Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD610 - prośba o pomoc

wuwu4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No właśnie. Kupiłem sobie wspomnianego cd'ka żeby mieć bazę do modyfikacji.

Aby przyjrzeć się elementom, rozebrałem go tzn. wyjąłem płytę drukowaną, poczym zapakowałem wszystko z powrotem do obudowy i próbowałem uruchomić. Niestety nie chce odtwarzać płytek. Płytka w napędzie jest jakby poruszana o pół obrotu i staje. Wygląda jakby nie mógł jej rozkręcić. Przy napędzie nic nie ruszałem więc nie wiem skąd taki efekt. Pomóżcie plissss. Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/36611-philips-cd610-pro%C5%9Bba-o-pomoc/

Posprawdzaj czy wszystkie taśmy dobrze powpinałeś, czy niczego niechcący nawet nie uszkodziłeś mechanicznie, nie przestawiłeś, zblokowałeś itp. Czasem na pierwszy rzut oka czegoś nie widać,a się później okazuje,że jakiś błąd popełniliśmy.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dzięki za odzew

Dziś sprawdzałem taśmy. Myśle że nie pomyliłem bo mają ząbki z jednej strony, próbowałem nimi delikatnie ruszać ale nic to nie dało. Jutro sprawdze miernikiem. Jeżeli miałaby nie łączyć któraś z nich to pewnie ta do silniczka, prawda? Jakieś inne pomysły? pozdrawiam

Czy odpinałeś napęd? W niektórych Philipsach jest taka taśma bez złączki na końcu. Sprawdź czy ona dobrze siedzi (trzeba się trochę namęczyć aby ją wpiąć poprawnie)

Tak, odpinałem, bo inaczej nie da się wyciągnąć płytki drukowanej. Przy wkładaniu z powrotem powpinałem wszystkie taśmy. Mierzyłem dziś taśmy - przez wszystkie jest przejście, pomierzyłem też silniczek. Miernik piszczy że jest przejście i pokazuje 16,6ohma. Wiecie może na jakie jest napięcie ten silniczek. Chciałbym go sprawdzić baterią. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.