Skocz do zawartości
IGNORED

Salon HiFi w Trojmiescie (i przywitanie)

thomas29needles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Zajrzalem tu, bo chce nareszcie nabyc jakis solidny (ale niestety, budzetowy) zestaw stereo. Mam duzo niezlych plyt, a sluchanie ich na starej wiezy JVC mija sie z celem coraz bardziej. Mam nadzieje, za jak sobie troche poczytam tutejszych ekspertow to cos wymysle.

A teraz wlasciwe pytanie:

Moze ktos mi poleci gdzie moglbym sie udac w 3miescie, gdybym chcial kupic sprzet klasy budzetowej (typu NAD, CA, ew. tansze modele Rotel, Rega). Kupowac bede cokolwiek zapewne dopiero w nowym roku, chwilowo jeszcze zbieram ziarnko do ziarnka. Milo by bylo gdyby na miejscu byla w miare kompetentna obsluga, zeby mozna zrobic odsluch z kilku wlasnych plytek i zeby nie wkurzali sie, ze ktos wydaje 5 tys., a nie dziesiec razy tyle :)

Wiem, ze takie watki juz sie tu pojawialy, ale dawno temu. A jedne sklepy powstaja, drugie padaja i sytuacja sie zmienia z miesiaca na miesiac :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/3678-salon-hifi-w-trojmiescie-i-przywitanie/

Top Hi-Fi w Sopocie (vis a vis pętli 21) - odwiedziłem, odsłuchy jak najbardziej. (Też kupowalem budżetówkę)

Albatros - ten w Gdyni koło Hali Targowej ma niewielki wybór na miejscu i zerowe warunki do osłuchu. Natomiast sciągają sprzęt na życzenie. 5% upustu z definicji jeśli płacisz gotówką (czasem trzeba im o tym przypomnieć). Nie byłem w ich sklepie w Gdańsku, więc się nie wypowiadam.

Mili panowie w Albatrosie po drobnych podchodach opuścili mi cenę Yamahy (wzmak i CD) do poziomu promocji w Top-Hifi ( - 17%), przy tym nie musiałem kupować prenumeraty HiFi i M. Są dosyć elastyczni, ale sprzętu nie wypożyczają do domu - w przeciwieństwie do Top HiFi, gdzie za kaucją wypożyczą Ci wszystko.

Możesz też się przejść do Radio Marketu na Szczecińskiej w Gdańsku (boczna od Kołobrzeskiej) z zewnątrz duży znaczek SONY. Trochę mają sprzętu, dużo ściągają i chętnie dają rabaty. Poza tym mają niezły wybór różnych gadżetów typu uchwyty, stojaki, podstawki itp.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jest jescze SIR, teraz juz chyba w nowej lokalizacji gdzieś przy Grunwaldzkiej, ale tam na miejscu był raczej niewielki wybór, no i nie wypożyczaja sprzęta do domu; w nowym miejscu nie byłem, to i nie wiem jak tam jest.

SIR przy Grunwaldzkiej (od niedawna). W starej lokalizacji, tak jak mówi OLES, mieli mało sprzętu na miejscu i nic nie chcieli wypożyczyć, ale p. Jarek dużo wie i na pewno potrfi dużo i dobrze doradzić.

W nowej lokalizacji jeszcze nie byłem. (może sprzętu jest więcej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.