianie się przed kimś albo czymś. ktoś, kto potrafi jedynie analizować i podporządkowywać się prądom i "salonowej poprawności" nie jest z pewnością w stanie odczuć >emocji

• 2 tygodnie później...

>kalimorfa

Gubajdulina?O tak,jak najbardziej.Mam jej Offertorium i koncert altówkowy na Deutche Grammophon seria 20/21.

Piękna muzyka.

Tych cenię i lubię :

Luciano Berio, Mauricio kagel, Gyorygy Kurtag, Gyorgy Ligetti, Giacinto Scelsi, Karlheinz Stockhausen,

a z polskich Kilar i Penderecki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.