Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podrasować Yamahę

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tylko ze w tym przypadku trzeb by przygotowac akustycznie dwa pomieszczenia, a przewaznie robie sie takie jedno. Co do przelaczania glosnikow poprzez przetykanie bananow to rozwazanie raczej niezbyt praktyczne. Trzebaby jednak miec osobne glosniki ( podlogowce ) do stereo.

Witam !

Chciałem jeszcze raz wrócić do początku Jestem w podobnej sytuacji tj. RX-V440RDS + DVD-S540 + Tannoy M4 , kable do frontów Oehlbach 2x2.5 ( ponoć z dodatkiem srebra a przynajmniej tak wyglądają ) 17pln/m , coaxsal też Oehlbach 60 pln pokój 20 m . Wszystko w stereo gra pięknie ale mimo to brak ostatecznej dynamiki i tego czegoś co człowieka przeszywa przy ulubionych kawałkach. To tak jak dobra potrawa ale z małą ilością przypraw . Czy w tym zestawieniu wymiana kabli mogła by coś rzeczywiście pomóc ? Bo manewry z ustawieniami już przeszedłem

a propo przelaczania kolumn z amplitunera na wzmacniacz stereo to wystarczy zwykly przelacznik zrodel, mozna go kupic w sklepie albo samemu sobie zrobic ...to marko: kablami zbyt duzo juz nie zwojujesz, wzmacniacz stereo proponuje

ale lepsze to niz podlaczanie rownoczesne i rozwalenie sprzetu, i nie wazne ze jeden klocek nie jest wlaczony.. uwierz mi sprawdzone ,a zreszta kazdy elektronik ci to powie, chyba ze wzmacniacze maja wbudowane odciecia sygnalu - co jest raczej malo prawdopodobne aczkolwiek mozliwe.pozdr

Ale to chyba o to chodzi. Potzrebny jest przeciez sygnal na kolumny przednie. A w instrukcji (z tego co pamietam) bylo napisane, ze jesli bedziemy nagrywac na magnetofon i dzwiek zostanie ustawiony na 5.1 to tylko zostana nagrane kanaly przedni lewy i prawy. Moze zawile to napisane:)) ale moze jesnak sie nada.

To po co u mnie jest jedno i drugie? I jeszcze inaczej opisane.Pre-out to wyjście tylko z przedwzmacniacza, inne już nie. Nie wiem czy to wyjście można podłączyć do wzmacniacza, czy coś nie uszkodzisz?

Przeczytajcie post ,który stworzyłem - Podłączenie dodatkowego wzmacniacza do amplitunera.Ja dzięki pomocy Jacka tak zrobiłem,załatwiłem sobie od kumpla używany wzmacniacz Kenwooda i podłączyłem go do amplitunera Yamaha 730 do wyjść pre-out odpowiedzialnych za kolumny przednie,powiem wam jedno różnica ogromna,do tej pory słuchałem muzyki w stereo na wyż.wym amplituerze do którego podłączyłem CD Sony ,jak skorzystałem z wyż.wym.kombinacji byłem w szoku jak zyskał dźwięk,na razie CD mam podłączony do amplitunera ale niedługo przełącze go bezpośrednio do wzmacniacza steroe gdzie dźwięk jest jeszcze lepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.