Skocz do zawartości
IGNORED

Donald Tusk w Radiu Maryja.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa maryn, 10 Paź 2007, 10:33

>To już chyba pianka wyborcza na wargach, co? Dudi, bierzesz coś? Może by tak bromu zażyć?

>A kto wymyślił określenie "moherowe berety"? Posłanka Sobecka jest pewna, że Tusk, jak przystalo na

>diabla, zrobił to osobiście. Natomiast o ile ja pamiętam, to przynajmniej jako jeden z pierwszych,

>jeśli nie pierwszy, użył go Roman Giertych, a podchwycił ksiądz Rydzyk, nawet w którymś momencie

>przyjął taki berecik od fanek. Może nie Giertych to wymyślił (chociaz wydaje mi sie, ze tak), ale

a kto pierwszy zrobił beret z moheru- pewnie jakaś KK babcia

hucpiarz jesteś józwa i tyle, znany hucpiarz męczykot

liczy się nie kto wymyślił, ale kto lansował to pojęcie, czyi zwolennicy multiplikowali je na ochotnika

• Redaktorzy

"liczy się nie kto wymyślił, ale kto lansował to pojęcie"

Nic się nie liczy Horst, poza tym, co da zwycięstwo Kaczorom i Rydzykowi. Nic. I tu się z tobą zgadzam. No a lansował, jako się już rzekło, ksiądz Rydzyk między innymi. Ale "to co innego!". Oczywiście, co innego. I tak dalej, i tak dalej. Jechał was pies.

Doprawdy Panowie- śmieszna dyskusja o pajacach marionetkach- zastanówcie się jakie i czyje opcje oni reprezetują .Kto tak naprawdę ich lansuje i o czyje interesy będa dbac po wyborach .Niewątpliwie nie o moje , ani nie o wasze. No chyba ze co niektórych.Ale to już watek powyborczy.Wystarczy teraz poznac twarze ludzi pracujących w instytucjach majacych dostęp do danych o nas. Siatka jest nader rozbudowana i sprawna. Co wiecej obsadzona młodym pokoleniem, bez zawodowych doświaczen , a jedynie z odpowiednią metryką. Ubezpieczenia społeczne , sądy , prokuraturia, Instytucje finansowe(to od zawsze) , wiemy o was wszystko wy o nas nic.To ich hasło.

jozwa maryn, 10 Paź 2007, 10:33

>To już chyba pianka wyborcza na wargach, co?

A co, Gazecina zaczęła zamiast "cover CD" dodawać cover piankę do golenia "Wyborcza"?

Golę się elektrycznie!

> Dudi, bierzesz coś? Może by tak bromu zażyć?

A ty poskrob sobie trochę farby (wapń) ze ściany, jak ciężarna w czasie "zachcianki"!

>A kto wymyślił określenie "moherowe berety"? Posłanka Sobecka jest pewna, że Tusk, jak przystalo na

>diabla, zrobił to osobiście. Natomiast o ile ja pamiętam, to przynajmniej jako jeden z pierwszych,

>jeśli nie pierwszy, użył go Roman Giertych

Jestem niemal pewien że autorem tej kalumnii jest Tusk.

Ale mogę się mylić. Może ktoś pamięta lepiej?

Ale to jest, jak stwierdził Horst sprawa drugorzędna. Istotne jest najpierw zdefiniowanie sobie grupy społecznej, tu - starszych kobiet wskazanie jej tłuszczy z komunikatem "tu mozna pluć!" i splunięcie na nią przez autora w pierwszej kolejności dla dania przykładu.

Nie różni się to niczym, POWTARZAM - NICZYM od wymalowywania gwiazdy Dawid i słowa "Jude" na witrynach sklepowych w Niemczech lat 30-tych.

> Ale przeciez nie mozna dopuscic do marnowania godzin ewangelizacji, chyba ze

>poswiecimy je ministrowi rzadzacej partii - wtedy nie beda zmarnowane, tylko ZAINWESTOWANE.

To przecież oczywiste - jeśli jest nadzieja że "partia rządząca" będzie prowadzić sprawy w kraju tak aby choć w części spełnione zostały postulaty kościoła (np. w kwestii ochrony źycia albo kwestie ekonomiczne ralizowane zgodnie z tzw. nauką społeczną kościoła) w odróznieniu od innych stronnictw, to warto ją poprzeć, nie?

Uważasz że powinno się darowć katolickie eterogodziny pani Jarudze-Nowackiej albo Senyszynowej?

Na koniec zaś, jak Kato Starszy powiem - Józwa, nie jesteś godzien pisać tu, na forum!

dudivan, Horst,

Już wiem! Oto w łeb się stuknąłem i...... EUREKA! Wy przecież żartujecie! Ja stary i głupi dałem się podpuścić. Toż przecie wiary nie dam, że w rzeczy samej takie poglądy naprawdę macie.

przecież wiadomo czyj to pomiot (przecież nie etyki miłości), te oczy zdezorientowane i łaknące rozumu, ta osobowość zranionego zwierza, ta nienawiść do samego siebie i swoich SEMICKICH korzeni ;)

porucznikzubek, 10 Paź 2007, 18:00

>dudivan, Horst,

>Już wiem! Oto w łeb się stuknąłem i...... EUREKA! Wy przecież żartujecie! Ja stary i głupi dałem się

>podpuścić. Toż przecie wiary nie dam, że w rzeczy samej takie poglądy naprawdę macie.

nie dawaj nie dawaj, cały naród tworzy metafizyczną jednię

z partią lidową i jej jedyną możliwą poprawną ideologJoom

to że inni mogą mieć inne poglądy to tylko fikcja, propaganda rydzyka

i radia wolna europa

my i naród to jednia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Noster, na jakiej podstawie odtrąbiłeś już "niusa" że Tusk nie wystąpi w RM?

A prawda o reakcji RM na ządanie Tuska cjest taka:

Toruń, 12 października 2007 r.

O. Benedykt Cisoń CSsR

ul. Żwirki i Wigury 80

87 - 100 Toruń

Radio Maryja

Komitet Wyborczy

Platformy Obywatelskiej

Biuro Krajowe

ul. Andersa 21

00 - 159 Warszawa

Dziękujemy za list Państwa do nas.

Mamy nadzieję, że jest to krok w kierunku wzajemnego zrozumienia dla budowania wspólnego dobra, naszej Ojczyzny.

Modlimy się z rzeszą Słuchaczy naszego radia i telewidzami, byśmy wszyscy w Ojczyźnie i na emigracji byli prawdziwie zatroskani o to dobro - o każdego człowieka.

Mamy jednak pytanie do Państwa, czy prosząc o spotkanie się ze Słuchaczami Radia Maryja i Widzami Telewizji Trwam na antenach tych mediów, planujecie uprzednie uporządkowanie dotychczasowych relacji, wyprostowanie wypowiedzi grożących, oszczerczych i obrażających miliony Słuchaczy Radia Maryja i Telewidzów Telewizji Trwam oraz kapłana katolickiego - o. Tadeusza Rydzyka, który po m.in. Państwa spocie odbierającym dobre jego, a tym samym jego Współbraci i dzieł imię, wydał oświadczenie - list do Państwa pozostający bez odpowiedzi przy dalszym publikowaniu tego spotu i wprowadzających w błąd wypowiedzi.

Rozumiemy, że ludzką rzeczą jest popełniać błędy - ale szlachetnie ludzką jest z nich wychodzić.

Mamy nadzieję, że list Państwa do nas jest takim znakiem.

Prosimy przyjąć te słowa z należnym szacunkiem, który winniśmy każdemu człowiekowi, choć w imię prawdy piszemy o bolesnych faktach.

Mamy nadzieję - o to modlimy się i nad tym pracujemy - byśmy w braterstwie budowali wspólne dobro - Ojczyznę, Polskę, i byli zatroskani o każdego człowieka.

Jeśli zaś różnimy się, niech to będzie różnienie się ubogacające w prawdzie i wzajemnym szacunku w czasie przecież krótkim naszej drogi przez tę ziemię.

Z należnym szacunkiem

o. Benedykt Cisoń CSsR

Ha! Właśnie po tym poznać komucha, którym Tusk jest z mentalności i światopoglądu - po chamstwie (wszyscy komuniści wywodzili się z marginesu społecznego). Napada taki człowieka, zbije po twarzy, zbluzga a kiedy przestanie żąda aby pójść z nim do pobliskiego baru i postawić mu piwo!

muls, 13 Paź 2007, 12:19

>dudus...ty nad wyraz jestes mondry człowiek.

A oprócz tego mam wpojone pewne Zasady (które w sposób oczywiście iczywisty - zobowiązują).

Np. taką że jak się kogoś obrazi, to trzeba grzecznie przeprosić żeby w ogóle była nadzieja na jakiekolwiek dalsze stosunki.

ale żeby uporzadkowac dyskusje- wiesz skąd przybył rydz wielki i co miał za rodzine?.Akurat niedaleko mnie.A co z tym marginesem na wyposażeniu kaczynckich, czyli tych w kurniku.Przeca tam same komuchy ale rozumiem że oni byli z prawego marginesu.Tzn prawa strona komuchów to nie to sama co lewa marginesowa. rozumiesz dudus.

dudus..niech sobie tusk robi z wami co chce .Może nawet według twoich zasad dość osobliwych nawet przeprosić.Ale jak pusci bąka w studio ,to nie bedę miał o to do niego żalu.Bo tam trzeba puścic BAKA.

muls, 13 Paź 2007, 12:23

>ale żeby uporzadkowac dyskusje- wiesz skąd przybył rydz wielki

Z Syriusza, jak atopos?

> i co miał za rodzine?

Dwóch panów nowomodnoeuropejskich?

>Akurat niedaleko mnie..

no to co tam słychać w maglu, moja pani? Czy na wiosnę będzie tanij?

muls, 13 Paź 2007, 12:25

>dudus..niech sobie tusk robi z wami co chce .Może nawet według twoich zasad dość osobliwych nawet

>przeprosić.Ale jak pusci bąka w studio ,to nie bedę miał o to do niego żalu.Bo tam trzeba puścic

>BAKA.

Myslałem że wam, komuchom (nieformalnym, z mentalności) przydałaby się kindersztuba.

Niestety okazuje się że - proktolog.

A wiesz jak leci dudus z takiej wyczyszczonej kiszki jak ją dobrze skierujesz .Spytaj arbuza po ataku szumi.Do dzisiaj chodzi z rozdziawiona gebą i mówi hehehe.Jak kcesz to możesz...też tak mieć.

generalnie to nie wiem po co tuskowi to rydzykowe szambo ,gdzie trzeba babciom tłumaczyc co ten pan w marynarce powiedział i jak to sie ma do tego w kiecce.A połowe i tak nie dosłysza.Na koniec konkluzja bedzie taka ,że pomyla tuska ze swietym mikołajem.Czemu prosze ksiedza on juz przyleciał na dywanie??? jak sniegu nie ma.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.